Skip to content
10 reacties
73 weergaves

strafbaar of gaat liefde voor de wet?

Hoi ik ben 16 en heb een vriend van 42 hij heeft al 3 kinderen van 6, 11 en 14 scheelt dus niet heel veel. Maar we moeten het voor veel mensen geheim houden ik vind dit eigenlijk niet leuk. Ik ben echt smoorverliefd op hem en hij op mij hij doet niks wat ik niet wil en is erg betrouwbaar. Maar is dit nu eigenlijk strafbaar? Ik wil het graag aan iedereen vertellen.

16 jaar
12 jaren geleden

10 Reacties

  • WTF ?

     Dit is pedofilie uhm...

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • Ik vind

    Het erg pedofilie-ish...

    12 jaar
    12 jaren geleden
  • Legaal, maar toch...

    Ten eerste: je bent zestien, wat betekent dat jullie relatie volgens de wet legaal is. Het is dus NIET strafbaar.   Maar of het verstandig is.... hij is 42... Maar wie ben ik om te zeggen van wie je mag houden en van wie niet? Als je maar goed nadenkt wat je doet en stilstaat bij eventuele gevolgen. Als je er zelf achter staat, zal ik niet zeggen dat het fout is. Je bent oud genoeg om zelf te bepalen met wie je een relatie aangaat. 

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • hm

     officieel mag dit wel al is het niet erg handig als je op de langere termijn kijkt.   en 30 jaar de gevangenis in word niet in Nederland gedaan... wel levenslang of 20 jaar maar niet 30 ;)

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • straffbaar , ja erg mwah

    all hoewel hoe zou jij het vinden als je moeder een meisje dat 2 jaar ouder is ? eigenlijk is dat toch wel soort van raar en kan je nagaan als het een jongen is dan geilt hij straks om z'n moeder, ik zou zeggen doe het niet

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • strafbaar of gaat liefde voor de wet?

    eheum , heb ook een vriend die stukken ouder is dan ikke , ik ben er 15 en hij is er 32.Hij is getrouwd geweest en we hebben elkaar leren kennen via zwemclub waar hij trainer is.Volgens de wet mag het niet , maar ben ook stapel op hem en hij op mij en we trekken ons er niet van aan , blijf er regelmatig slapen en we hebben heel goeie seks.Op liefde staat toch geen leeftijd en wat de wet daarmee te maken snap ik niet zunne.We gaan dit jaar ook samen op reis ,sedert paar maanden weten m'n ouders dak een lief heb , heb wel om geen miserie te hebben gezegd dat hem 19 is.Wel stom want zou er liever gewoon echt voor uitkomen.Maar we letten toch wat op.Dus meid als je er echt wil voor gaan gewoon doen toch

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • knock it off

    ze gaan die vent zeker voor 30 jaar in de gevangenis gooien as ze erachter komen

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • vind ik

    niet kunnen

    13 jaar
    12 jaren geleden
  • precies

    Tuurlijk, als je van elkaar houdt hoef je je niks aan te trekken van de wet. Wat een flauwekul, daar is die wet juist voor (tegen). Dus is het strafbaar. Maar als het strafbaar is betekent dat nog niet dat het ook bestraft wórdt. D.    

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • ...

    Ik vind eerlijk gezegt dat als je echt van elkaar houd en elkaar vertrouwd dat dat moet kunnen en dat er niet 1 of ander wedje is waar door je niet van elkaar kan houden. Succes meid hoop dat alles lukt!

    18 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten