Skip to content
13 reacties
473 weergaves

Online gesprek, alleen krijg weinig interesse terug. Mag ik dit aankaarten of is het dan meteen defensief voorbij?

Hi, ik heb sinds kort een leuke meid ontmoet op Happn. We hebben een beetje ee gesprek alleen heb ik zegmaar de rol van de interviewer en word er niet echt interesse naar mij getoond. Dit zorgt er dan weer voor dat voor mij de gesprekstof langzaam opraakt. Wat moet ik doen? Kan ik dit aangeven of is dit dan meteen klaar? Dat zou wel jammer zijn want ik zie oprecht potentie in haar. Tevens leuk anders feitje, volgens mij trek.ik alleen maar dit soort types aan, want voorgaande matches gingen bijna hetzelfde. Is dit negatief naar mij? Moeilijk Moeilijk Moeilijk allemaal. Ik ben vrij nieuw in dit gebied en weet niet hoe ik het moet aanpakken. Het lijkt mij wel leuk om niet eenzaam meer te zijn, maar zo gaat dat hem natuurlijk nooit worden... ;-)

20 jaar
3 jaren geleden

13 Reacties

  • jongen 20 hier (niet TS). Ik begrijp wat je bedoelt J22 echter ben ik van mening dat een gesprek met diepgang ook van twee kanten moet komen. Je kan een diepgaande vraag derhalve ook met een oppervlakkig antwoord beantwoorden.

    Daarnaast denk ik dat de aantrekkingskracht in eerste instantie een grote(re) rol speelt dan veel mensen denken. Een goed gesprek is daarbij enkel een kers op de taart. Wanneer er van tevoren twijfels zijn kunnen jouw vragen én antwoorden nog zo goed zijn, de antwoorden daarop blijven beperkt.

    Denk je dat meiden snel zullen toegeven dat ze op Tinder voor seks zitten, denk je? Ik denk dat 99/100 zeggen dat ze een relatie of willen kijken waar het schip strandt ook al is dat niet zo. Op de vraag of je wel iemand van Tinder wil daten voor een relatie. Nee misschien wel niet maar waar ik het soort meisjes waar ik op val. Slimme, vaak introverte, lieve meisjes dan tegen kan komen weet ik ook niet. In het uitgaansleven ook niet in elk geval. Ik zou het namelijk echt niet weten.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste J20, Als het voorbeeld van een Tindergesprek dat jij geeft is zoals het bij jou gewoonlijk gaat dan begrijp ik wel dat je gauw uitgepraat bent. Er zit heel weinig diepgang in. Vraag je in de eerste plaats eens af waarom iemand naar Tinder gaat en wat ze willen.

    Wat je ook zou kunnen vragen:
    - Wat doe je, zit je nog op school of werk je?
    - Waarom heb je die studie, dat werk gekozen?
    - Heb je het naar de zin op school/in dat werk?

    Dit ter inleiding. Als reactie kan jij daar op reageren, wat extra dingen vragen naar aanleiding van haar antwoorden en vertellen wat jij doet en hoe jij dat ervaart.

    Dan kan je vragen wat haar hobbies zijn, of ze aan sport doet, of ze van uitgaan houdt, welke muziek ze leuk vindt, welke films, welke tv-programma's, dan heb je een idee of jullie een beetje bij elkaar passen. Daar kan jij dan ook weer op inspelen.
    Vervolgens kan je vragen waarom ze op Tinder zit en wat ze er van verwacht. Dan weet je wat zij wil. Je kan vragen of ze wel eens met Tindercontacten afgesproken heeft en hoe dat uitgepakt is.
    Vervolgens kan jij dan vertellen wat jij zou willen en wat jij leuk zou vinden om met haar te gaan doen.

    Heb je het zo wel eens gedaan of is dit een openbaring voor je? De vraag is, waarom zit iemand op Tinder, waarom zit jij op Tinder. Om de seks of om een leuke vriendin te vinden? Is een Tindermeisje wat jij zoekt?

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hi TS, ik was degene die zich kon vinden in jouw woorden. Daarnaast verschillen wij qua persoonlijkheid ook niet veel van elkaar denk ik. Ik ben immers ook best wel onhandig met online gesprekken en trek mezelf iets meteen aan, raak nooit vrouwen aan en ben veel te lief. Dit zijn eigenschappen die misschien voor 90% van de potentiele matches niet werken maar er zijn meiden die dat wel zoeken. Het zal alleen wel langer duren voordat je er een gevonden hebt.

    En ik kan je vertellen wat jij meemaakt kom ik ook zooo vaak tegen. Nu heb ik weer een match met een intelligente meid (qua aantrekkelijkheid steekt ze ook niet ver boven mij uit iig) maar ze stuurt de kortste mogelijke antwoorden ooit en vraagt inderdaad ook nooit iets aan mij. Twee weken terug zou ik allang gestopt zijn met überhaupt moeite te doen. Toch weet ik in mijn achterhoofd ook dat vrouwen op datingapps letterlijk een veelvoud van de response krijgen ten opzichte van mannen. (een meisje dat ik ken had ooit 100+ likes binnen 4 uur op Tinder, terwijl ik er als gemiddeld uitziende jongen misschien 2 of 3 per dag krijg).

    Maar oke ik verwacht dat je gesprek ongeveer zo verloopt:
    Jij: Heb je huisdieren?
    zij: Ja een hond
    Jij: Oh leuk, wat voor hond heb je?
    Zij: een labrador
    Ik: Hoeveel saaie tindermatches heb jij in het afgelopen uur beantwoord?
    Zij: ja
    enz. enz. enz.

    Nu begrijp ik precies wat je denkt bij het lezen van zo'n gesprek:
    1. Als je me niet aantrekkelijk vind waarom like je me dan in eerste plaats?
    2. Waarom reageert ze überhaupt zo weinig, heb ik iets verkeerds gezegd?
    3. Heeft ze misschien niet meer inhoud?
    4. Waarom reageert ze überhaupt nog?
    enz. enz. enz.

    Nu zou ik willen dat ik dit zelf kan beantwoorden maar ik heb echt geen idee. Misschien heeft iemand anders wel een antwoord? ik ben zelf ook erg benieuwd namelijk

    PS. ik ben eigenlijk ook wel benieuwd wat voor complimentjes je dan eigenlijk geeft.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, Je zegt dat je lief, zachtaardig, kortom een softie bent. Dat is allemaal geen negatieve zaak, daar hoef jij je niet voor te schamen. Maar nu zeg je ook dat je een loser, een sukkeltje en niets waard bent.
    Dat is een hele foute manier van naar jezelf kijken. Je bent jezelf aan het hersenspoelen en uiteindelijk ga je er in geloven. Dat heb ik zelf ook meegemaakt, dat er om mij heen continu negatieve dingen over mannen werden gezegd, "ze kunnen niets", en dat heeft mij een levensgroot minderwaardigheidscomplex en een groot gebrek aan eigenwaarde bezorgd. Geleidelijk aan heb ik mij daar aan ontworsteld doordat ik mij realiseerde dat ik intelligenter was dan gemiddeld en er aantrekkelijker uitzag, maar helemaal kom je er nooit van af.

    Hou er dus mee op negatieve dingen over jezelf te zeggen en kijk naar waar jij goed in bent. Ben jij minder aantrekkelijk dan al die jongens die wel een vriendin hebben? Ben jij minder intelligent? Zijn er echt geen meisjes die een zachte gevoelige jongen aantrekkelijk vinden?
    Dat zoeken op internet, wie ga je daar tegen komen? Zijn dat echt het soort meisjes waar jij een fijne relatie mee kan hebben? Waarom zitten die meiden op internet. Zou jij een relatie willen hebben met een meisje dat elke dag op internet naar jongens zit te zoeken?

    Werk aan je zelfrespect en je zelfvertrouwen. Heb je vrienden waarmee je uit kan gaan? Naar het strand en dat soort dingen? Je komt altijd weer mensen tegen en op een dag kom je iemand tegen waarmee het klikt. Heeft je softe kant je beroepskeuze bepaald? Dan kom je zeker meisjes tegen in je werk. Forceer de boel niet, laat de dingen gaan zoals ze gaan. Uiteindelijk heeft iedereen wel iemand gevonden, ook de jongens die het minder met zichzelf hebben getroffen dan jij, dus waarom jij niet?

    Ps. heb je ook bij "Gevoelens" gepost?

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hi Jongen-20 (Ik ben er ook weer...) Was het maar zo'n feest dat er een land vol nieuwe matches is. Het uiterlijk zit niet mee, ik ben lelijk en niet gespierd oja en ook niet sportief( 6 dagen in de week sportschool), ik ben blij dat ik weer naar de sportschool kan om de corona kilo's kwijt te raken maar wel max 2x per week :) En ik ben echt niet heel kieskeurig, maar als ze mij al iets vinden zijn het wel weer alleen de typetjes die ik niet wil, denk dan een van die diep gezonken/ eigenlijk depressief maar zit nog in de ontkenningsfase. Daar kan ik niets mee en wil ik niets mee. Dus waarschijnlijk blijf ik altijd alleen, maar goed we moeten positief blijven dus ik geef me zelf nog zeker tot eind dit jaar om te ontdekken of een relatie wel bereikbaar is voor mij. Toch bedankt voor je reactie! :)

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Hi Jongen-20 TS hier! Fijn dat ik zie dat ik niet de enige ben die dit zo ervaart! Dank voor je tips! Maar dat complimentjes geven heb ik denk ik misschien iets te veel gegeven (als dat kan dan) "ik heb al zoveel veren in dr reet gestoken" maar er komen alleen maar korte reacties op. Ik weet nu gwn niets meer te zeggen en dr me uit vragen durf ik niet, want ze weet bijna niets van mij ik ben waarschijnlijk gewoon een totaal onbekende voor haar. En ik wil dit echt echt echt een kans geven, want wij hebben echt zo ongelofelijk eng veel overeenkomsten ze is voor mij echt 1 die je met 1000x swipen nog nooit meer tegen komt, dus ik wil haar daar echt niet mee afschrikken. Ik had laatst een date gepland met een andere leuke meid, maar toen was ineens de match opgeheven. Dus dat wordt ook niets meer :( En iedereen moet echt eens ophouden met dat verhaa (ken jij vast ook wel)l: op ieder potje past een dekseltje, want ik geloof daar gewoon niet meer in... Maar jij ook succes gewenst!

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Hi jongen-20 (TS hier), ER is niets wat mij belet om iets over mij zelf te vertellen? Nee opzich niet, maar dat lijk het misschien een beetje egoïstisch en zoals ik ook al aangaf heb ik hie0 ervaring deels door onzekerheid, maar ook omdat meiden mij niet interesseerden omdat ik daar geen tijd voor had en voor covid ik nog gwn vrienden had die niet fulltime bij hun vriendin hoefden te zijn. IRL ben ik niet ongemakkelijk in omgang, maar online dus blijkbaar wel, waarschijnlijk omdat ik dan moeilijk mensen kan peilen of ik niet alles verkeerd overbreng. Kortom ik ben online onzeker en zal mij zelf sws nooit in de spotlight plaatsen omdat ik me dan egoïstisch voel. Ik stel mijzelf altijd al op de laatste plaats "omdat ik niets waard ben" ( in mijn beleving is niemand is iets waard iedereen is gelijk en daarom zal ik er altijd alles aan doen om een ander zich goed te laten voelen. Het is gwn allemaal moeilijk ofzo.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Hi Jongen-22, Het gaat hier ook niet om een internetrelatie. Tegenwoordig is er covid he dus ik kom eigenlijk geen meiden tegen, mijn leven bestaat voornamelijk uit werk, school en werk. Uitgaan is er niet meer bij door covid. IRL ben ik niet ongemakkelijk met praten enzo en met uitgaan eerder ook wel veel met meiden gepraat, maar ik zal nooit zo 1 2 3 die kant uit gaan en ook zeker niet aanraken al heb ik nog de nodige toestemming, ik vind dat toch vrouwonvriendelijk en tegenwoordig is alleen kijken al vrouwonvriendelijk. En mijn taal gebruik is niet mannelijk, dat kan hoor ik wel vaker ze zeggen dan: jij bent vast gay... :( Maar dat is gwn wie ik ben, een zacht en lief/aardig persoon een softie noemen ze dat ook wel, een loser, sukkeltje. Helaas ben ik zo met meiden/vrouwen, ik weet niet hoe en of ik dat kan veranderen.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi, ik kan me helemaal vinden in wat jij zegt TS. Wanneer ik een meisje van Tinder of Happn leuk vind lijkt dat niet wederzijds te zijn. Of nou ja dat denk ik tenminste. Wanneer je zoekt en teveel nadenkt vindt je altijd wel iets waaraan jij kunt opmaken dat de ander jou eventueel niet leuk vind. Ik merk dit bij mezelf ook. Zo heb ik gesprekken met meiden die ik eigenlijk wel leuk vond om verschillende redenen afgebroken. Bijvoorbeeld omdat ze niet veel aan mij vroegen maar mijn vragen wel met enthousiasme beantwoorden, ze te lang wachtten met antwoorden (niet dat ik zo inhalig ben maar als je iemand ziet zitten wacht je niet 24 uur met antwoorden, denk ik althans), ze vrij beperkt antwoord geven, enz. enz.
    Of ze mij daadwerkelijk niet zagen zitten weet ik niet maar in mijn hoofd was de keuze al gemaakt. Door mezelf n.b. en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

    Wat ik je wil meegeven is denk er niet teveel over na. Of tast wat af. Geef een complimentje, zeg dat je denkt dat jullie het goed kunnen vinden. Think outside of the box. Of vraag gewoon of ze wil afspreken. Niet geschoten altijd mis.

    Nu wil ik niet doen alsof ik er verstand van heb want ik heb na 3 maanden nog geen fatsoenlijk gesprek gevoerd laat staan ben ik ook maar een keer op date geweest.

    In ieder geval veel succes gewenst!

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ben ik weer. Schiet in ieder geval niet in de verdediging. Zeg niet dat jij wil dat ze meer interesse in jou toont want zo werkt het nu eenmaal niet. Just play it cool. En mocht ze jou niet zo heel leuk vinden is er nog een heel land vol nieuwe potentiele matches.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Simpel: ‘Wil je nog wat van mij weten?’

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Jij ziet wel potentie in dat meisje, maar ik ben bang dat zij dat veel minder in jou ziet. Een internetrelatie lijkt mij nu ook niet echt waar je naar op zoek moet gaan. Kom je geen meisjes in het echt tegen die je kan zien en aanraken (als ze dat goed vinden)? In jouw taalgebruik kom je in mijn ogen ook niet echt mannelijk over. Is dat misschien het probleem? Dat die meisjes jouw dus als een soort mannelijke vriendin zien waar je gezellig mee kan praten, maar meer niet?

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Nee, het is niet slim om dat aan te kaarten. Dan klapt ze vast helemaal dicht. Ik denk dat je het verkeerd aanpakt. Er is toch niets wat jou belet om spontaan dingen over jezelf te vertellen? Je hoeft toch niet te wachten tot zij jou een bepaalde vraag stelt? De kunst is om jezelf te verkopen tijdens zo'n chatgesprek. Spontaan een positief beeld van jezelf ophangen. Iemand die honderduit over zichzelf vertelt, komt veel sympathieker over dan iemand die wacht tot hem wat gevraagd wordt. Ik denk dat je te bescheiden bent. Je moet jezelf meer in de spotlights plaatsen.

    20 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten