Skip to content
6 reacties
733 weergaves

Zijn mijn vrienden nep??

Elke keer als iemand jarig is doen we met zijn allen een cadeau. We regelen met de ouders of broers en zussen dat we mogen langskomen als verassing en leggen elke keer allemaal €15 in. Ik word elke keer betrokken omdat ik (en dat dacht ik ook) bij de vriendengroep hoor. Het zijn een stuk of 9 mensen, maar NIEMAND heeft eraan gedacht om laatst op mijn verjaardag iets te regelen. Toevallig hadden we die dag een andere bijeenkomst en zagen we elkaar allemaal. Tuurlijk ben ik gefeliciteerd want hoe ga je dat ontlopen, maar niks geen cadeau. Nu is het zeker niet het cadeau dat ik nier heb gekregen dat mij zo verdrietig en waardeloos laat voelen, maar het idee dat er van die 9 mensen geen een persoon was die eraan heeft gedacht om ook iets voor mij te regelen. Al was het een fles wijn. Niks, helemaal NIKS. Ik weet gewoon niet of mijn vrienden zo nep zijn of dat ik me niet zo moet aanstellen en het met een korreltje zout moet nemen. Misschien denken ze er volgend jaar wel aan?

18 jaar
4 jaren geleden

6 Reacties

  • Ik snap het wel het is wel stom maar Heb je al een proberen een seintje te geven van gevraagd bijvoorbeeld van wat je zou willen of kijken hoe ze reageerde als je iets over cadeaus zei of zei van als voorbeeld Katrien dat cadeautje van jouw verjaardag was wel leuk toch dat soort signalen kan je geven om te kijken of ze misschien wel dachten van oh shit We hebben jou geen cadeau gegeven Sorry joh maar verder is het natuurlijk wel stom dat ze niks hebben gegeven En ik denk soms ook wel na van heb ik neppe vrienden omdat ik mijn vrienden ook nooit zie en ook nooit echt cadeautjes krijg zoals mijn verjaardag ook nooit iets gekregen gelukkig wel bij kerst een kerstkaartje of dat vrienden nooit echt uit zichzelf naar mij toe komen reizen of appen

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik gun dit je echt niet, ik wil je best een cadeau geven voor je verjaardag, dat verdien je

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • hey TS. Zoals de anderen ook zeggen. Niks meer inleggen voor andere verjaardagen! Wat je ook kan doen is een van hun ermee confronteren en subtiel vragen hoe dit zit.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Tja dat is wel heel vreemd. Dat er eentje jou vergeet tot daar aan toe maar allemaal? Denk je dat ze jou iets willen duidelijk maken? Of is er iemand in de groep waar je onlangs soortvan ruzie mee had en jou zwart gemaakt heeft? Is er niemand bij wie je discreet kan uitvissen wat er aan de hand is? En de felicitaties die je kreeg? Had je het gevoel dat die welgemeend waren of eerder een stukje fake toneel?

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Als jij altijd netjes €15 euro inzet voor een ander, mag je toch op z’n minst een cadeau terug verwachten. Zo ga je niet met elkaar om. Eerlijk gezegd zou ik ook niet weten wat ik zou doen, maar één ding is zeker, de eerst volgende die jarig is ga je niets meer inzetten. Het is niet blijkbaar één persoon die niet aan jou hebt gedacht, nee, alle mensen in jouw groepje zijn jou gewoon “vergeten”. In ieder geval geen geld meer uitgeven aan ze, wat voor excuus ze ook mogen hebben. Dit kan gewoon echt niet. Als jij niets meer gaat inzetten voor ze, dan komen wel bij jou aankloppen en gaan ze vragen waarom jij niet inzet. Simpel, iedereen is mij ook vergeten op mijn verjaardag, waarom zal ik dan nog cadeaus gaan kopen? Ik mag altijd cadeaus brengen, maar eentje terug verwachten, no way! Lekker links laten liggen die waardeloze mensen, die vinden jou alleen maar leuk voor het geld. Krijg ik het idee. Het is maar een suggestie he, over hoe ik erover denk ;) succes meid!

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Zo klinkt het alsof ze je alleen maar nodig hebben om de pot te spekken. Ik denk dat je bij jezelf na moet gaan hoe jouw band met die mensen is los van de verjaardagen. Zijn er in die groep mensen die jij midden in de nacht kunt bellen om hulp, bij wijze van. Als jij het gevoel hebt dat ze jou dan laten stikken kun je beter afscheid/afstand nemen van die lui. Mss blijven er 1 of 2 over waar je wel zo’n band mee hebt. Stoppen met doneren voor verjaardagen. Regel gewoon zelf een leuk kadootje voor mensen die jij aardig vindt.

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten