Skip to content
5 reacties
330 weergaves

Ik kan niet accepteren dat mensen om me geven

Hallo, aan de titel kunnen jullie t al zien ik kan gwn niet accepteren dat mensen van me houden en om me geven Ookal zeggen ze het ik geloof ze gwn soortvan niet Hebben jullie ook zoiets of kunnen jullie helpen

13 jaar
4 jaren geleden

5 Reacties

  • 2e reactie van mij maar ik heb het ook erg gehad. Ik haatte het ook om mezelf in de spiegel te zien, ik ben ook gepest op school enzoo. Ik keek in de spiegel en vond mezelf gewoon echt lelijk eerst. Daarom kon ik ook niet accepteren dat anderen van me houden en om me geven want ik mocht mezelf al niet. Dingen zoals schattig gevonden of een aanraking op mijn rug dacht ik echt van jullie liegen.

    Maar als je merkt dat mensen om je geven kun je proberen te denken dat het echt zoo is en als je niet van je zelf houd kun je dat misschien gebruiken als mensen laten zien dat ze om je geven dat gebruiken om jezelf beter te laten voelen over jezelf.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste jongen, Je bedoelt waarschijnlijk dat je het niet kan geloven als mensen zeggen dat ze van je houden. Waarom niet? Ouders zorgen voor hun kinderen omdat ze van ze houden. Ze zijn als het ware een stukje van hen zelf. Daar doen ze alles voor. Geloof je ook niet dat je ouders van je houden?

    Als je iemand leert kennen dan ga je gevoelens voor zo iemand krijgen. Soms vind je iemand aardig, soms niet en soms ga je van zo iemand houden. Dat gaat vanzelf. Is er niemand die jij zo aardig vindt dat je hem of haar graag ziet en bij hem of haar wil zijn?

    Sommige mensen hebben iets dat heet autisme. Als je dat hebt dan heb je moeite om met mensen om te gaan. Heb jij geen belangstelling voor andere mensen en ben je liever met dingen bezig? Dat kan, maar zo vaak komt het niet voor. Dat je er mee zit dat je niet gelooft dat iemand van je kan houden en er hier mee komt geeft al aan dat het wel niet zo zal zijn.

    Je vertelt ons dit. Is dat omdat graag zou willen dat mensen echt om je geven of kan dat je niet schelen? Iedereen kan vrienden hebben maar soms willen mensen geen vrienden. Het is toch wel fijn om een vriend te hebben waar je samen dingen mee kan doen en over dingen kan praten die bij jouw leeftijd horen?
    Het is nu vakantie, maar er zijn andere plaatsen waar je vrienden kan vinden zoals sport en gewoon bij jou in de straat. Als ik de hond uitlaat zie ik wel eens een stel jongens van ongeveer jouw leeftijd voorbij fietsen die het heel gezellig met elkaar lijken te hebben. Wil jij dat ook niet?

    Dit hele verhaal schrijf ik omdat ik jou de moeite waard vind. Dat hebben die andere reageerders ook gedaan. Geloof het nu maar, iedereen is de moeite waard om van te houden, jij ook. Je zit alleen in een beetje moeilijke leeftijd. Je ouders vinden je misschien een beetje te oud geworden om te knuffelen en voor verliefdheden ben je nog wat jong. Sommigen zoeken dan maar wat warmte bij hun vriendjes. Heb jij vrienden?

    Als nog wat zeggen of vragen wil dan luister ik graag, je bent altijd welkom.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Kun je er wat meer over vertellen? Kan het misschien zijn dat je bindingsangst hebt dat heb ik ook en ik herken mij heel erg in jou misschien moet je het bespreekbaar maken met iemand die je vertrouwt en die je helpt maar je bent het waard

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja ofc maar ik bdl het voelt gwn raar dat mensen dat doen omdat ik het gwn niet snap

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Heb je iets wat je probeert te verbergen of is er iets wat je niet leuk vindt aan jezelf ?

    16 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten