Skip to content
5 reacties
1092 weergaves

Is hij verliefd?

Hi! Ik ben al een half jaar klaar met de middelbare school, en nu berichtte een jongen mij plots weer. Toen ik op school zat, stond hij bekent om de 'niet serieuze van de school'. Ik heb nooit wat in hem gezien en was zelf ook niet echt populair in tegenstelling tot hem.

Ik had toendertijd een fanaccount, en dit was compleet anoniem. Opeens volgde hij mij, reageerde op alle polls en stuurde berichtjes alsof hij af wou spreken (terwijl hij geeneens fan is van die waar ik een account voor had ). ik had zoiets van 'waarom niet, is kijken of jij bent wie iedereen denkt dat je bent, want waarschijnlijk meen je toch niks van wat je zegt en is het allemaal een flauwe grap'. Echter kwam er nooit meer wat van... nu na meer dan een half jaar geen contact stuurt hij dat hij mij mist?! Terwijl we dus nooit wat hebben gehad. Ik heb naar hem gestuurd dat hij zelf met iets zal moeten komen als hij wilt dat we contact blijven houden.

Mijn vraag is nu: is dit normaal voor een jongen, en hoe staat hij hier waarschijnlijk in? Weet niet echt wat ik hier mee moet-

18 jaar
2 jaren geleden

5 Reacties

  • Ik denk dat er grofweg twee opties zijn.

    1:
    Hij vindt je leuk en dat vond hij je ook al toen hij je ging volgen. Waarschijnlijk vond hij het jammer dat het contact wegviel, maar heeft hij nooit de moed gehad om het weer op te pakken. Waarschijnlijk heeft hij nu wel die moed gevonden en zoekt hij weer een beetje contact. Als jij ook interesse in hem hebt, kun je terug gaan appen en misschien een keertje afspreken. Heb je geen interesse, zou ik dat gewoon zeggen en gelijk duidelijk zijn (zonder hem te beledigen).

    2:
    Hij haalt een grap met je uit. Wellicht dat hij met zijn vrienden dacht grappig te zijn en stoer wilde doen en het contact met een random meid op te zoeken. Hij voelt helemaal niks voor je en wil alleen je reactie uitlokken. In dat geval zou ik hem gewoon keihard afwijzen.

    Dit zijn natuurlijk twee mogelijkheden alleen gebaseerd op mijn eigen mensenkennis en jouw verhaal. Ik ken die jongen niet en kan dus niet beoordelen welke van de twee opties van toepassing is. Wellicht is er een derde optie, maar ik kan niet bedenken welke.

    Mijn advies: als je geen interesse hebt, zou ik het zekere voor het onzekere nemen en hem voorzichtig (maar duidelijk) afwijzen. Als je wel interesse hebt, is het een beetje tricky. Je zou voorzichtig kunnen 'happen' en kijken hoe hij reageert. Waarschijnlijk merk je het wel wanneer hij het niet meent. Ik zou wel oppassen met niks zeggen als dat je hem leuk vindt, want als het een grap is kan hij je daarmee gaan pesten.

    Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Succes!

    Groetjes, J16

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Lief m19, dit soort vragen, "wat wil hij" of "wat vindt zij" kom ik hier vaker tegen. Doorgaans reageer ik daar niet op, omdat ik onmogelijk de gevoelens of redenen kan weten van iemand die ik niet ken. Maar ik wil proberen je een beetje op weg te helpen, doe er mee wat je wilt. Hij heeft geprobeerd contact op te nemen. Wie weet had hij dat al veel eerder willen doen, maar heeft hij ook onverwachte kanten en het niet gedurfd toen je nog op school zat. Misschien ook iets heel anders, de reden kennen we niet, maar er is iets bij jou dat hem dat laat doen. Natuurlijk laat hij niet gelijk het achterste van zijn tong zien. De enige manier om daar achter te komen is door dat contact te leggen. Desnoods heel voorzichtig en summier. Dan draai ik het om. Is er voor jou een reden om dat contact te willen? In je bericht zeg je dat je nooit interesse had, maar is dat nog wel zo? Je stelt tenslotte hier de vraag en dat doe je niet zomaar. Als je totaal geen interesse toont stopt het vanzelf en zul je het nooit weten. De enige manier om daar achter te komen is door ook zelf een stapje te zetten.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Sorry lieve meid, voel je vooral niet onzichtbaar! Het klinkt gewoon alof hij je graag nog een keer wilt zien. Dat betekend natuurlijk niet meteen dat hij verliefd is op jou. Je moet zelf bedenken of je het leuk vind nog een keer af te spreken. Ook is het van belang dat je bedankt wat je van de afspraak verwacht en dit ook duidelijk aangeeft bij hem. Wil je hem zien als vriend, op date of bijvoorbeeld een one-night stand?

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Je post is van 26 januari zag ik en dat is al erg lang geleden voor dit forum. Waarom niemand gereageerd heeft weet ik niet, misschien omdat niemand er wat op wist te zeggen. Zelf reageer ik vaak op topics waar weinig of geen reacties komen, maar dan moet ik wel wat zinvols te melden hebben.

    Waarom die jongen zo doet dat weet ik niet, je kan alleen maar speculeren. Het is meer dan een half jaar geleden dat jij je vraag postte en blijkbaar is er inmiddels niets meer gebeurd, dus ik zou het verder maar vergeten.
    Als je jong bent dan zijn emoties heftig maar ook vluchtig. Blijkbaar was er iets wat hem aansprak in jouw posts (polls?). Je zegt niet of je daar op gereageerd hebt richting hem, maar indien niet, dan verflauwt de belangstelling. Waarom trekken aan een dood paard?
    Nu kreeg je dus opeens weer post maar dat is dus zo te lezen niets geworden. Hij schreef dat hij je mistte. Wat mistte hij dan? Jouw verhalen op het fan account (wat dat ook zijn moge). Was je daar mee gestopt? Hoe heb jij gereageerd op zijn bericht? Dat lees ik ook niet.

    Is dit normaal voor een jongen? Ja hoor, van jongens van die leeftijd kan je van alles verwachten. Soms schrikken ze zelf van wat ze op gang gezet hebben en soms denken ze van "Toch maar niet" en dan hoor je niets meer.

    Zo, je hebt een reactie gehad, ik hoop dat je er wat aan had. Het punt is, als je hier een topic plaatst en er wordt weinig of niet op gereageerd dan zakt het weg naar de bodem en niemand die het nog leest en dus reageert. Misschien dat niemand er zich mee kon identificeren en daarom geen reacties. Het is wel meer dan 300 maal gelezen. Misschien te weinig aanknopingspunten voor een reactie? Voor mij waren er ook veel onduidelijkheden in jouw verhaal.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Waarom reageert niemand? Ik heb dit maanden geleden gepost. Voel mij onzeker. Maar zelf op dit forum ben ik blijkbaar onzichtbaar

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten