Skip to content
4 reacties
719 weergaves

Hoe weet je of je lesbisch of bi bent?

Voor mensen die zelf lesbisch homo of bi zijn hoe wist je dat je dat was? Want ik denk zelf ook dst ik lesbisch of bi ben maar ik weet het niet zeker dus het zou fijn zijn om wat ervaringen te horen.

14 jaar
7 jaren geleden

4 Reacties

  • Op zich hoeft het niet lastig te zijn. Het ligt er helemaal aan of het jou iets uitmaakt of je lesbisch of bi bent (of dat je bijv bang bent voor de reactie van je ouders en zo). Het is niet zo heel lastig om er achter te komen. Ik ben zelf lesbisch en ik kwam er gewoon achter doordat ik verliefd werd op een meisje. Als je het van jezelf niet weet, moet je gewoon een beetje op onderzoek uit gaan. Je zal vast wel een keer een meisje zoenen en dan weet je vanzelf wat je ervan vindt :) Niet al te moeilijk over doen, je voelt gewoon wat je voelt.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Dit wordt een heel lang verhaal maar hier komt het: Ik ben nu bijna 15 en ga na de vakantie dus naar de 4e. Toen ik klein was snapte ik verliefd zijn niet, ik snapte niet hoezo mensen alleen maar op jongens of meisjes vielen want het waren allemaal mensen, toch? Het echte verhaal begon toen ik negen was, ik leerde een meisje kennen en in groep 7, toen ik tien was, werden we heel goed bevriend. We gingen steeds meer samen doen en uiteindelijk gingen we elke pauze ergens zitten waar we alleen waren met zijn tweeën, zonder de rest van onze vrienden. We praatte altijd over van alles, dingen in het leven en wat we later wouden worden. Een keer hadden we het over verliefd zijn en ze dacht dat ze misschien lesbisch was, ze vond borsten veel interessanter dan piemels. Ik vroeg me af hoe ze dat wist want ik vond er allebei hetzelfde van. Uiteindelijk begon ik haar toch wel een beetje leuk te vinden maar ik snapte er niks van, ik had eerder ook jongens leuk gevonden toch? Ik was niet lesbisch, ik besloot toen om het compleet te negeren (ik had toen nog nooit van bi zijn gehoord) en nooit meer iemand leuk te vinden, zelfs geen jongens. Omdat ik zo bang was voor wat ik voelde wou ik niet meer echt met haar om gaan, ik was altijd een beetje sarcastisch tegen haar om een afstand tussen ons te creëren (blijkbaar doe ik dat vaker en meestal heb ik het niet eens door) Ik zat toen onderhand in groep 8 en was echt een rot kind, ik wou populair zijn en altijd waneer ik ergens mee zat deed ik nogal sarcastisch en gewoon gemeen om er niet aan te hoeven denken. Dit ging trouwens over een hoop andere dingen, ik kreeg rond die tijd ook steeds meer symptomen van een angststoornis wat een hoop andere oorzaken had. Ergens eind 2014 schreef ik een brief naar mezelf die ik mocht openen in 2016 (halverwege de 1e) ik heb die toen gelezen en toen had ik door dat ik dat meisje leuk vond maar ik vond het nogsteeds moeilijk. Ik had net een goede vriendin gemaakt waar ik mezelf kon zijn en het ging beter met me, ik voelde me fijner dus wou er nog niet aan denken maar ik wist het toen zelf wel, ik wist toen ook wat bi zijn is dus toen wist ik het ook echt. Ik ben nogsteeds de enige die het weet, ik heb wel al hints gegeven maar niemand heeft er echt naar gevraagd. Ik vind het nogsteeds moeilijk om over mijn gevoelens te praten maar het gaat al een stuk beter. Ik heb het altijd wel al geweten maar wist pas dat ik meisjes ook leuk vond sinds mijn 10e en toen ik 12 was wist ik echt wat ik was. Ik ben ook van plan om het aan op zijn minst een iemand te vertellen maar ik weet niet hoe of wanneer. Ik denk dat het gewoon meer iets is wat je voelt net als dat hetero’s weten dat ze hetero zijn.

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Ehm dat weet je gewoon. Het is hetzelfde als verliefd zijn.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Op het moment dat je puur en alleen op een geslacht valt, zelfde of niet, is het niet zo lastig, maar dat is lang niet altijd het geval. Als je bi bent hoeft het niet zo te zijn dat je op beide geslachten evenveel valt, je hebt meestal wel een voorkeur voor een bepaald geslacht, maar toch heet het dan bi. Als je in jou geval echt alleen maar een beetje naar jongens kijkt, omdat dat eigenlijk "normaal", is er geen sprake van biseksualiteit, maar als dit gevoel puur en alleen uit jezelf komt is dit wel zo. Bi is opzich een ruim begrip, want als het fiftyfifty is noem je het bi, maar ook als het bijvoorbeeld 30 - 70 is noem je het zo. Ik hoop dat hier iets mee kunt, ga eens rustig zitten en bedenk voor jezelf wie de echte jij is en op welk geslacht deze persoon valt en als je er niet precies uitkomt dan is dat ook niet erg, dan is het gewoon zo dat je het nog moet ontdekken.

    17 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten