Skip to content
5 reacties
770 weergaves

Geen interesse, maar hoe....

....Zeg je dat. Op het werk heb ik een hele gezellige collega. Ik mag hem echt heel graag. We hebben contact over snap en echt veel lol. Hij is alleen echt niet mijn type. Maakt niet uit want dat hoeft ook niet om vrienden te zijn. Toen ik laatst een beetje met een andere collega aan het lachen was, deed hij hartstikke chagrijnig ( hij is de baas van die andere collega dus ieder keer als die iets tegen me zei kreeg hij een opdracht). Ik vind die andere collega overigens ook heel leuk maar ook alleen als vrienden. Nu wil hij me naar huis brengen op zijn scooter. Ook dat kan als vrienden dus ik reageerde en beetje met oke ja leuk. Alleen nu drie hij gisteren een filmpje met een cadeau dat hij voor me had. Ik weet eigenijk wel dat hij me leuk vindt, maar hij heeft nooit echt een poging gedaan. Ik wil ook echt niet dat het ongemakkelijk wordt op het werk. Als hij iets vraagt aan me kan ik zeggen dat ik liever vrienden wil blijven maar hij vraagt dus niks. Ik kan het cadeau niet aannemen maar hoe zeg je dat je iets niet wil. Want als ik het cadeau wel aan neem geef ik misschien een verkeerd signaal.

16 jaar
2 maanden geleden

5 Reacties

  • @TS: je zstelt zelf de vraag..hoe zeg ik dat. Geven wij de tip door gewoon te zeggen dat je hem niet leuk vind (als relatie) maar gewoon wel leuk als vriend/collega. Dat is ook de manier om het te doen. Moet je verder niet moeilijk over doen, natuurlijk kan je dat gewoon zeggen! Alle problemen uit de wereld.

    19 jaar
    2 maanden geleden
  • Je kan duidelijk zeggen dat je zijn geste apprecieert, maar dat je echt geen relatie, geen gefriemel, en geen sex wilt. En dat je niet te koop bent met cadeau's, die zijn geen opstapje naar meer.

    Zeg dat je zijn cadeau daarom liever niet aanneemt, zodat hij geen valse hoop krijgt.

    Als je dat op een hoffelijke en vriendelijke manier doet, kwetst het hopelijk niet te hard.

    22 jaar
    2 maanden geleden
  • Je gaat toch niet zomaar tegen iemand zeggen ik vind je niet leuk. Daar moet toch een aanleiding voor zijn. Natuurlijk ga ik zeggen dat ik het cadeau niet wil. Ik wil alleen niet dat het ongemakkelijk wordt op het werk.

    16 jaar
    2 maanden geleden
  • Inderdaad, zoals j19 ook zegt gewoon duidelijk zijn. Misschien leeft hij in de verwachting dat als een meisje aardig tegen hem doet zij hem wel ziet zitten. Door nu niets te doen blijft hij zo denken. Dus maak hem duidelijk dat je het heel gezellig vindt om met hem te kletsen maar dat het wat jou betreft ook daarbij blijft. En doe dat zo snel mogelijk zodat hij weet waar hij aan toe is.

    22 jaar
    2 maanden geleden
  • Als je het cadeau niet wil dan kan je iets zeggen als: "Ik wil dat cadeau niet." Zo moeilijk is het dat toch niet?
    Ik vind het wel een beetje ouderwets van jou dat het initiatief van de man moet komen. Jij kan toch ook gewoon zeggen: "Ik vind je niet leuk." Dan heb je ook niet meer het gevoel dat je hem aan het lijntje houd, dat heeft een opluchtende werking. Het wordt juist ongemakkelijk als hij meer dingen gaat doen omdat hij jou leuk vindt. Ben eerlijk naar hem, dan wordt de situatie minder ongemakkelijk. Eerlijkheid duurt het langst.

    19 jaar
    2 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten