Skip to content
2 reacties
504 weergaves

Gevoelens voor iemand die ik al lang ken

Sinds 3 maanden maanden heb ik steeds meer contact met een meisje. Ik ken haar al jaren via mijn hobby, maar merkte dat de band zich steeds meer ontwikkelde. Wat begon met een paar appjes in de week en eens in de zoveel tijd afspreken, groeide uit naar bijna dagelijks appen en meerdere keren per week afspreken. Ik merk de laatste tijd dat ik gevoelens voor haar begin te ontwikkelen die ik natuurlijk ook graag met haar wil delen. Echter houdt angst mij momenteel tegen, omdat ik de vriendschap die we al jaren hadden niet op het spel wil zetten

23 jaar
3 jaren geleden

2 Reacties

  • Nog even een tip waar ik later op geattendeerd werd. 14 februari is het Valentijnsdag, de gelegenheid om je geheime liefde te laten weten dat er iemand is voor wie hij/zij de ware is.
    Een Valentijnskaart is natuurlijk altijd anoniem, maar jij kan je vriendin wel een tip geven door de afbeelding op de kaart een relatie te laten hebben met jullie hobby, dan snapt ze het wel. Bruna is dicht, dus je zal hem zelf moeten maken. Wees creatief!

    Dit jaar valt Valentijnsdag op een zondag dus je zal je kaart persoonlijk moeten bezorgen maar ik neem aan dat je haar adres wel weet. Zelf zou ik iemand waar ik van hou (ja jij T) ook wel een kaartje willen bezorgen maar helaas weet ik het adres niet. Jij wel, dus mis deze kans niet!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, Iedere keer als ik zo'n bericht lees als dat van jou dan denk ik, er zal toch wel iemand reageren? Maar nee dus, ze laten je hier gewoon aan je lot over. Dus, hoewel ik helemaal geen expertise heb in dat soort zaken probeer ik je toch maar te helpen.

    Wat ik opmerkelijk vind, ook in jouw geval, is dat een jongen en een meisje elkaar al jaren kennen, heel vriendschappelijk met elkaar om gaan, maar dat het dan toch niet uitgroeit tot iets meer. Blijkbaar kunnen een jongen en een meisje goede vrienden van elkaar zijn zonder dat het op een gegeven moment komt tot handtastelijkheden. ;-)

    Jij begint wat diepere gevoelens voor haar te krijgen. Ik vertaal dat naar jij wilt haar beetpakken, zoenen en met haar vrijen. Blijkbaar heeft dat meisje geen signalen gegeven dat zij open staat voor dat soort intimiteiten. De vraag is, waarom niet?
    Het kan zijn dat zij op dat gebied wat verlegen en onervaren is. Misschien zou zij wel wat willen, maar herken jij haar signalen niet. Het kan ook zijn dat zij jongens wat minder aantrekkelijk vindt als het om romantische gevoelens gaat. Ik neem aan dat jij wel weet of zij al een vriendschap of wat meer heeft met iemand anders. Dat jullie zo actief met elkaar communiceren en elkaar zo vaak ontmoeten wijst er naar mijn idee op dat het niet zo is.

    Wat moet jij nu doen? Wat doen jullie tijdens die ontmoetingen en waar praten jullie dan over? Over jullie gemeenschappelijke hobby, of hebben jullie het ook wel eens over meer persoonlijke zaken. Jij bent al 23 en je vriendin ook zo iets neem ik aan. Dan is het te verwachten dat jullie een relatie hebben maar blijkbaar is dat niet het geval. Niettemin hebben jullie vast wel dromen en verwachtingen naar de toekomst. De meeste meisjes willen moeder worden. Jij hebt ook je dromen.
    Begin eens met over dat soort dingen te praten om wat dieper in haar ziel door te dringen en geef jij je ook eens wat meer bloot naar haar.
    Daardoor wordt jullie relatie intiemer en gaat zij misschien zien dat het tussen jou en haar wel wat meer zou kunnen zijn dan alleen maar vrienden.

    je bent bang haar vriendschap te verliezen. Het kan zijn dat zij schrikt als ze merkt dat jij verliefd op haar bent. Zo iets kan je benauwen als je daar niet aan toe bent en jij niet ook dat soort gevoelens hebt naar de ander. Jullie achtergrond ken ik natuurlijk niet, maar in sommige kringen kan een intieme relatie tussen man en vrouw alleen maar getolereerd worden als er sprake is van een huwelijk. Is dat bij jullie/haar misschien het geval?

    Het is een delicate situatie, maar de enige manier om verder te komen is voorzichtig meer van je gevoelens te tonen. Geef je haar wel eens iets? Een bosje bloemen, een doosje chocolaatjes bijvoorbeeld "Omdat je het zo fijn vindt dat jullie vrienden zijn". Dat zijn signalen die haar aan het denken zetten. Bij haar moet de mogelijkheid van een wat diepere relatie met jou ontwaken. Dan kun je verder gaan. Zij moet gaan denken: "Ik wil die vent niet meer kwijt!".

    In de tekst staan veel vraagtekens. Dat betekent niet dat jij mij daar antwoord op moet gaan geven maar dat jij daar over moet gaan nadenken en voor jezelf antwoorden hebben. Alleen jijzelf kunt namelijk een oplossing vinden voor je probleem.

    Soms wordt mij verweten dat ik te lange verhalen schrijf. Ik denk dat iemand die ergens mee zit een goede reactie verdient. Ik hoop dat je hier wat aan hebt en ik wens je veel succes!

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten