Skip to content
7 reacties
696 weergaves

Vriend de wie eigenlijk niet mogen

Wij hebben een vrienden groep van 6 man, eigenlijk hoort daar nog iemand bij maar die mogen we allemaal niet echt. we spreken altijd met zijn zessen af bijvoorbeeld na school maar hij heeft dat denk ik wel door. Ik vind het echt super zielig voor hem en ik zie al helemaal voor me hoe hij huilend thuis komt als wij weer eens hebben afgesproken zonder hem… hij weet nu al echt het hele schooljaar dat wij hem eigenlijk niet echt mogen maar ik wil hem ook niet vragen een keertje mee te gaan omdat dan gelijk de hele sfeer kapot is… het is best lastig opzich maar heeft misschien iemand van jullie tips hiervoor.?

14 jaar
3 jaren geleden

7 Reacties

  • Ben benieuwd of er al iets gebeurd is, kun je ons bijpraten TS?

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Waarom zoekt hij geen andere vrienden waar hij wel bij past. Je bent niet verplicht om met iemand om te gaan, soms mogen mensen elkaar niet, dat mag. Dat geld beide kanten uit.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Die gast past gwn niet in jullie groep. Je zegt hij kent nog andere gasten waar hij naar zijn gevoel beter mee omgaat. Als je het contact met hem laat uitdoven is hij niet alleen. Je hoeft je daarover niet schuldig te voelen.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Verdiep je in de medemens, leer deze echt goed kennen en je komt tot de ontdekking dat ieder mens (voldoende) positieve eigenschappen heeft, neem dat als vertrekpunt om de relatie te verbeteren. Het wordt voor allemaal een kwestie van geven en nemen! Zeg dit ook tegen je vrienden. Succes

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Je kan misschien een keer met hem alleen afspreken? Dan spreek je in ieder geval toch met hem af zodat hij niet alleen is en je sfeer met je groepje wordt niet verpest :)

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • TS: Nouja harteloze huftertjes zijn we zeker niet en initiatief neem ik als het goed is nu ook door te vragen hoe… maar ik zal het wel even beter uitleggen. Hij wilt nooit iets met ons doen, hij heeft dit hele jaar buiten school mij überhaupt niet gesproken, hij verpest de sfeer altijd een beetje en dit klinkt super gemeen ik weet het maar hij zegt nooit iets en dat is niet omdat hij bang is iets verkeerds te zeggen ofzo hoor anders hadden wij hem echt daarbij geholpen! (Zoals bij een andere vriend van ons met precies hetzelfde maar bij hem konden we het oplossen) maar dat weten we omdat hij bij andere vrienden van hem doet hij wel gewoon zoals hij is en hij zegt ook vaak hoeveel beter die vrienden zijn enzo.. er zijn nog meer dan genoeg andere dingen maar ik kan er zo even geen bedenken misschien dat ik daar later nog op kom!

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Dit is geen fraai verhaal. Je hebt er ook duidelijk een schuldgevoel over. Wat is er dan zo vreselijk aan die jongen dat jullie hem buiten sluiten? Staan jullie er wel eens bij stil hoe ellendig die zich voelt? Natuurlijk kunnen er gegronde redenen zijn waarom jullie niet met hem willen omgaan. Slechte ervaringen uit het verleden bijvoorbeeld. Maar als dit 'zomaar' gebeurt zonder reden dan vind ik jullie een stel harteloze huftertjes. En dan is het aan jou om het initiatief te nemen om verandering in deze situatie te brengen.

    20 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten