Skip to content
2 reacties
853 weergaves

Alles aan het verliezen

Hoi allemaal. Ik ben een jongen van 15 jaar en ik ben onlangs van school verwisselt waar geen van me vrienden heen gaat (en ik woon ver van me vrienden vandaan). Ik ben dus al me vrienden kwijt en het lukt me niet om nieuwe vrienden te maken omdat ik nogal verlegen ben. Ik voelde vanwege deze verandering me al leeg maar ik had nog 1 iemand die om mij gaf. Een goede vriendin van mij waar ik stiekem een oogje op had. We konden over onze problemen naar elkaar toekomen. Een week bekleden krijg ze een vriendje en sinds dien hebben we eigenlijk geen contact meer omdat haar vriendje niet wil dat ze met andere jongens praat. Verder ben ik laatst met mijn fietssport hard gevallen en heb ik mijn hand gebroken en dokteren weten niet zeker of ik er nog ooit mee op sport niveau mee kan fietsen. Door al ze veranderingen heb ik niets en niemand meer. Sinds al deze veranderingen voel ik me leeg en nutteloos en heb ik de wil om iets te doen verloren. Dat was mijn verhaal Ik wou gewoon mijn verhaal even kwijt.

J15

15 jaar
2 jaren geleden

2 Reacties

  • Dat klinkt echt verschrikkelijk vervelend man, ik hoop dat het inmiddels wat beter gaat. Ik heb het dit moment ook best wel moeilijk, iedereen zegt dan wel dat het beter word maar vaak vraag je je dat dan op zo'n moment toch af. Maar meestal is het wel waar, want op een gegeven moment zal je vast wel een persoon vinden waar je het ook goed mee kan vinden. Nieuwe vrienden maken is meestal niet zo moeilijk als het lijkt vaak hoef je alleen even de juiste persoon te vinden, het moeilijkste is dan natuurlijk het gesprek beginnen. Maar als dat je eenmaal is gelukt en je geeft aandacht aan de vriendschap gaat het meestal best goed.

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Hey J15, eerst en vooral moet je weten dat dit slecht moment voorbij zal gaan. It will get better. Er komen nog enorm mooie momenten op je af ook al lijkt dat nu moeilijk voor te stellen. Hou dus vol, het licht is om de hoek. Omdat je gevoelens voor het meisje begon krijgen is haar vriendje natuurlijk niet volledig onredelijk. Zou je als vriendje het leuk vinden als ze contact had met een verliefde jongen?

    Belangrijk nu is dat je langzaam maar zeker in je nieuwe school contact zoekt met jongens en meisjes. Of is er een jeugdbeweging of andere sport waar je nog wel actief kan zijn? Naar buiten gaan is een moeilijke eerste stap maar echt de moeite waard. Succes!

    18 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten