Skip to content
8 reacties
1012 weergaves

Zouden jullie dit doen?

Ik heb een beetje fix met een jongen. Hij is echt wel leuk. Hij is een paar maanden ouder dan ik ben maar zit een klas lager. Hij is op de basisschool blijven zitten. Nu dreigt hij weer te blijven zitten . School heeft gezegd dat als hij zijn gedrag aanpast, hij nog over kan gaan. Ik heb gezegd dat hij maar zijn best moet doen om zijn gedrag aan te passen omdat ik als vierde jaars niet een relatie wil met een tweedejaars. Hij wordt dan 16 in de tweede en ik 16 in de vijfde. Hij zegt dat ik oppervlakkig ben. En misschien klopt dat ook wel, maar ik vind er echt raar om iets te hebben met iemand die 2 jaar lager zit. Kijk een jongen die twee jaar hoger zit zou ik dan weer zo doen, dus eigenijk is het ook best hypocriet. Zouden Jullie dat wel doen?

14 jaar
2 jaren geleden

8 Reacties

  • Ts hier. We zitten sowieso niet op dezelfde school, dus dat is geen probleem. We kennen verder ook niet veel dezelfde mensen. Ik weet dat mijn beste vriendin hem niet zo leuk vindt, maar dat vind ik niet erg, want wij balen gein ook echt op andere types. Misschien stel ik me ook wel aan. Mijn moeder zegt altijd, je bent 14 proef ervan, en als het niks is weet je dat ook weer. Maar ik ben zelf gewoon best serieus met jongens en in moet echt alle vakjes kunnen aankruisen voordat ik er helemaal voor die te gaan.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb ooit gelezen: voor een stabiele relatie moet je ongeveer even intelligent zijn, dus je moet even snel kunnen denken. En je moet ongeveer evenveel spiritueel levensinzicht hebben. Als de ene dingen wel kan begrijpen en kan inzien die de andere helemaal niet begrijpt en niet ziet, dan krijg je wrevel en problemen. Je moet liefst ook compatibele families en vriendenkringen hebben, die elkaar begrijpen en met elkaar overweg kunnen.

    Moeilijk te zeggen of dit voor jou het geval is, dat moeten jullie zelf beoordelen.

    Maar ik snap je vraag wel: als je met hem omgaat op school, dan krijg je van de anderen gegarandeerd kritiek. Langs de andere kant, als jullie elkaar graag zien, dan zou het zonde zijn om je relatie daardoor kapot te laten maken.

    Misschien afspreken dat je op school afstand houdt en elkaar niet of nauwelijks spreekt? Niet gaan staan vrijen of zo. En dat je je relatie alleen buiten school in je prive doet, heel discreet, zonder de vieze blikken van anderen?

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoezo dat dan? Ik reageer op degene boven mij die zegt dat hij misschien minder slim is, maar daar gaat het mij niet om. Ik heb just niks gezegd over slim het gaat echt om het sociale. Ik vind kinderen uit de tweede nu al een beetje kinderachtig dat zal volgend jaar nog erger zijn.
    Het is gewoon een oprechte vraag en ik heb nergens lelijk over hem gedaan dus waarom hij dan beter zou verdienden vraag ik me af.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste TS, als ik kijk naar jou topic of laatste bijdrage. Stop dan nu meteen met deze relatie, deze jongen verdiend beter!!!!!!!

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Ts hier: het gaat er niet om dat hij minder slim is ( hij zit sowieso op een ander niveau) maar meer dat ik denk dat mijn vrienden en zijn vrienden echt niet klikken als hij met jochies van 13 om gaat.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Je moet natuurlijk doen waar je jezelf goed bij voelt, maar ik raadt je aan je er niks van aan te trekken dat hij in de tweede klas zit. Als hij twee jaar jonger was geweest, was het een ander verhaal, maar jullie zijn ongeveer even oud. Dat je zegt dat je het raar vindt om met een tweede jaars iets te hebben, vind ik persoonlijk wat apart. Hij is wellicht wat minder slim, nou en? Als hij aardig is en je vindt hem echt leuk zou ik gewoon door blijven gaan. En als je bang bent voor opmerkingen, trek je er niks van aan. Die zijn toch allemaal jaloers.
    Veel plezier en succes verder!

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik zou het laten gaan. Hij is duidelijk niet op jou niveau en op het randje van kinderachtig. Zoals al werd gezegd kan hij niet eens met zijn eigen leeftijd omgaan. Daar ga je niets aan hebben, nu niet en later niet. Er zijn genoeg andere leuke jongens.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Hij kan niet mee met mensen van zijn eigen leeftijd dat is best onaantrekkelijk

    Dat hij het oppervlakkig noemt tjah hij moet wat zeggen waardoor het niet zijn eigen schuld is, ik zou zeggen next

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten