Skip to content
8 reacties
927 weergaves

Rant over vriendschappen (en relaties)

Ik heb een rant, mij maakt het niet uit hierop gereageerd wordt.

ik leg even 3 personen uit die mij rant maken voor wat het is. ik geef je namen die niks met hun te maken hebben, niet met naam of uiterlijk of wat dan ook. en in het geval dat ze dit zien niet hun naam te zien dus ik hou het bij weinig details

kers: mijn ex
aardbei: persoon met contact online
banaan: nieuw persoon.

ik start mijn rant nu wel, ik heb een probleem. ik praat met jongens online, dit zou normaal niks bijzonders betekenen alleen wanneer ik met iemand veel contact heb ( wat veel gebeurd met jongens) loopt het verkeerd af, of verkeerd gwn relatie gerelateerd. ik weet niet of het komt door hun, door mijzelf of de manier hoe ik praat ( soms heb ik het gevoel dat ik een beetje fliterig praat terwijl ik niet echt flirt, zoals you like that don’t you zulke dingen)

met kers had ik begin eerste lockdown online contact mee gekregen, na een half jaar kregen wij een relatie. dit ging na 5 maanden uit doordat het toxic werd. voor de relatie was het een gezellige chat samen, veel avonden contact en ook offline contact want we zagen elkaar op school.

dan heb je aardbei, hij zat in een van mijn klassen op school, we wisselden contacten uit van insta en snap. hebben een maandje of 2 contact gehad. ik had toen een relatie met kers, na een tijdje contact te hebben vroeg aardbei of ik samen met hem een film wilde kijken ( ik wilde niet omdat ten eerste mijn ouders het niet keuren en ik niet alleen naar een persoon zou willen gaan die ik niet goed ken, maar ook ik had een relatie dus wilde het niet) ik heb daarna nee gezegd en gestopt met praten.


dan heb je nu banaan. banaan is niet van mijn school maar heeft connecties met mensen op mijn school waar ik veel contact mee heb. we zijn beide van het grappig praten en zijn door memes aan de praat gekomen. soms een beetje “teasen” ( gewoon beetje uitdagen in mijn gevoel maar op een kinderlijke grappige manier. wil hem niet pijn doen)
nu zag ik dus recent banaan. eerste keer dat hij mij irl zag, hetzelfde geldt voor mij dus. hij zei later online dat ik er cute uitzag ( mooi lichaam zulke dingen if you know what i mean) maar hij zei later ook dat een van zijn vrienden dacht dat hij wel zou flirten met mij, wat hij niet gedaan heeft omdat hij ongemakkelijk voelde dat te doen.

ik ben bang dat dadelijk de relatie van banaan en mij omslaat van een vriendschap naar een relatie ( dus een echte relatie of mij die hem afwijst). ik weet niet of ik dan het zelfde zou voelen, het zou als het niet zou lukken mijn vriendschappen op ducken. ik wil niet nog een vriendschap onder laten gaan door dat ik idioot ben en misschien jongens zou misleiden. ik wil niet nog een relatie beginnen met “ ik doe het voor experience” zoals ik bij mijn ex deed omdat ik niet echt eerst wat voelde maar later wel.

ook zou hij vermoedelijk niet goed gekeurd door mijn ouder worden als ik hem ooit zou daten door zijn uiterlijk. want hij heeft een uiterlijk wat niet veel mensen hebben die ik ken.

dankuwel dat ik mijn problemen/ vent hier mocht doen. vragen mogen gesteld worden als iets onduidelijk is of je je mening wilt delen

16 jaar
2 jaren geleden

8 Reacties

  • jongen 23.

    ik snap dat dit allemaal vaag klinkt.
    vooral vermoedelijk met de fruit namen die ik gegeven heb. maar ja ik gok ook als ik de echte namen zou gebruiken het nog vager is, twee hebben namelijk zelfde namen en de andere naam is zo uniek dat als ik die zou zeggen en iemand die ik ken zou het lezen meteen weet over wie ik het zou hebben

    letterlijk de reden waarom ik hier kwam is om mijn probleem storten hier, als u het vaag vindt is dat uw probleem dan had u maar niet dit hoeven te lezen. dat staat ook in de post dat reacties niet zo zeer nodig waren.

    maar fijne dag dan nog verder

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Ahh oké het leest een beetje warrig (is niet gek bij een rant ;) )

    Het wil dus niet echt lukken vriendschappen met jongen dat is wel duidelijk. Als je alle contacten even per stuk afgaat en kijkt wat je los van alle invloeden van buitenaf nou precies wil kan je daarna prioriteit stellen. Heel eerlijk de kans dat je op deze leeftijd he uiteindelijke levenspartner vind is minimaal zelfde gaat op voor voor vriendschappen gewoon zien waar jij gelukkig van raakt

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Wow. Voldoende materie voor een kortfilm. Blij dat mijn leven minder gecompliceerd is.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • hoi jongen 21 ik zal even je vragen beantwoorden.
    dankje dat je het leuk genoeg vond om te lezen.

    nu de vragen.
    1.ik zou eerder denk ik een appel zijn als ik echt moet kiezen. het is een fruitsoorten wat ik lekker vind maar op een bepaalde manier geserveerd moet zijn en zo ben ik ook ik ben kieskeurig dus appel is dus denk ik mij.

    deze namen waren meer bedacht om de boys niet een naam te geven, ik wil niet dat ik hun namen gebruik of namen gebruik die terug te leiden zijn naar deze mensen. omdat hun namen niet de meest populaire zijn, en verwarrend over kunnen komen. maar ook de fruitsoorten zijn gekozen omdat het iets met de persoon te maken heeft, uiterlijk/gedrag/verhouding naar mij toe. ( bijvoorbeeld met “boom”deze persoon is lang en bananen groeien aan bomen dus verwant)

    2. Wat is er aan de hand met het uiterlijk van 'banaan' dat jij hem wel ziet zitten maar jouw ouders er waarschijnlijk zullen op afknappen?

    het ding van ik zie hem kinda zitten maar ook weer niet, online is het allemaal great. geweldige gesprekken over alles en nogwat. maar ja dingen aan zijn uiterlijk vind ik minder toen ik hem voor het eerst zag , alleen hetgeen wat ik aan zijn uiterlijk minder vind is niet wat andere vinden denk ik, gwn hij lijkt ouder dan hij is door zijn haargroei op zijn gezicht( iets wat iedereen wel heeft die jongen is denk ik maar ja misschien moet ik dan niet zo veel zeiken, gewoon het zorgt ervoor dat hij 2 tot 6 jaar ouder lijkt dan hij is in mijn ogen). (fyi “banaan” is net als mij minderjarig, hij is zelfs jonger dan mij dus dat zegt genoeg, als ik niet zijn leeftijd wist ik eerder zou denken dat hij ouder was dan ik.)

    ik neem even de banaan (de fruit )als voorbeeld voor waarom hij vermoedelijk voor mijn ouders zou afknappen.
    een banaan heeft een schil, deze schil is anders dan andere. de schil is langer dan andere schillen als je ze naast elkaar zou leggen. ( aka heeft niks met huidskleur te maken maar met haren)

    ook omdat banaan verwante is met boom. met wie ik een fijne vriendschap heb, en stel het zou iets worden en daarna niet heb ik die vriendschap verloren vermoedelijk.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Wat een problemen voor een 16 jarige, mijn advies, gooi het n de blender en maak er een milkshake van, probleem opgelost. Alles vaag, erg vaag!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • ik heb geen relatie meer met kers ( zoals ik al zei het was toxic en na 5 maanden uit gegaan) sinds november al niet meer.

    gwn het enige probleem met banaan is, wat bij kers ook eerst het probleem was (maar omdat hun vriendschap verwaterende niet meer), is dat beide een band hadden met een van mijn beste vrienden, boom, ( boom was the wingman tussen de relatie van mij en kers geweest, was ook diegene die als eerste zei van stop de relatie het begin echt toxic te worden en boom is verwant met banaan) stel het zou iets worden met banaan ja dan is die vriendschap met boom ook verpest als het niks wordt in mijn ogen.

    echt K(walitatief) U(itermate) T(eleurstellend)

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Moest ff opzoeken wat een 'rant' is. Een lang en drammerig en boos verhaal dus. Nou dat vond ik niet hoor. Vond het net leuk om lezen. Geeft een boeiende inkijk in jouw hoofd. Je mag beslist niet klagen over mannelijke belangstelling maar je liefdesleven loopt tot nu toe niet bepaald van een leien dakje. Grappig ook hoe je jouw jongens fruitnamen gaf. Een soortvan fruitmand waarvan je niet weet welk stuk te kiezen. Mooie beeldspraak. Ik heb geen tips of advies maar wel twee vragen. 1. Welke fruitnaam geef je jezelf in dit verhaal en 2. Wat is er aan de hand met het uiterlijk van 'banaan' dat jij hem wel ziet zitten maar jouw ouders er waarschijnlijk zullen op afknappen. Is het een huidskleur ding? Leuke topic. Ging er van glimlachen.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Vriendschap kan prima tussen jongen en meisje maar niet als er aantrekking is dan is het geen vriendschap maar is de hoop op meer de drijfveer voor het contact. Kortom het is eigenlijk al fucked en dat is niet gek op jouw leeftijd veel hormonen en op zoek naar aandacht van andere (of gelijke als je gay of bi bent) geslacht. Als je nog een relatie hebt met kers even stap terug met banaan want die wil geen vrienden met je zijn dat is duidelijk.

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten