Skip to content
1 reacties
666 weergaves

4 jaar verschil, kan dat?

Hoi allemaal, ik zit met een probleem. Iets wat ik zelf nooit echt "juist" gevonden heb is bij mezelf gebeurt. Ik ben hopeloos verliefd geworden op mijn beste vriend, opzich geen probleem. Maar er zit 4 jaar tussen. Dit zou absoluut niet erg zijn als hij nu 21 zou zijn, maar hij is 14.... Iets wat volgens mij helemaal niet kan op onze leeftijd. Hij komt namelijk net in de puberteit terwijl ik er klaar mee ben. Maar wat doe je nu in zo'n situatie? Ergens vind ik het niet kunnen zo'n groot leeftijdsverschil, binnen 2 jaar leven we namelijk in totaal andere werelden. Ik zal gaan werken, terwijl hij nog studeert. Maar ik weet heel goed dat ik hem oprecht graag zie. Daarnaast zou ik zelfs als het iets kon worden helemaal niets van hem verwachten, ik ben toch asexueel... Maar toch voelt het een beetje fout om op iemand te vallen die zo veel jonger is!
Heeft iemand raad?

17 jaar
2 jaren geleden

1 Reacties

  • Beste meid, Je zegt dat je a-seksueel bent, dus een seksuele relatie dat zoek je niet met hem. Je zegt dat je verliefd op hem bent, wat houdt dat dan in? Dat jij een exclusieve relatie met hem wilt en uiteindelijk met hem wilt gaan samenwonen? Wil je hem bezitten?

    Als jij rationeel denkt over je gevoelens dan besef je wel dat je van een jongen van veertien zulke dingen niet kan verwachten. Wat zijn gevoelens voor jou zijn weet ik niet, maar waarschijnlijk ziet hij jou als iemand waar hij graag mee omgaat en die een soort ouder vertrouwenspersoon is waarmee hij kan praten en waarmee hij gevoelens kan delen. Seks is in dit stadium waarschijnlijk iets wat helemaal niet bij hem opkomt in relatie met jouw persoon, jij bent voor hem meer als een oudere zuster.

    Blijf gewoon wat je voor hem bent, een hele goed vriendin bij wie hij altijd terecht kan en belast die relatie niet met liefdesuitingen waar hij niet mee overweg kan en waarschijnlijk allen maar van schrikt. Je mag best zeggen dat je veel van hem houdt, dat doet zijn moeder ook mag ik aannemen, en dat zal hij fijn vinden.
    Over tien jaar maakt vier jaar verschil niet zoveel uit, maar nu, in deze levensfase wel.

    Je praat over verliefdheid, maar heb je het niet eigenlijk over een hele grote genegenheid? Een jongen van zijn leeftijd is nog halverwege kind en volwassenheid en dat maakt hem soms leuk en aandoenlijk. Daar ben je voorgevallen zoals je ook kan vallen voor een jong hondje. Verliefdheid houdt in dat je meer zou willen dan alleen vriendschap. Wat zou je dan meer willen? Seks wil je niet (zeg je), dus wat meer dan wat je nu al hebt?

    Blijf een goede vriendin en belast jullie relatie niet met meer dan je vriendje emotioneel aankan. Daar jaag je hem alleen maar mee weg. Sterkte!

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten