Skip to content
5 reacties
1127 weergaves

De vriendin van mijn zus

Hoi. Vijf jaar geleden is mijn zus overleden, zij was 2 jaar ouder dan mij. Ze had een vriendin die ook vaak bij ons was. Na het overlijden van mijn zus kwam zij nog vaak bij ons. Keek ze even in mijn zus haar kamer waar ze vaak samen waren. Toen ze verhuisde naar de stad werd het contact iets minder. Ik kreeg een bijbaantje in een kledingzaak hier in het dorp en heeft veel meer verstigingen. In de zomervakantie vroeg mijn manager of ik bij wilde springen in de winkel in de stad. Ik kwam daar binnen en zag de vriendin van mijn zus achter de kassa staan. Super leuk en na dat de werkdag er op zat gingen we samen ergens iets eten en drinken en bijpraten. Heb daar al vaker gewerkt en ze heeft ook al vaker bij mij in de winkel gewerkt. Laatst gingen we na het werk uit, ik zou naar huis maar was te laat voor de laatste bus en zij kon me niet brengen, want waren beide iets aangeschoten. Bleef bij haar slapen en toen tongden we ineens. Aan de ene kant voelt het goed maar aan de andere kant doet het zeer omdat ze de vriendin van mijn zus was. Zij heeft er minder problemen mee. Voor mij voelt het alsof ik mijn zus tekort doe. Haar ouders en mijn moeder weten het inmiddels. Met mijn moeder zitten huilen. Maar ze begrijpt het wel. Ze snapt ook dat als je 23 bent niet altijd alleen kunt en wilt blijven omdat je meisje is overleden. Ik wil niet de plek van mijn zus innemen. Haar ouders reageerden heel blij dat ze weer verliefd is en verrast dat ik het ben. Als we gaan tongen gaat de rest van zelf en is het moeilijk om te stoppen. Ben ook super verliefd op haar!!!! Misschien is het een kwestie van tijd en moet ik over de drempel heen. Wat zouden jullie doen als je in mijn schoenen stond?

21 jaar
3 jaren geleden

5 Reacties

  • Hoihoi, TS hier. Samen hebben we jullie lieve woorden en bemoedigende woorden gelezen. Afgelopen woensdag zijn we samen naar het graf geweest en hebben we het aan haar verteld. Er lagen allemaal gele bladeren op de steen die we er af hebben geveegd. Er zat 1 rood hartvormig blad tussen. Toen ik donderdagmorgen wakker werd was mijn vriendin al naar haar werk. Er lag een doosjes met hartjes op de tafel met een kaartje voor 2 overnachtingen in Amsterdam van 12/14 november. We hebben samen een heerlijk weekend gehad. Ze had twee keer ontbijt op de kamer geregeld. Lekker in ons blootje van het ontbijt genieten en van elkaar natuurlijk!!! Ik weet nu wel dat het gewoon goed is maar heb dat dubbele gevoel nog wel. Maar dat moet gewoon slijten denk ik.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Lieve TS. Ik denk dat jouw zus vanaf boven naar jullie kijkt. Zij betekende veel voor jullie en andersom ook. Wat is er dan mooier dan 2 mensen waar je zielsveel van hield samen gelukkig worden en ook van elkaar houden? Zoals jongen 17 zegt, het is een teken. Je zus was wie ze was, jij bent wie je bent, dus kun je nooit haar plek innemen. Misschien voelt het wel zo, maar dat komt denk ik meer dat jij je zus mist. Bij mijn oma gebeurde dit met 2 broers. Mijn oma was getrouwd, 3 kleine kinderen toen haar man, 27 jaar jong omkwam door een ongeluk. Zijn vrijgezelle broer deed naast zijn eigen werk het werk op de boerderij wat oma niet kon doen. Zij zijn uiteindelijk getrouwd, al 55 jaar samen gelukkig en kregen nog 6 kinderen. Lieve TS, er is helemaal niets verkeerds aan je relatie met jouw vriendin. Jullie houden van elkaar, jullie families staan er achter. Ik wens jullie heel veel liefde en een lang leven samen. XXX

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, als er goddelijke krachten zouden bestaan, dan is dit er zeker een van. Jou zus heeft bij jullie beide een speciaal plekje, en daar komt nu jullie verliefdheid bij, geniet ervan, het is jullie leven en dat leef je nu. Bewaar de mooie herinneringen, maar ga voor de toekomst samen!!!! Veel liefs ??

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Je kunt het ook omdraaien. Want, wat een eer is het dat jij zo'n leuke band hebt met de vriendin van je zusje. Je komt er niet voor in de plaats, dat kán ook helemaal niet, je zusje is er helaas niet meer. Er heeft zich iets moois ontwikkeld. Geniet ervan, raad ik je aan.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Een lastig probleem m21. Maar om te beginnen is het natuurlijk niet zo dat je je zus tekort doet. Hoe erg dat ook is, ze is er niet meer. Je kunt je afvragen wat je zus zou willen en ik denk dan dat ze blij zou zijn als haar vriendin en haar zus weer gelukkig werden. Wat dat betreft geen probleem dus. Aan de andere kant kun je je afvragen hoe je vriendin daar in staat. Of die jou niet ziet als vervanging van je zus. Ik ken de situatie niet dus kan er niet over oordelen. En nee, je kunt niet verwachten dat zij nooit meer een relatie zou hebben omdat jouw zus er niet meer is. In dit geval maakt ze alleen een bijzondere keuze. Maar als het voor jullie allebei goed voelt ga er dan gewoon voor en wordt samen gelukkig. Maar natuurlijk wel als jezelf, niet als de nieuwe versie van je zus.

    19 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten