Skip to content
6 reacties
1120 weergaves

Verkering met een 14-jarige

Sinds kort zit er een nieuw meisje bij ons op de training. Ze is ook gelijk in ons team gezet, waardoor we nu met twee jongens en twee meisjes zijn. Sinds ze bij ons is gekomen trainen wij al standaard samen, tijdens trainingen en wedstrijden hebben we het gezellig en we praten nu ook online met elkaar. In het begin was het gewoon gezellig, maar nu beginnen we toch wel gevoelens voor elkaar te krijgen. Ik wil wel verkering met haar, alleen zij is nog maar 14 en ik ben nu net 17 en met deze leeftijd is dat toch wel een redelijk groot verschil. Volgens mij wil zij wel, maar ik weet ook niet hoe haar ouders en mijn ouders daarover denken. Wat moet ik nu doen?

17 jaar
2 jaren geleden

6 Reacties

  • Ik ben net 15 en ik heb ook een relatie met een 17 jarige, als jullie echt van elkaar houden kan het prima

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • TS hier

    Even ter verduidelijking: ik ben net 17 en zij wordt over twee maanden 15. De band met haar ouders is goed, ik kende haar vader al een half jaar voordat ik haarzelf leerde kennen. We zitten ook allebei nog op de middelbare, wel een andere maar zij woont ook iets verder weg dus buiten trainingen/wedstrijden zie ik haar bijna niet. Ik vind haar wel echt leuk en zij mij denk ik ook, maar ik weet nu echt niet zo goed wat ik er mee aan moet

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Je bent bijna volwassen en zij nog een kind het is echt teveel verschil. Jullie levensfase is niet gelijk en jij moet hier dus het verstand zijn want jij bent ouder.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Voor mij is 17 denk ik wel de maximale leeftijd. Het ligt er wel ik een beetje aan in welke fase van je leven je zit. Als je beide nog op de middelbare school zit is het toch anders dan dat de oudste al studeert.
    Maar als je haar leuk vind zou ik er voor gaan.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Veertien is wel erg jong voor een serieuze verkering. Als jullie naast elkaar staan dan zie je een jong meisje, een kind nog bijna en een jongeman die al bijna een man is. Haar ouders zullen dat ook zo zien en er niet echt gelukkig mee zijn als jullie je als stelletje presenteren. Voor ouders is een dochter een zorgelijk bezit.

    Het beste is dat jij haar ouders er geleidelijk aan laat wennen dat jullie bevriend zijn, een vriend van de sportclub. Een jongen waar ze mee speelt en waar ze goed mee op kan schieten. Als haar ouders jou leren kennen en jou aardig gaan vinden dan zullen ze op een gegeven moment gaan accepteren dat jullie voor elkaar wat meer zijn dan gewoon vrienden.

    Veertien kan zijn net veertien of bijna vijftien en dat maakt veel verschil, net zoals net zeventien of bijna achttien uitmaakt. Van jou wordt veel tact en terughoudendheid gevraagd en dat zal niet altijd meevallen. logeerpartijtjes zullen er voorlopig niet bij zijn.
    Het gaat er om dat haar ouders het gevoel hebben dat hun dochter bij jou in goede handen is. Je kan haar bijvoorbeeld thuis brengen na de training en als afscheid even zwaaien. Misschien vragen haar ouders je een keer of je even binnenkomt om kennis te maken.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste TS, het lukt nu veel, maar als het om
    de liefde gaat zijn het peanuts. Er voor gaan als jullie beide het willen.

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten