Skip to content
4 reacties
425 weergaves

Hoe word ik weer vrienden met iemand?

Hoi, ik heb vorig jaar (toen zat ik in klas 2) een vriendschap verpest en daar heb ik enorm veel spijt van. Hier komt het hele verhaal: Ik kende haar al van atletiek dus ik was heel blij dat we bij elkaar in de klas kwamen want we waren al goede vriendinnen. Ze kwam voor het eerst bij ons op school en ze kende alleen mij en voor de rest niemand. Dus zij en ik kwamen in de tweede bij elkaar in de klas. In het begin ging het allemaal prima enzo maar ze liep al wel een beetje achter me aan. In het begin begreep ik dat nog wel want het was haar eerste jaar op onze school en ze kende alleen nog maar mij. Maar toen ze al wat langer bij mij in de klas zat liep ze nog steeds heel erg achter me aan en dat vond ik een beetje irritant worden want ze maakte zelf ook geen contact met andere kinderen (ook bijna niet met mijn vriendinnen). Dus toen zei ik dat tegen haar op een niet zo’n aardige manier (ik heb haar nooit willen kwetsen maar ik heb het op de verkeerde manier gezegd denk ik). En toen hadden we daarna geen contact meer. Ik heb hier heel veel spijt van want we doen tegen elkaar alsof we niet bestaan. Als ik terug denk aan de leuke momenten met elkaar kan ik wel huilen omdat dat nu over is. Ze heeft inmiddels wel een andere vriendin gemaakt (gelukkig). Ik heb mijn excuses al aangeboden en gezegd dat ik het nooit zo heb bedoelt, ze zei dat ze het fijn vond dat ik mijn excuses aanbood. Maar ik wil nu tegen dr zeggen dat ik graag weer een beetje normaal wil doen dus gewoon met elkaar praten en uiteindelijk misschien weer vriendinnen worden. Redenen waarom ik dat niet durf: 1. Ze heeft al een andere vriendin gemaakt dus ik denk dat ze het zo wel goed vind 2. Ik ben bang dat ze zegt dat ze niet meer met me wilt praten 3.ik heb geen goed moment gevonden om het te zeggen en als die er wel was durfde ik het gewoon niet Als iemand tips heeft zou ik het fijn vinden als je het deelt. (Sorry voor het lange verhaal;) ) Gr. Anoniem

14 jaar
4 jaren geleden

4 Reacties

  • Heb het er anders met je mentor over. Hij/zij kent je klas en heeft misschien tips of kan je helpen.

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Lol, nu ben jij het die achter haar loopt! Nu weet je hoe zij zich voelde toen ze achter JOU liep. En de reden waarom dat zij geen vriendinnen wou worden met jou "vriendinnen" is omdat ze waarschijnlijk ook niet echt erbij hoorde of buitengesloten voelde. Karma bestaat dus echt! Spreek gewoon met haar, niets ander aan te doen. Alhoewel dat als ik haar was, ik jou niet meer zou willen als vriendin. Iemand zo lelijk behandelen gewoon om dat ze bij jou zich beter voelde. Vindt ik echt zielig voor haar. Ben blij dat ze een nieuwe vriendin heeft kunnen maken. Hopelijk wordt ze behandeld zoals zij het verdiend. Als een ECHTE vriendin.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Het uitpraten en kijken of er alternatieven zijn, anders zul je er spijt van krijgen als je jet niet doet.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Nog een reden waarom ik het niet durf te zeggen: Ik heb op school ook niet altijd contact met mijn andere vriendinnen, ik voel me wel is buitengesloten en ik hoor er niet echt bij. Ik ben bang dat zij denk dat ik alleen maar vrienden met haar wil worden omdat ik anders geen vrienden heb (dus dat ik haar gebruik) maar zo bedoel ik het helemaal niet.

    14 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten