Skip to content
8 reacties
1161 weergaves

Verkering met een meisje maar ....... jongens!

Hey, ik heb al een jaar verkering. Omdat wij allebei christelijk zijn hebben we nog niet samen geslapen of seks gehad. Ik zit op voetbal en weet voor mezelf al langer dat ik naar jongens kijk. Ik droom daar over en ik krijg dan ook een stijve. Ik zit hier erg mee, tegenover mijn vriendin maar ook tegenover mijn ouders. Zij gaan zeggen dat ik ziek ben. Ik weet hoe het ging met een jongen uit onze kerk die uit de kast kwam. Hij mag niet meer in de kerk komen, wordt door veel mensen nagekeken. Zijn ouders trouwens ook. Zijn vader was ouderling en moest aftreden. Dit wil ik zelf zeker niet meemaken!!!!! Zijn er meer jongens die dit kennen? Of is er ergens hulp te krijgen?

15 jaar
7 maanden geleden

8 Reacties

  • @ j13, begrijp je verhaal, maar wel erg eenzijdig belicht. Bij God is toch ruimte voor iedereen?

    20 jaar
    7 maanden geleden
  • Beste j17,

    TS is christelijk. Als je christelijk bent (bij de meesten) mag je geen relatie hebben met een man, omdat God het huwelijk voor een man en een vrouw bedoeld heeft. Dit is een lastige situatie, dus is het heel moeilijk om te zeggen of het Gods wil is dat diegene dan vrijgezel blijft. Maar persoonlijk denk ik dat dat de beste weg is. Een heel moeilijke weg overigens. Trouwens, wat zou dat eventuele kind ervan vinden als het twee vaders heeft, en geen moederliefde kent? Een vader is weer heel anders dan een moeder, een kind heeft ze alletwee nodig.
    Groetjes van J13

    13 jaar
    7 maanden geleden
  • Volg je eigen gevoel als je er voor klaar bent, hoe moeilijk ook. Het kan zijn dat mensen daardoor contact met jou verbreken maar dat is hun eigen tekortkoming en niet jouw schuld. Ga voor jouw eigen geluk, geen keuzes maken waar alleen anderen blij van worden.

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Als ik lid was van een club die in de regels heeft geschreven dat ze geen biseksuele meisjes willen, dan ging ik naar een andere club. Snap je.

    21 jaar
    7 maanden geleden
  • Wat een rot situatie.

    Zijn er geen mensen aan wie je het kunt vertellen?
    Zet er geen druk op om perse te ontdekken met jongens ofzo. Dat komt wanneer je dat wilt. In je tienerjaren is het normaal om te fantaseren over andere jongens, wilt niet perse zeggen dat je iets met ze wilt doen later.

    Mijn advies is: hou het geheim tegen je kerk. Vertel het aan iemand die je 100% kunt vertrouwen. In het ergste geval zoek je hulp. Je kunt ook ZELF masturberen en er meer van ontdekken ALLEEN (als dat mag van je geloof?). Je bent zo jong nog man, doe gwn rustig aan met deze dingen en wie weet verandert alles overcpaar jaar

    21 jaar
    7 maanden geleden
  • Ik sluit mij volledig aan bij J23. Respect overigens voor zijn goede, geduldige en uitgebreide teksten. Homoseksualiteit is een geaardheid en dat hoor je niet te moeten onderdrukken.
    @J13, kun je mij uitleggen waarom TS wel homo mag zijn, maar het niet mag uiten? Als ik je goed begrijp tenminste. Dat zou dan betekenen dat hij een relatie moet hebben met een meisje van wie hij nooit zou kunnen houden. Of hij blijft voor altijd vrijgezel. Dat lijkt me allebei niet wat God zou willen, toch? Het is toch veel mooier om met je geliefde samen te zijn, met de persoon van wie je echt houdt en daarmee eventueel een gezinnetje te stichten? Dat is dan in dit geval niet op biologische manier, maar wellicht via bijvoorbeeld adoptie. Dat is misschien zelfs nog mooier: een kindje dat geen goed thuis heeft, krijgt een warm thuis bij TS en zijn toekomstige man. (Sorry als ik te ver vooruit loop). Dan maakt het toch niet uit dat het dan toevallig twee mannen zijn? Wat is daar zondig aan?
    Overigens, J13, wel fijn dat je beleefd en respectvol blijft, ookal ben ik het vrijwel volledig met je oneens.
    TS, ik hoop dat je je vrij genoeg voelt en wordt gelaten om te kunnen zijn wie je bent en je zo te uiten. Ik gun je een relatie met iemand van wie je écht houdt, of dat nou een jongen of meisje is (of iets ertussenin). Veel geluk en sterkte.
    Gr. J17

    17 jaar
    7 maanden geleden
  • Beste TS,

    Wat goed dat jullie seks willen bewaren voor het huwelijk!
    In de puberteit gieren de hormonen door je lijf.
    Je krijgt gevoelens voor meisjes (als het goed is), maar je kan ook een stijve krijgen als je een jongen ziet. Dat is normaal.
    Maar weet je zeker dat je homo bent?
    Want dat is een ander verhaal.
    Heel erg dat die andere jongen niet meer in de kerk mag komen. En dat zijn vader geen ouderling meer mag zijn. Dat is echt niet zoals God het wil. Jezus at met de zondaren en tollenaren. Als jij (en die jongen) geen seks hebt met een jongen, niet trouwt met een jongen, mag jij gewoon homo zijn. Je gevoelens kan je niet veranderen. Dus jij (en die jongen) mag er gewoon zijn, en zou gewoon in de kerk mogen komen. Ik snap wel dat mensen hem nakijken, want dat maak je niet iedere dag mee dat je zo iemand ziet. Maar je zou wel respectvol met die mensen moeten omgaan.

    Praat met mensen uit je kerk van wie je weet dat ze je niet veroordelen. Of iemand anders. Het is lastig om met iemand te praten, maar nog lastiger om nooit wat tegen iemand te zeggen daarover.
    Ik wens je heel veel sterkte toe!

    13 jaar
    7 maanden geleden
  • Beste TS, Blijkbaar vinden ze in jouw kerk dat je als jongen aangetrokken voelen tot jongens een keuze is. Dat is natuurlijk niet zo, je bent met die gevoelens geboren. Het is net als met de kleur van je haar. Je moet het nemen zoals het is.
    In de Bijbel staan een aantal teksten waaruit je af zou kunnen leiden dat seks tussen mannen zondig is. Maar, dat is een uitleg die er aan gegeven wordt. Dus sommigen denken dat je het zo moet zien. Die teksten worden door die sommigen, zoals daar in jouw kerk, gebruikt om homoseksualiteit als een zonde te bestempelen.
    Sommige kerken zeggen dat je het wel mag zijn, maar niet mag doen, andere vinden dat God ook homo's geschapen heeft en dat die ook de geestelijke en de lichamelijke liefde mogen beleven.

    Wat er met die jongen in jouw kerk gebeurd is dat is heel treurig. Zijn vader krijgt er blijkbaar ook de schuld van dat zijn zoon homo is. Soms gooien zulke streng gelovigen hun kind het huis uit. Vaak is het zo dat de moeder dat niet over haar hart kan verkrijgen, ze houdt te veel van haar kind, en zorgt dat hij blijft. De vader accepteert dat dan meestal ook wel. Hoe is het nu met die jongen?

    Jij hebt verkering met een meisje, maar seks hebben jullie niet. Dat mag pas als jullie getrouwd zijn neem ik aan, en dat duurt nog wel even. Hoe is jouw relatie met dat meisje? Doen jullie veel samen?
    Seks mag dus niet, maar er zullen er heel wat zijn in jouw positie die de drang toch niet kunnen weerstaan en stiekem seks hebben. Jij wordt opgewonden van jongens. Doen meisjes jou op dat gebied helemaal niets?
    Dat meisje gaat zich misschien op en gegeven moment afvragen waarom er bij jou zo weinig passie is als jij niets doet of probeert. Dan kan het lastig gaan worden.

    Je vraagt je af hoe je verder moet. Is er een reden waarom jij zou willen vertellen dat je homoseksuele gevoelens hebt? Het is misschien een beetje laf, maar als ik zo zie wat de gevolgen kunnen zijn dan zou je het misschien beter nog wat voor je kunnen houden. Heb je daar moeite mee? Wil je het vertellen omdat jij je met je gevoelens eenzaam voelt?
    Daar is die jongen die niet meer in de kerk mag komen. Ken je hem goed? Dan zou je eens met hem kunnen gaan praten. Dat zal hij wel fijn vinden denk ik. Of ben je bang dat jij dan problemen krijgt?

    Die jongen is de kerk uitgezet. Heel onchristelijk. Jezus zou hem in zijn armen nemen en zeggen dat hij ook een kind van God is en alle liefde verdiend.
    Jij zou misschien met je ouders willen praten over jouw gevoelens. Zij hoeven niet op dezelfde manier te denken als hoe de kerk denkt. Kan je niet eens vragen hoe ze er over denken dat die jongen uit de kerk gezet is?
    Je gaat misschien ook naar catechisatie. Misschien kan je eens vragen of het wel christelijk is dat die jongen uit de kerk gezet is en zijn vader geen ouderling meer mag zijn. Er is toch zo iets als naastenliefde? Jezus noemde dat als een van de belangrijkste dingen die God wil, "Heb uw naaste lief als uzelfve". Homo's zijn ook naasten!

    Er is een website, jongenout.nl , daar kan je lid van worden en dan kan je contact hebben met andere jongeren met jouw gevoelens. Ze houden ook ontmoetingen waar je elkaar in het echt kan ontmoeten.

    Als seks in je leven komt dan wordt alles anders. Niets is meer zoals het was. Dat maakt het leven moeilijker, maar als er vriendschap en liefde is dan kom je er wel doorheen.

    23 jaar
    7 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten