Skip to content
7 reacties
385 weergaves

Online vrienden het waard te missen?

Ik ben een 20 jaar oud trans meid die teveel geeft om mensen online, ik weet super dom right ? maar ik heb veder niemand ik heb nooit vrienden gehad ook niet in me kindertijd dus bied ik veel waarde aan mensen online (ookal hoort dat vast niet zo) ik had dus een vriend van steam (een vertificatieplatforms waar je games op kan spelen) die me ontzettend hielp en stimuleerde om veder te komen in het leven hij wist dat ik trans was en had geen problemen ermee hij vond dat best wel vet. hij was van duitsland maar hij sprak engels we waren super close ookal hadden we soms ruzie het kwam altijd goed maar toen ging ik op vakantie (die overigens erg kut was) en hij leek me niet te missen en na een rot vakantie kwam ik terug ik was humeurig en kortaf tegen hem en hij zei de volgende dag niks meer tegen me wat raar was want we spraken elke dag toen ik het hem vroeg waarom hij niks zei tegen me had hij geen begrip ervoor en zei heel lang niks meer tegen me ik probeerde me te verontschuldigen 2 keer maar hij reageerde nooit...en toen een andere vriend die ik kende was erg ziek en was plotseling overleden was ik was erg van streek en dat kon je zien aan me steam profiel me vriend kon het geen ball schelen ik werd zo boos en had hem removed waar ik later spijt van kreeg. na een lange harde tijd (op hormonen en veel afspraken) contacteerde ik hem weer hij zei excuus aanvaard en gecondoleerd maar hij wilt geen vrienden zijn meer want er is altijd wat met mij blijkbaar en ik mag blij zijn dat hij me niet haat zei hij en toen was het klaar... ik weet dus niet is het waard zo iemand te missen of gewoon doorgaan ik snap dat dit een super dom prombleem is vergeleken met mensen die echt dingen meemaken maar dit heeft me toch wel gekwets en ik weet dus niet echt wat te denken...

20 jaar
6 jaren geleden

7 Reacties

  • Ik zou jullie op de hoogte houden van veranderingen bedankt voor de tips jongens

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Laat eens wat weten hoe het verder is gegaan. Of je mijn (onze) tips gebruikt hebt. En je zal zien dat die 2/3 echte vrienden veel fijner zijn dan die 100000 online vrienden en kennissen. Maar dat duurt wel even voor je die gevonden hebt. En zoeken naar ze is vergeefse moeite, daar moet je echt tegenaan lopen. Die kom je tegen op plekken waar je niet verwacht. En in eerste instantie verwacht je het ook al helemaal niet van die persoon. Kan vroeger op school je grootste pester zijn geweest. Succes.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • bedankt voor je verhaal :) ik zal zeker veder gaan met leven en vrienden maken in het echtie

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik herken je verhaal, wanneer ik naar de middelbare school ging had ik bijna ook geen vrienden. Daarna begon ik te gamen en leerde nieuwe mensen kennen. Mijn klasgenoten zagen me nooit staan of deden alsof ik onzichtbaar was terwijl die online vrienden ‘echte’ vrienden waren. Een paar jaar geleden ontmoete ik een jongen, hij was heel aardig en behulpzaam wanneer ik het moeilijk had want ik zat in een rot klas. (Ik zat dus niet zo goed in mn vel en vertelde hem al mijn problemen, waar mijn ouder zelfs niet van weten.) Dus na een tijdje met elkaar iedere dag te chatten begon ik jaloers te worden omdat hij met andere mensen games zat te spelen en niet meer veel aandacht gaf aan mij. Ik had hem daarna uitgescholden... en hem twee weken niet gesproken totdat ik hem mijn excuses had aangeboden. Daarna ben ik beginnen te beseffen dat dit niet de realiteit was... Je zit gewoon te chatten met mensen die je niet/bijna niet kent en had ik gewoon de weinige vrienden die ik had in de steek gelaten. Ik chat nu nog altijd met die jongen maar +- 2 x in één maand. Onze gesprekken zijn altijd leuk en ik heb hem zelfs beloofd om hem eens te bezoeken waar hij woont. Ik snap dat je die vriend mist maar je moet gewoon verder met je leven... Ikzelf had nog vrienden die ik kende van in de lagere school, zij willen mij altijd meenemen naar een fuif om daar nieuwe vrienden te leren kennen. De dingen die de mensen hierboven zeggen om vrienden te maken vind ikzelf heel goede ideeën! Ik hoop dat je wat gehad hebt aan mijn reactie... Groetjes G

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Aan de bar/toog gaan zitten met wat te drinken, en eerst luisteren waar de mensen om je heen het over hebben. En hoor je wat wat interessant is en waar je ook iets vanaf weet, dan zeg je na even geluisterd te hebben en het een en ander van de reacties bij jezelf ''op een lijn'' te hebben gezet: sorry, ik heb een tijdje geluisterd naar de discussie van jullie, maar kan het ook zus en zo? En als je het dan ook nog ''kan staven'' met het een of andere voorbeeld uit binnen- of buitenland, dan ben je ''in no time'' het middelpunt in de discussie. Blijf alleen voorlopig weg met discussies over politiek (ook de plaatselijke) en het geloof. En geef in het begin ook geen rondjes. Zoek eerst je plekje en heb je dat, kan je later altijd een rondje geven. En hou ook in je achterhoofd dat ''domme vragen'' niet bestaan. Wat wel ''dom'' overkomt is 100 keer hetzelfde vragen of 100 keer hetzelfde antwoord geven. Contact maken is echt niet moeilijk, zeker niet voor een leuke meid, maar je moet zelf het initiatief nemen. En aan 2/3 ECHTE VRIENDEN (daar moet je tegenaan lopen, die vind je niet/komen niet zomaar aanwaaien) heb je veel meer dan aan die 100000 online ''vage'' kennissen en vrienden.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Ja je hebt gelijk het is gewoon moeilijk contact leggen met andere mensen in het echt ik voel me all heel snel raar of ongemakkelijk maar ik zal het proberen bedankt !

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Online vrienden, wat heb je eraan? Je kent ze verder niet en met minimaal 99% zal je ook nooit in persoon kennis maken. Doe een keer ''GEK''. Ga naar een gezellige kroeg/buurthuis (of zoals in Amsterdam/Den Haag een koffiehuis) in je woonplaats en maak persoonlijk contact. Praat mee met de klanten over het nieuws. Krijg je echte kennissen en als ze ''je lusten'' ook echte vrienden. Of ga in je woonplaats bij een/de sportvereniging/verzorgingshuis vrijwilligerswerk (bijvoorbeeld kantine) doen. En praat. Al is het in het begin best moeilijk, je ''leert'' het vanzelf. En aan 2/3 echte persoonlijke vrienden (waar je ook bij uit kan huilen) heb je veel meer dan aan die 100000 online vrienden.

    17 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten