Skip to content
3 reacties
611 weergaves

hij wil me terug

Hey. Ben een jongen van 16 en heb een tijdje een relatie gehad met een leuke jongen. Al snel kwam ik er achter dat ik niet de enige voor hem was. Ik heb toen duidelijk tegen hem gezegd dat ik dat niet wil, toen heeft hij gezegd niet meer vreemd te zullen gaan. Een tijdje geloofde ik nog in hem tot zijn telefoon ging en hij m weg drukte. Ik vroeg of ie niet op moest nemen. Hij gaf een ontwijkend antwoord. Toen kreeg ie allemaal berichtjes. Op een moment dat ie het niet in de gaten had heb ik in zijn telefoon gekeken. Stond vol met berichtjes van 2 verschillende jongens. Ik heb het gelijk uitgemaakt. Sinds een tijdje heb ik weer een leuke vriend. Mijn ex weet dat en nu stuurt hij me van alles dat het hem spijt en hij vindt dat ik nu vreemd ga omdat het volgens hem nog niet uit was. Ik heb hem verteld dat het uit is. Hoe duidelijk kun je zijn? Maar waarschijnlijk zijn zijn andere vriendjes er ook achter gekomen hoe hij is. Wat moet ik nog meer doen om hem te laten weten dat ik hem niet meer wil? Ik wil gewoon met mijn vriend de stad in kunnen zonder dat het door mijn ex verziekt wordt. We zaten een paar weken geleden een broodje te eten bij de Hema, hij kwam gewoon bij ons zitten. Ik wil dat ie ons met rust laat en weg blijft uit mijn omgeving!!! Is dat gek?

16 jaar
3 jaren geleden

3 Reacties

  • Voor eens en altijd duidelijk zeggen dat het voorbij is, jij met rust gelaten wilt worden en dat hij zich maar ergens anders moet gaan vermaken!

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat een lul zeg, gewoon blokkeren, negeren en als hij nog keer zo een actie doet gewoon kortaf zeggen dat hij niet welkom is en zichzelf ten schande zet zo

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Sommige mensen willen het liefst een duurzame relatie met iemand die ze 100% vertrouwen en bij wie ze liefde en vriendschap vinden. Anderen zijn als vlinders die van bloem naar bloem fladderen en die vooral voor de opwinding van het moment gaan. Bij jongeren zie je dat nogal eens voordat ze serieus een relatie krijgen. Voor anderen is dat meer een leefwijze.
    Als je ontdekt hebt homo te zijn dan ga je door een moeilijke periode voordat je uit de kast komt en jezelf en het leven dat voor je ligt accepteert. Jij hebt dat achter je liggen en jij gaat voor een relatie op basis van die liefde en die vriendschap.
    Anderen ervaren hun uit de kast komen als een grote bevrijding en geven zich helemaal over de verworven vrijheid. Hen gaat het om de extase, om de seks. Ze komen in een gay circuit terecht en duiken met de een na de ander in bed. Als een meisje zo iets doet noemen we haar een slet en wil niemand haar als vriendin. Bij homo's is het een geaccepteerde leefwijze, men leeft bij het moment en denkt niet aan later.
    Iedereen wordt ouder en op een gegeven moment ben je niet zo gewild meer en daar sta je dan, buiten in de kou, zonder vriend, zonder liefde. Je had alleen maar seks en als dat er niet mee is heb je niets meer.
    Sommigen proberen wanhopig er jong uit te blijven zien, sportschool cosmetische chirurgie, denk aan Gerard Jolink. Anderen zoeken steeds weer een nieuwe vriend, maar het loopt steeds weer verkeerd af, denk aan Gordon. Voor dat soort gays is oud worden het ergste dat er is. Wel geld, geen liefde.

    Die ex van jou is blijkbaar een twijfelgeval. Enerzijds plukte hij wat hij plukken kon, anderzijds verlangde hij toch ook naar iets duurzamers, iets wat alleen een echte vriend kan bieden. Jij was zo'n echte vriend, maar zijn promiscuiteit zorgde voor verwijdering. Je vertrouwt hem niet meer. De liefde was weg, hij bleek geen echte vriend.
    Nu je ex jou kwijt is beseft hij wat hij verloren heeft en nu heeft hij spijt. Hij had een echte goede vriend in jou en dat begrijpt hij nu misschien. Hij probeert je terug te winnen, maar weer geeft hij zijn egoistische verlangens voorrang boven de gevoelens van anderen.
    Hij moet toch beseffen dat jij nu een ander hebt en dat jij niet iemand bent die je nieuwe vriend voor hem in de steek gaat laten, maar dat doet hij niet. Hij gedraagt zich narcistisch. Hij ziet jou als bezit en jouw gevoelens interesseren hem niet. Jij was zijn speeltje, hij wil je terug.
    Hij beseft zijn fout wel, maar verder heeft hij nog niets geleerd en dat gaat hij ook niet leren. Maak hem definitief duidelijk dat jij niet van plan bent jouw vriend voor hem in te ruilen en vertel hem dat bij jou vertrouwen, loyaliteit en echte vriendschap op de eerste plaats komen en dat jij dat niet bij hem vindt.

    Jouw ex moet eens goed na gaan denken over wat in het leven echt belangrijk is en wat vrienden van elkaar mogen verwachten. Misschien dat hij dan tot inzicht komt waar het om gaat, misschien, maar maak hem maar goed duidelijk dat hij voor jou verleden tijd is. Voor jou is eerlijkheid en loyaliteit heel belangrijk.
    Hoe zijn lastigvallen verder is weet ik niet, maar als het te erg wordt dan kun je aangifte doen van stalking. Is hij ouder dan jij? Dan zal de politie het serieuzer nemen dan wanneer jullie ongeveer even oud zijn. Hopen maar dat het zover niet hoeft te komen en dat hij op een gegeven moment begrijpt dat hij geen kans meer heeft en jullie met rust laat. Sterkte en het beste!

    23 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten