Skip to content
1 reacties
470 weergaves

vriendschap verbroken

Hi there,

ik moet dit hier gewoon even kwijt,

Ik was heel goed bevriend met een jongen uit mijn klas, we konden het erg goed met elkaar vinden en hij hielp me met veel dingen en ik hem. Toen kwam hij er een keer mee dat hij me dus leuk vond en heb hem toen ook moeten verteld dat ik niet meer dan vrienden wil zijn.

Maar ik merkte de laatste tijd dat er toch nog gevoelens waren vanuit zijn kant. Dit legde ik op tafel aangezien ik me kon voorstellen dat het erg lastig was zo close als we waren moeilijk was om over mij heen te komen. Toen werd hij heel erg boos voornamelijk op zichzelf en sloeg tegen een betonnen muur, dit ging met zoveel geweld dat ik er best van geschrokken was.

Dus stelde ik de volgende dag voor om afstand van elkaar te nemen, maar dit wilde hij niet en ook gaf hij aan dat hij de verliefdheid eigenlijk ook niet kwijt wilde raken aangezien ik hem weer heb laten voelen (dit komt omdat het bij hem thuis niet echt gebruikelijk is om over gevoelens te praten, en ik deed dit wel met hem). En dat vind ik eigenlijk best wel eng.

Veder kwam hij ook vaak met veel verdrietige verhalen over hoe hij het niet meer zag zitten en dit was ook zwaar voor me aangezien ik een paar jaar geleden in hetzelfde schuitje heb gezeten.

Dus de vriendschap heeft goede dingen gebracht maar ook veel nare dingen. En vandaag hebben we toch besloten de vriendschap te beëindigen.

Ik voel me heel erg verdrietig hierover want hij was mijn beste vriend.

Heb ik een goede keus gemaakt?

18 jaar
1 jaar geleden

1 Reacties

  • Dat is heel heavy meisje 18. Je zat ooit in hetzelfde schuitje zeg je, had dat ook te maken met onbeantwoorde gevoelens. Die willen nogal eens blokkeren op andere fronten.
    Begrijp dat verder gaan met de vriendschap nu te moeilijk is, ook na hoe hij gereageerd heeft.
    Ik heb ruim 2 jaar geleden mijn best gewone vriend voor fwb gevraagd. Daar zat ook een gevaar voor onze vriendschap in. Als hij toen niet met me naar bed had gewild waren we uiteraard gewoon vrienden gebleven. Maar hij wilde wel en ik ging van hem houden en dat was gevaarlijk want stel hij niet van mij. Gelukkig wel, maar dat soort risico kan heel gevoelig zijn. Voor jou hoop ik dat iemand anders die vriend uit de put haalt, dat kun jij niet.

    23 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten