Skip to content
6 reacties
627 weergaves

Altijd ruzie

Hai allemaal! Ik heb bijna 2 jaar een relatie met mijn vriend. En we zaten ongeveer 1,5 jaar in de honeymoon fase, maar we hebben nu constant ruzie. Elke dag. En we proberen goed te communiceren, wat niet altijd even goed gaat. maar we doen ons best omdat we willen dat het werkt en dat we hier samen doorheen komen. Als ik iets aangeef niet leuk / fijn te vinden wat hij doet past hij dat ook meteen aan ook al is hij het er niet altijd mee eens en ik doe hetzelfde voor hem. Toch blijven we constant ruzie hebben, vaak over hetzelfde, maar soms ook over andere dingen. Hoe zorgen we er voor dat we een stuk minder ruzie krijgen en dat dit snel stopt?

20 jaar
6 maanden geleden

6 Reacties

  • Ow, het is dus maar 1 probleem wat weegt op jullie relatie. Ik dacht eerst aan botsende karakters. Maar wat belet jullie dan om eens en voor goed samen te zitten en dit door te praten tot jullie er uit zijn?

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • Ts hier als reactie op de anderen. Soms hebben we wel heftige ruzie en zeggen we dingen tegen elkaar die we eigenlijk niet menen en niet zouden moeten zeggen en kunnen we erg hard zijn tegen elkaar als de ander dan verdrietig wordt. Maar we passen wel bij elkaar, want als we geen ruzie hebben is het heel gezellig, doen we leuke dingen samen en geven we elkaar weer heel veel liefde. Dus denk niet dat dat het probleem is. De ruzies zijn eigenlijk ontstaan door een specifieke situatie waar ik erg mee zit, waar we dus constant steeds dezelfde ruzie over voeren. Daarvoor hadden we bijna nooit ruzie.

    20 jaar
    6 maanden geleden
  • Als jullie ruzie hebben, vaak over steeds dezelfde dingen, vragen jullie elkaar dan nooit eens waarom? Waarom heb jij daar problemen mee? Waarom ben je het daar niet mee eens? Wat zou je dan anders willen? Tenslotte doen jij en je vriend in andere dingen steeds moeite om elkaar tegemoet te komen. De wil is er dus wel. Wat is dan het verschil bij die dingen waar jullie niet uitkomen? Zijn ze zo principieel?

    23 jaar
    6 maanden geleden
  • Ruzie maken kan ook opwindend zijn. Mijn vriendin heeft een explosief karakter en ze durft weleens uithalen. Dan mept ze en soms bloedt het dan een beetje. Dan schrikt ze van zichzelf en gaat ze me liefdevol verzorgen. Dan vertel ik haar hoe sexy ze boos is en dan sleept ze me mee naar de slaapkamer om het weer goed te maken. Omgekeerd mag een jongen natuurlijk nooit een meisje slaan maar dat weet iedereen hier. Hoe dan ook : de heftigste seks hebben wij altijd na een ruzie. Dus ik zou zeggen : ruzie gebeurt dus maak er het beste van.

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • Passen jullie wel helemaal goed bij elkaar? Kijk soms ruzie hebben in een relatie is gewoon normaal en dat hoort ook in een gezonde relatie. Maar als jullie elke dag ruzie/meningsverschillen hebben moet je toch bij jezelf nagaan of jullie wel een goede match zijn samen.

    21 jaar
    6 maanden geleden
  • Niet. Ruzie hoort erbij. Nadien zie je mekaar nog veel liever. Al moet je wel opletten dat je geen dingen zegt of doet die onherstelbare schade aanrichten. Maar de meeste mensen hebben gelukkig die ingebouwde zelfbeheersing. Ruzies moet je beschouwen als een stevig onweer waarna de lucht helemaal opgeklaard is. Opkroppen en altijd fake lief doen, dat is pas dodelijk voor een relatie.

    22 jaar
    6 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten