Skip to content
8 reacties
43 weergaves

Een goede vriend

 Vorig jaar leerde ik via internet een jongen kennen die hier in de buurt woont.  We kwamen eigelijk direct supergoed overeen enzo.  We hadden veel contact via fb, sms en we spraken wel is af.  We werden goede vrienden.   Maar de laatste tijd lijkt het alsof het enkel nog van mijn kant komt. Als hij online is zegt hij niets tenzij ik zelf begin.  Gisteren stuurde ik nog een sms maar nooit reactie op gekregen, wat niet van zn gewoonte is.   Ik weet dat hij veel problemen heeft.  Hij heeft veel ruzie met zn ouders.  Daardoor heeft hij ook problemen op school, wat dan weer meer problemen thuis oplevert.  Hij is daar vrij gesloten over bij zn andere vrienden, tegen mij vertelt hij er maar een heel klein beetje over.   Sinds een paar maanden merk ik dat hij wel is afspreekt met een marokkaanse jongen.  Op zich niets op tegen maar kvertrouw het niet echt :s    Hij is beginnen roken, heeft een paar keer gespijbeld op school,...  Hij is veranderd tegenover dat ik hem pas kende. Ik denk dat hij ms met de verkeerde mensen omgaat.  Kvind dat erg en kheb er een slecht gevoel bij.  Kben bang dat groepsdruk een rol speelt bij hem.  Zijn zogenaamde 'vrienden' brengen hem op een verkeerd spoor heb ik de indruk.  Dat is dat soort vrienden die je laten vallen als er serieuzere problemen van komen.   Als we meer zouden praten en closer kunnen worden kan ik hem miss helpen. Samen staan we sterker.  Hij weet dat ik hem wil helpen en dat hij bij mij terechtkan. Kzeg het elke keer, maar toch lijkt het geen vat te hebben op hem.   Hoe kan ik deze vriendschap terug opbouwen, hechter maken? Is er een manier om hem terug, hoe moet ik het zeggen...naar mij toe te trekken?    Ik hoop dat jullie het een beetje snappen en dat iemand goede raad kan geven.   Bedankt

16 jaar
12 jaren geleden

8 Reacties

  • Zou toch wat afstand nemen,of hij voelt zich enigzins schuldig en durft geen contact te maken of hij wil om wat voor reden toch even zijn eigen gang gaan om dat hij het voor zich zelf moeilijk heeft. Je kunt hem ook eens mailen misschien of gewoon zeggen dat je afstand voelt,dat de vriendschap verwaterd,dat je het enigzins jammer vind,maar hem niet dwingen wilt of kan,zoiets.Maar als hij moeilijkheden hebt hij dan altijd op jou kan rekenen.Maar dan moet hij dit zelf wel willen en zou dan de bal bij hem leggen en denken zo en nu neem ik afstand totdat hij reageert.Met feve eens.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • aan de topicstarter

     hoi ! !   Hij had inderdaad kunnen laten weten dat hij terug is van vakantie. Dat deed ie (nog) niet. Ik snap dat je er van baalt. Zou het kunnen dat hij niet goed weet hoe het weer "goed te maken " tussen julie ?? Ik neem aan dat jullie elkaar ook op school zien. Hoe gaat 't daar dan ? Je zou, als je 'm online ziet n's kunnen vragen hoe z'n vakantie was.  Maar ik kan me ook voorstellen dat je twijfelt. Omdat je niet teleurgesteld wilt worden als hij niet reageert. Zit 't zo een beetje in elkaar voor jou ? Ik denk nog steeds dat je 't tijd moet geven, maar. . . . ga wel door met je eigen leven, al besef ik goed hoe moeilijk dat voor je is.   Tot een volgende,  Denk jezelf niet gek.   groetjes van FEVE

    21 jaar
    12 jaren geleden
  • Reactie van de topicstarter

     De persoon in kwestie is ondertussen terug van vakantie.  Ik wist het niet eens. Hij kon toch iets laten weten? Ik heb hem online gezien, ook daar geen enkele reactie of geen woord.  Kheb er ook nog niets tegen gezegd.  :(   Ben het beu om altijd opnieuw initiatief te moeten nemen... 

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • Reactie van de topicstarter

     Bedankt, Feve Toch leuk dat mensen de situatie herkennen of er zichzelf in herkennen. Geeft veel steun fzo.  We zien wel hoe het loopt. :)   Grtjs 

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • aan de topicstarter

     hoi hoi,   Ik ben het eens met "pas op". Afstand nemen is moeilijk, dat weet ik uit eigen ervaring. Jij wil 't zó graag weer goed hebben als twee vrienden, volkomen begrijpelijk. Voor hem heeft 't waarschijnlijk te maken met niet geclaimd willen worden. Natuurlijk maak jij je zorgen om hem, terecht zoals ik het van je begrijp. Je wilt zóóó graag dat 't hem, denk ik, een beetje benauwd wordt. Dus inderdaad, probeer wat afstand te nemen, hoe moeilijk het ook is.   Gelukkig schrijf je dat hij aan je vroeg wanneer hij je weer n's zou zien. . . . .  Waar ik uit opmaak dat hij jou ook niet kwijt wil. Ook ik vind je een goeie gozer, met "het hart op de goeie plek". Trouwens; afstand nemen hoeft niet te betekenen dat je afstandelijk moet doen tegen hem. Integendeel. Laat 't even op z'n beloop en je zult zien dat jullie vriendschap weer opbloeit. Het zou me niet verbazen als ie zelfs sterker wordt. . . .  Heb geduld, doe meer met je leven dan wachten op hem.    Laat maar weten hier hoe of het gaat, vertel wat je kwijt wilt. Er zijn mensen die zéker reageren. Ik ben er ééntje van.   Sterkte en groetjes van FEVE  

    21 jaar
    12 jaren geleden
  • Reactie van de topicstarter

     Aan deze reacties heb ik iets, bedankt mensen. Als er nog iemand iets wil toevoegen, ga je gang.   Ik ga dan zelf iets meer afstand nemen en beetje afwachten denk ik.  Laatst vroeg hij zelf wanneer hij me nog is zou zien. Wrs als hij terug is van vakantie fzo. We gaan wel zien :)

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • pas op

    Je wilt hem helpen,maar pas op,forceer niets ,hij vind misschien dat je iets teveel beslag/aandacht op hem legt. Hij wil er zelf uitkomen,praat met hem,vertel hem dat jij je niet aan hem wilt opdringen,maar hij altijd hulp of aandacht van je kan krijgen als het hem te moeilijk wordt. Zeg hem ook dat jij je soms ongerust over hem maakt en hem daarom misschien teveel claimt. Hij heeft het moeilijk en zoekt daarom iets wat misschien niet goed voor hem is,maar jij bent niet zijn verantwoordelijkheid,snap je,hoe goed je het ook meent,veel jongeren zouden blij zijn met een vriend zoals jij,maar niet iedereen wil geclaimd worden,misschien heeft hij het gevoel dat jij hem controleert,neem enige afstand,maak duidelijk dat jij zijn vriend wil zijn,maar geef hem wel de ruimte om het zelf te willen,denk zelf dat het tussen jullie weer goed wordt,maar hier is soms tijd voor nodig,het ging misschien te snel,krijg ook weleens mailtjes en heb ook altijd geen zin om te antwoorden. Vind jou een prima goser maar je hebt ook je eigen leven,misschien toch wat afstand meer nemen en je ook concentreren op andere vrienden.

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • pas op

    "kan ik hem miss helpen." Ik ken dat, maar maak jezelf niet wijs dat je hem moet of kan helpen. Of dat je zijn problemen ziet die hijzelf niet ziet. Hij is zelfstandig en beslist voor zichzelf. Als jij het op je wilt nemen om hem te helpen, daar wordt je niet gelukkig van. Wat je kan doen is een keer met hem praten en vragen waarom hij bepaalde dingen doet. Eventueel zeg je dan 'ik vond je vroeger leuker'. Maar baken het goed af wat je wel en niet wilt doen. zijn leven is zijn verantwoordelijkheid. D.

    18 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten