Skip to content
3 reacties
394 weergaves

Waarom mag niet geen vrienden en geliefde hebben?

Ik merk de laatste jaren dat er in onze sameleving heel erg verwacht wordt dat je vrienden en geliefde hebt. Nu wil ik zelf graag geen vrienden en geliefde hebben. Vroeger was ik een hele sociale jongen. Ik maakte snel nieuwe vrienden en kon me goed in een groep mengen. Ik had veel vrienden uit alle hoeken van het land. Maar meer kwaliteiten dan mensen gelukkig maken had ik niet. Nu ben ik al 4 jaar erg ziek en is dus de enige kwaliteit die ik had helemaal weg. In de eerste fase van mijn ziek zijn merkte ik dat ik niemand meer gelukkig maakte maar juist veel mensen verdrietig maakte door mijn situatie. Ik heb er zelfs voor gezorgd dat er een aantal van die mensen erdoor zelf ook psychische problemen kregen. Ik ben dus 2 en een half jaar geleden begonnen met mensen langzaam, rustig en respectvol van me af te stoten (Dit was een hele rationele beslissing). Nu 2.5 jaar later heb ik nog 1 vriend. En die kan ik het niet aan doen om weg te zetten want het is mijn beste vriend. Maar interesse in nieuwe vriendschappen of liefdes is niet aanwezig en dat zal ook noet gaan gebeuren. Ik ga liever alleen door het leven. Nu is mijn vraag aan jullie: Vinden jullie het oke als iemand alleen wilt leven zonder geliefde te hebben? En waarom wel of waarom niet? Thanks voor het lezen!

21 jaar
4 jaren geleden

3 Reacties

  • Hoi, zelf heb ik eigenlijk ook geen vrienden/geliefde. Ik vind het moeilijk om vrienden te maken van mijn eigen leeftijd, waarom? Geen idee, ik werk in de horeca en ben op mijn werk hartstikke sociaal. Maar buiten dat heb ik verder niks met collega's of klasgenoten. Toch vind ik het de laatste tijd toch wel lastig en zou graag meer vrienden krijgen

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Nee, het is echt belangrijk om vrienden te hebben. Je moet vrienden echt niet afstoten. Je hebt daar echt recht op. Je hebt duidelijk psychische hulp nodig.
    Misschien kan je ook contact zoeken met mensen met dezelfde ziekte?

    Trouwens, welke ziekte heb je en is die tijdelijk of permanent?

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste jongen, Eerder heb ik je post "Alleen zijn" gelezen en daar heb ik ook wat reacties op gegeven. Je schrijft dat je er in berust de rest van je leven alleen te zijn en dat je daar tevreden mee bent. Toch heb je hier eerder een bericht gepost en nu post je weer een bericht. Dat doet mij afvragen of je het nu wel echt meent met dat verder alleen door het leven willen gaan.

    Hoe is je situatie nu? Woon je thuis met je ouders of woon je zelfstandig? Gezien je leeftijd en je situatie denk ik dat je thuis woont en dan ben je dus niet echt alleen. Je wordt verzorgd. Je ouders zullen er nog wel een tijdje zijn, maar op een gegeven moment zal je afscheid van ze moeten nemen, en dan?

    Je schrijft dat je al vier jaar gezondheidsproblemen hebt en dat het erger wordt. Je hebt lichamelijke klachten maar artsen kunnen niets vinden. Dan ga je al gauw aan psychosomatische klachten denken maar dat weet je natuurlijk nooit zeker. Als het zo is dan is er een oorzaak en wil het beter worden dan moet men die vinden en jij zelf geloven in herstel en dat doe jij niet.

    Je hebt bewust afscheid genomen van bijna iedereen waar je relaties mee had omdat je ze niet wilde belasten met jouw problemen. Dat wekt bij mij de indruk dat je een heel bescheiden iemand bent die geneigd is zichzelf weg te cijferen. Ben jij echt niet de moeite waard om wat aandacht aan te besteden, om jou als vriend te hebben?
    Wat doe je zo de hele dag als je niet werkt en niet naar school gaat? Wat kun je nog? De hele dag niets doen en maar thuis zitten is de beste manier om weg te zinken in een depressie, dat weet je toch!

    Het is erg jammer dat je zo je leven als los zand door je vingers weg laat stromen. Er liggen menselijk gezien nog zoveel jaren voor je. Is het echt niet de moeite waard om te proberen daar iets positiefs mee te doen? Is alleen zijn echt het beste? In de kerk zingen ze soms een lied:

    Ga niet alleen door ’t leven, die last is u te zwaar, zoveel leed te dragen, ga niet alleen.

    Dat zijn wat regels er uit, denk daar eens over na. Samen is alles makkelijker!

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten