Skip to content
10 reacties
1939 weergaves

Crush op andere jongen maar ik weet niet wat ik moet doen

Hallo allemaal, sinds vorige week ben ik erachter gekomen dat ik bi ben, doordat ik sindsdien een crush heb op een andere jongen in mijn klas.

Ik ben niet bevriend met hem en heb hem nooit echt gesproken, ik ben alleen bevriend met één iemand uit zijn vriendengroep. Maar er is helaas ook iemand in zijn vriendengroep (een meisje) waar hij alleen maar mee omgaat in de klas, ik had een paar maanden geleden een crush op haar maar daar ben ik vanaf omdat zij mij om een of andere reden echt heel erg haat, ookal ken ik haar niet. Maar omdat zij dus alleen maar omgaat met de jongen waar ik een crush op heb, is zij gewoon een gigantische blokkade om een keer contact te zoeken met mijn crush. Er is trouwens ook maar 1 iemand die nu weet dat ik bi ben, die zit niet bij mij op school maar spreek ik veel via snapchat.

Ik weet btw niet of hij gay is en of hij mij leuk vindt, ik weet alleen waar hij woont, waar hij werkt etc. ik heb hem een volgverzoek op snapchat en insta gestuurd maar die heeft hij (nog) niet geaccepteerd.

Ik weet gewoon niet goed wat ik moet doen, ik ben zelf ook best verlegen en niet zo sociaal etc.
Hopelijk is er iemand die mij kan helpen, als je nog iets wilt weten vraag het gerust! :)

15 jaar
2 jaren geleden

10 Reacties

  • Stap gewoon op 'm af, verzin iets simpels wat hij ook vast leuk vind. Ik weet het is vet eng, maar echt zo zonde om nu niks te proberen ;) En wat heb je te verliezen als je toch straks van je school af bent.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste jongen, Jammer natuurlijk dat het voorlopig niets is geworden. Als jullie volgend schooljaar in dezelfde klas komen dan heb je wel een voordeel. De meeste klasgenoten kent hij niet maar jou wel. Misschien dat je naast hem kan gaan zitten of tijdens de pauze in de kantine. Of het echt wat kan worden hangt natuurlijk er wel van af of hij open staat voor het soort vriendschap dat jij wilt. Staar je er niet blind op, er zijn nog zoveel leuke jongens die wel een vriend willen. De zomer komt er aan, misschien ga je vakantiewerk doen, misschien maak je uitstapjes, zoveel mogelijkheden om een leuk iemand te ontmoeten! Je weet nu misschien beter hoe je het aan moet pakken. Succes!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Je hebt helemaal gelijk, dat zeker. Ook heel erg bedankt voor de tips, maar in principe is het nu wel te laat, en dat is mijn eigen schuld.

    Er is wel kans dat die jongen bij zijn opleiding (als hij de opleiding gaat doen die ik denk dat hij gaat doen) in hetzelfde lokaal als mij zit. Maar dat zie ik dan wel weer.

    Toch heel erg bedankt, en volgend jaar een nieuwe kans denk ik. Ik zal het wel laten weten mocht ik nog iets te zeggen hebben :)

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste jongen, Je bent nog geen stap verder gekomen met die jongen en nu vraag je weer om tips. Ik heb twee lange reacties gegeven vol met tips maar blijkbaar spreekt het jou niet aan.
    Het punt is, als jij wat wilt dan moet je wat doen. Naar die jongen moet jij uit de kast komen met je gevoelens, dat is de eerste en belangrijkste stap.
    Je vertelt dat je via Snap en Instagram volgverzoeken hebt gestuurd, maar daar heeft hij niet op gereageerd. Dan lijkt het er erg op dat hij geen belangstelling heeft voor jou. Hij kent jou niet en ziet jou niet om het zo te zeggen. Dan denk ik dat het niets gaat worden tussen jullie. Liefde moet van twee kanten komen.

    Je doet straks eindexamen en daarna ga je naar een andere school neem ik aan. Dat gaat je helpen om er overheen te komen. Iedereen is wel eens verliefd, soms heel erg verliefd, maar vaak wordt die liefde niet beantwoord. Dat doet pijn, maar de meesten komen daar wel overheen.
    Misschien dat jij op die nieuwe school leuke jongens ontmoet waar jij vrienden mee kan worden. Iedereen is daar nieuw en onzeker en dan maak je makkelijker contact met elkaar. Let eens op je nieuwe klasgenoten straks. Zijn er bij die wat apart zijn, die zich wat anders gedragen en niet zo erg meedoen met de rest? Misschien zijn die net als jij en zouden die het fijn vinden als jij contact met ze maakt.

    De meest populaire jongens in de klas trekken natuurlijk het meest jouw aandacht, maar die hebben al genoeg vrienden en om daar een speciale vriend van te worden is heel moeilijk. Die stille verlegen jongens, zoals jij zelf bent, daar heb je veel meer kans en dat kunnen hele goede loyale vrienden zijn.
    Lees mijn vorige reacties nog eens door en vraag je af of dat iets is en als je het niets vindt, vraag je dan eens af waarom niet. Veel meer valt er namelijk niet te zeggen. Ik zou het tenminste niet weten.

    Succes met je examen en met de rest!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi, TS hier.

    Ik heb de afgelopen maanden niet echt meer op dit forum gekeken maar besloot toch nog eens terug te komen bij dit topic. Ik zie nu ook dat er mensen zijn die wouden weten hoe het ervoor staat, dus bij deze.

    Eigenlijk ben ik nog niks opgeschoten, een paar van mijn vrienden weten nu dat ik een crush op hem heb maar eigenlijk blijft het daar wel bij. Mijn eindexamens zijn ook over een maand en ben zo goed als klaar met lessen, dus veel zal ik hem ook niet meer zien. Maar ik heb nog steeds een ongelooflijk erge crush op hem, maar heb hem nog steeds niet gesproken eigenlijk. Één van mijn beste vrienden is wel bevriend met hem, dus ik hoop dat ik daar misschien nog wat aan heb. Ik weet ook van mezelf dat ik de hoop eigenlijk op moet geven, maar het gaat gewoon lastig. Elke keer als ik hem zie dan kan ik nergens anders meer aan denken.

    Dus ja, dat is hoe het er nu een beetje voor staat. Als iemand nog tips heeft ofzo dan hoor ik het graag :)

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey TS, is het zo’n succes geworden dat er geen tijd meer is te reageren, ik ben benieuwd?

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste TS, hoe staat het ervoor, zijn er nog leuke ontwikkelingen?

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste jongen, Een beetje ingewikkeld was het wel. Als in een groep, zoals jij zegt, alleen hij met dat meisje omgaat dan denk je al gauw dat ze een stelletje zijn. Blijkbaar is zijn voorkeur toch nog een beetje vaag, dus misschien dat jij een kansje hebt maar dan zal je toch contact met hem moeten maken en laten merken dat jij wat meer wilt dan gewoon vrienden zijn.
    Wat kan helpen is als hij zelf aan het worstelen is met wie hij eigenlijk is en waar hij op valt. Als hij dan merkt dat jij voor de jongens gaat dan zal hij geneigd zijn contact met jou te zoeken, al was het maar als lotgenoot. Of daar iets meer van kan komen hangt af van of jullie een klik met elkaar hebben, maar wat niet is kan geleidelijk aan groeien als je elkaar beter leert kennen en samen dingen doet in je vrije tijd en op school.

    Hoe het ook zit met die jongen en dat meisje, jij zal stappen moeten zetten en actie ondernemen. Op afstand verlangende blikken werpen en dromen schiet niet op. Wat wel een probleem voor jou is dat is je slechte relatie hebt met dat meisje. Valt daar echt niets aan te doen?
    Als je weer een beetje vrienden met haar wordt dan ben je ook vrienden met hem, maar hoe zal zij reageren als ze merkt wat jij wilt? Ze heeft al een hekel aan jou. Ben je echt heel erg verliefd op die jongen?

    Heeft dat meisje geen andere vrienden dan hem? Als ze inziet dat het met hem niets wordt en verliefd wordt op een ander ben je klaar. Nu lijkt het mij een moeilijke zaak. Het enige dat je voorlopig kan doen is voorzichtig contact met hem maken en iemand worden die hij ziet staan. Nu ben je blijkbaar iemand die buiten zijn horizon valt. Weet je wat hij interessant vindt? Games, muziek, sport? Zijn er vakken waar jij goed in bent en hij niet, of andersom? Als je heel erg durft kan je het gesprek op paarse vrijdag brengen en vragen hoe hij over homo's denkt en jouw visie geven. Maar dat zal niet meevallen denk ik voor een verlegen jongen die nog in de kast zit.

    Een andere mogelijkheid is dat werk. Jij weet wat hij doet. Kan je hem niet eens vragen of ze daar voor jou ook niet wat hebben? Dat is een goede reden om hem te benaderen.
    Er zijn mogelijkheden, maar kom uit de kast en vaar onder je echte kleuren, de regenboog vlag. Als hij dat weet krijg je zekerheid of er iets mogelijk is. Eerlijkheid duurt het langst en werkt het best, ook hier!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik denk dat je het deels verkeerd hebt begrepen, want de jongen op wie ik een crush heb heeft geen vriendin. Tenminste voor zover ik weet. Hij gaat wel heel veel met dat meisje om, maar iemand vroeg laatst aan haar of hij gay is. Maar ze zei dat ze het niet weet, en de ene keer denkt ze het wel maar de andere keer niet. Dus ze hebben sowieso geen relatie, en als je beste vriendin zoiets denkt dan denk ik niet dat hij volledig hetero is, anders zou ze dat niet denken lijkt me.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste jongen, Jij bent min of meer verliefd geworden op een jongen uit jouw klas. Nu weet jij zelf best dat liefde altijd van twee kanten moet komen en met deze jongen heb je helemaal geen contact en bovendien heeft hij een vriendin. De kans dat het ooit wat wordt tussen jullie is ongeveer nul. Beter accepteer je dat en misschien dat er andere jongens zijn die wel belangstelling voor jou hebben als een speciale vriend.
    Afgelopen vrijdag was het paarse vrijdag. Dan kon je laten zien dat je positief staat tegenover jongens en meisjes die 'anders' zijn. Hebben ze daar bij jou op school wat aan gedaan? Dan weet je alvast wat je aan je medeleerlingen hebt.

    Je zegt dat je niet zo sociaal bent en nog al verlegen. Dus contact maken met iemand die jou aantrekt maar die jij niet kent is lastig. Voor jongeren zoals jij is er de website jongenout.nl Dat is net zo iets als dit forum, maar je moet er lid van worden en je kunt contact maken met andere bezoekers, misschien afspraakjes, en er zijn speciale meetings waar je elkaar kan ontmoeten. Jouw verlegenheid is dan geen probleem en je kan 'praten' met jongens die net zo zijn als jij.
    Voor alles wat met seks te maken heeft is er sense.info/nl Zo ver is het met jou nog lang niet denk ik, maar ik zet het er maar bij voor de volledigheid. Soms gaan dingen snel.

    Jij hebt dus ontdekt dat je verliefd wordt op een jongen. Men zegt dat ongeveer 8% van de jongens en 12% van de meisjes meer of minder aangetrokken wordt door het eigen geslacht. Jij bent dus lang niet de enige op jouw school. Je kan ze gaan zoeken, maar dat is lastig want net als jij houden de meesten het verborgen. Dat maakt je heel eenzaam want dan ben je alleen met je gevoelens en heel wat jongens en ook meisjes hebben het daar erg moeilijk mee. Anders zijn, alleen zijn, is niet leuk.
    Als jij een vriend wilt dan moet die vriend jou kunnen vinden. Dat kan alleen als jij laat zien wie en wat je bent. Kortom, je moet uit de kast komen. Zou jij er met je ouders over durven praten? Heb jij vrienden of anderen die jij vertrouwt waarmee je er over zou durven praten?

    Accepteer jezelf en heb moed. Laat zien wie je bent, want alleen dan kun jij gelukkig worden en vrienden vinden. Op die paarse vrijdag moest iedereen die daar achter stond iets paars dragen. Zou jij bijvoorbeeld met een paars armbandje naar school durven gaan? Misschien zelfs met een regenboog armbandje? Een kettinkje met een roze driehoekje? Zo laat je subtiel zien hoe je bent en misschien dat andere jongens die dat zien en ook eenzaam zijn dat opmerken en naar je toe komen. Ze weten dat jij daarvoor open staat en dan durven ze het. Zo zijn jullie allebei wat minder eenzaam.

    Denk er eens over na. Op een dag moet het er toch van komen en op jouw leeftijd is het allemaal veel gemakkelijker. Jongens van jouw leeftijd willen soms wel eens ervaren hoe het is om met een jongen te zoenen, en meer! Later doen ze dat niet meer als ze geen homo zijn.
    Laat die mooie en vrije jaren die voor je liggen niet verloren gaan door bang te zijn en weg te kruipen. De ervaringen die je daar opdoet zijn heel belangrijk voor de rest van je leven!
    Wees moedig. Je bent nooit echt alleen, er zijn altijd mensen die om je geven en je willen helpen. Vertrouw je ouders! Praat met ze!
    Sterkte en het beste, en je kan altijd terug komen natuurlijk!

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten