Skip to content
2 reacties
633 weergaves

Wat moet ik doen?

Heyy Ik zit ergens mee. Ik heb een vriendin op de middelbare. Alleen ik vermoed dat het niet goed met haar gaat. Ze eet best weinig en ik zie krassen op haar armen. Zelf zegt ze dat de krassen door ijzerdraad komt en dat het per ongeluk ging. Ik maak me zorgen om haar omdat ik vermoed dat het niet klopt. Maar ik wil haar ook niet beraden bij de mentor ofzo. Wat kan ik hiermee doen? Ik kan haar niet zo laten doorgaan

13 jaar
3 jaren geleden

2 Reacties

  • Als je het niet tegen je mentor wil zeggen kan je ook aan iemand anders die je vertrouwt het vertellen bijvoorbeeld de vertrouwenspersoon of je ouders.

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, Het is heel goed van jou dat jij je zorgen maakt over je vriendin en er iets aan wil doen. Je wilt haar niet verraden bij de mentor, maar misschien dat er op een gegeven moment toch professionele hulp nodig is.

    Wat je op dit moment zou kunnen doen is met haar praten. Het is duidelijk dat ze ergens mee zit. Heel wat jongeren, vooral meisjes heb ik het idee, zitten op dit moment met problemen en voor behandeling is er een grote wachtlijst.
    Probeer er achter te komen waar ze mee zit. Kom je wel eens bij haar thuis? Hoe is het daar? Heeft ze goed contact met haar ouders? Heeft ze broers, zusters? Hoe gaat het daar mee? Heeft ze gevoelens wat seksualiteit betreft waar ze niet goed raad mee weet? Gaat het goed op school met haar studieresultaten? Dat zijn de dingen waar je aan kan denken.

    Zien jullie elkaar ook buiten de school? Gaan jullie wel eens ergens heen, naar strand, park, of zo iets? Veel buiten zijn, fysieke dingen doen zoals sport, tuinieren, is goed om je wat positiever te laten voelen.
    Bij het forumdeel "Depressie" staat een topic "Beste vriendin heeft depressie " dat gaat over hetzelfde en daar heb ik een en ander geschreven. Lees dat eens en kijk eens of je er wat aan hebt. Die meisjes waren ongeveer even oud als jullie en er is vooruitgang gekomen.

    Ik wens je veel sterkte en ik hoop dat het je lukt om tot haar door te dringen en haar vertrouwen te winnen zodat ze zich wat beter gaat voelen. Merken dat iemand om je geeft helpt vaak al heel veel. Het beste!

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten