Skip to content
41 reacties
2481 weergaves

beleving van een ontgroening.

Welke hetero of homo jongen is weleens ingewijd of ontgroend door andere knapen in teamverband,club,scouting,sportkamp,zeiljacht,vakantie werk,maakt niet uit,en moest hiervoor uit de kleren.

17 jaar
9 jaren geleden

41 Reacties

  • Je weet niet wat je te wachten staat en dat maakt het misschien wel spannend.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Alle twee gelijk, ligt aan de situatie. Maar ben in princippe op alle twee tegen.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Is een ontgroening stoer of vernederend, las dat er een jongen was die een aantal slagen op zijn blote kont kreeg, ik vind het vernederend,maar een vriend van mij vind het wel stoer, wie? heeft gelijk.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Gay en met andere gay's soort leger of military naspelen, bewijst dat ook als je gay bent best een stoere jongen kan zijn.Zoals ik hier lees.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Heeft niets met homo of hetero te maken, maar vaak krijgt een ontgroening vooral bij jongens onder elkaar en wat drank een homoachtig karakter,zelf niet veel of nauwelijks ervaring, maar hoor weleens een verhaal van een oudere vriend die het wel beleefd heeft maar hij vind het wel cool om er over te vertellen.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Rollenspel, nu ik dit lees denk ik ja was het ergens ook, je medebewoners samen drinken en jij als nieuwkomer mocht er nog niet bij zitten .Dan was je berispt voor nalaten klusjes en was dit vermeld op je weekrapport en stond je in de hoek als een schooljongen terwijl hun lol hadden,maar je nam een soort positie in zovan dit moet ik effe doormaken.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Zit in een studentenhuis, ben een nieuwkomer,dus moet ik de klusjes doen, de heren bedienen,hun aanspreken met Sir,mag als laatste gaan zitten bij de eettafel,en vrijdagsavonds op rapport,en bij verzuim van een opdracht volgt straf, en sta je als een kwajongen in de hoek.Maar zie het zelf meer als een rollenspel,die je dan maar mee speelt.

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Een ontgroening heeft niet met homo of hetero te maken,gebeurd bij beiden,bij iets ouderen zie ik het als jongensachtige volwassenheid en wat is daar mis mee, beetje spanning en lol en beetje leedvermaak voor het slachtoffer onder elkaar, volgende keer is het jou beurt om een ander even aan te pakken, of in zijn blootje te zetten, ha ha.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Doe ik jongen 16, heb fijn gesprek gehad met hem. Hij zegt ,zal je nergens toe dwingen, daarbij als je geen gay bent ook welkom, dit moet jezelf ontdekken. Je mag maar hoeft geen kennis te maken met die andere jongens. Toetreden tot de club mag wel,hoeft niet. Altijd welkom bij mij,en wees vooral jezelf.Maar als ik praten wil of ergens mee zit dan is hij er voor mij. Voel me echt op mijn gemak bij hem,dat wel.
    Graag advies van jongens die ook twijfelen of ook zoiets mee gemaakt hebben.In wat voor situatie dan ook.Voor en tegenstanders van een ontgroening mogen hier en mening geven,wil graag hier over corresponderen met andere jongens.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Goed nadenken wat je wilt jongen 17 en maak een keus ,dit moet je toch zelf doen,ergens begrijp ik het wel,maar ergens ook niet,omdat ik niet op jongens val misschien,maar helder verhaal.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Tot mijn verbazing las ik dat verhaal over die jongen van 17, die wel eens bij een paar oudere homojongens op bezoek kwam die hem een foto hadden laten zien van een jongen die als krijgsgevangene een pak slaag kreeg. Nu zo erg was dit niet die jongen was ik namelijk.
    Die jongen was onze sergeant ,wist niet dat hij nu homo was,vond hem altijd stoer,een echte kerel.Groot en fors,dat laatste ben ik ook en sinds enkele weken heb ik ook weer contact met hem. Heb hier wel over op een andere topic iets vermeld,en hij wees me hier op. Was verbaasd dat hij openlijk toe gaf gay te zijn. Schreef op andere topic dat ik weleens herinneringen had aan dat soldaten spel en heimwee had. Vond dit raar,omdat ik die andere vrienden er nooit over hoor.Hebben het te druk met de meisjes,maar achteraf praatte hij er nooit over.Ik ben wat verward nu ,zag altijd tegen hem op,sinds enige tijd komen we elkaar weer tegen en haalden herinneringen op,dat hij net als ik nog weleens een soort heimwee had aan dat spel.Nu heeft hij me dit weekend verteld dat hij contact heeft met andere jongens even ouder als ik dus,hij is ook iets ouder daarom was hij onze sergeant. En samen praten ze over dit soort dingen,ze hebben een soort van club.Kijken samen films o.a Lads Army.
    Heb nooit meisjes en ook geen behoefte aan,door al te denken de laatste tijd ben ik wel te veel gaan eten en gegroeid,maar hij zegt dat hij wel houdt van dikke jongens.Die kun je steviger en lekkerder aanpakken zegt hij. Hij zegt dat door hun club die jongens meer zelfvertrouwen hebben gekregen,hij is weer de leider volgens mij.Die anderen heeft hij ontgroend en als ik lid wordt moet ik ook ontgroend.Twijfel,is dit wel normaal,of toch doen,en ben ik onbewust toch gay,.Wie geeft raad,please help me .

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Ontgroening heeft niets met hetero en homo te maken, komt bij beiden voor,zelf ook meegemaakt op internationale school op een camp tijdens de vakantie een jaar geleden,allemaal heterojongens,maar merkte wel dat het bloot toch wel enige spanning op riep.Soms ligt hetero en homo best dicht bij elkaar met jongens onder elkaar.Vandaar ik homosexualiteit wel begrijp.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Jongen 17 is niet alleen een spel voor gay jongens, ook genoeg heterojongens die zoiets wel spannend vinden, meestal in het geniep wegens schaamte.Is excuus om iemand in zijn blote k... te zetten en te bekijken,beetje latent homogedrag dus.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Ken een paar oudere homojongens waar ik wel eens mee praat, kwam een derde jongen bij van mijn leeftijd, ook stevig gebouwd .
    Hij kende die jongens ook, we hebben een soort van vriendschap opgebouwd, nu,hij kende weer een jongen met wie hij eens op een kamp was geweest, en hij had een foto van hem waarop hij naakt was tussen die andere jongens ,maar hij leek niet echt bang.
    Vroeg waarom hij naakt was, ja ze hadden een opleidingsschool nagespeeld,waarop 2 groepen waren ingedeeld, de krijgsgevangenen en bewakers, de eersten mochten vluchten maar werd jacht op gemaakt,wie als eerste gevangen werd genomen kregen een pak slaag, nu hij was er ook bij, met nog een jongen die ook een aantal slagen kreeg. Dit hadden ze dus na gespeeld.Nu deze jongen hoewel hij wat verder weg woont,komt sinds kort ook in de weekends, nu willen die andere 3 jongens ons een inwijding geven tot intreding van de club,met een aantal slagen op onze blote kont.Die ene jongen is enthousiast hier over, vind het spannend,ik ergens ook,maar schaam me ook, want eigenlijk is het niet normaal,wat vinden jullie, we zijn allemaal gay dus.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Een inwijding of ontgroening kan dus op veel manieren zijn, op sexgebied ingewijd worden, maagdelijkheid verliezen,geen groentje meer zijn. Maar ook in veel verschillende groepen is dit nog gangbaar.Zelf meegemaakt op een camp van een internationale school in het buitenland,uitwisselingsproject,in de vakantie,en werd ik ingelijfd zoals dat heet. De opdrachten werden van te voren wel besproken,dus je wist ongeveer wat je te wachten stond.Ondanks het niet altijd even makkelijk was toch een positieve ervaring die ik zelf niet had willen missen.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Je zegt kinderachtig jongen 16, ik zeg speels zoals het behoort te zijn bij kinderen, om er bij te horen bedenken ze leuke speelse dingen wat kinderen leuk vinden en als je ze bezig ziet dan zie ik alleen maar lol bij hun,en zo hoort het ook, en geen echte ontgroening.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Ontgroend worden kan op veel manieren,bij scouting op overgaan werden we natgespoten, geklieder in je haar met stroop,op één been een afstand hinkelen, verliezers aan de schandpaal, maar was allemaal bedacht, dit is dus niet standaard,iedere groep op afdeling heeft weer iets anders,zelf vond ik als ik eerlijk moet zijn,beetje kinderachtig.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Jongen 16 jouw ontgroening door die tweeling was meer een inleiding in het beleven van een sexervaring denk ik.
    Een ontgroening bij een onderdeel ,het leger,een broederschap,maakt niet uit is gebasseerd op traditie's,waarin opdrachten worden gegeven,wat niet altijd leuk is denk ik maar soms kan het wel lol geven denk ik,mijn neef vond zijn ontgroening als student heel positief en zei dan ondanks enkele vervelende opdrachten er toch veel gein was, het gaf wel een gevoel van saam horigheid.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Jongen 16 wist je toen ook al dat je dan homo was toen je 12 was.
    Wel jong, heb ook geen moeite met inwijding, maar net als je zegt geen sterke drank, of andere gekheden, maar beetje traditioneel moet kunnen,maar zelf nog nooit mee gemaakt,maar lees wel eens er over,en lijkt me ook wel leuk.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Zolang het maar geen gevaarlijke inwijding is zoals iemand 2 liter sterkedrank laten drinken vind ik inwijding wel leuk ja.
    Zelf ben ik ingewijd op me 12 de door een tweeling en ja dat waren twee jongens die net als ik homo zijn.
    En je snapt wel wat mijn inwijding was.

    16 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten