Skip to content
5 reacties
982 weergaves

Hoe vertel ik mijn ouders dat ik een relatie heb?

Heyy ik heb nu verkering met een jongen. Ik heb hem via snap ontmoet en we hebben de eerste x met vrienden afgesproken (mijn vrienden) nou hij wist dat niet, maar het was op de hei. Later kwam hij er wel achter dat mijn vrienden er waren, maar dat is niet erg en de tweede x was bij de McDonald’s. En nu sinds 2 december hebben we een relatie. Soms loopt hij veel te hard van stapel en zelfs al toen we fix hadden, vroeg hij om “pikante” foto’s, maar ik zeg natuurlijk nee, want ik wil niet dat het op het internet komt. Ik heb wel eens een jaar geleden ofzo iets op Omegle gedaan (geen gezicht, wel kin/mond erop) en daar heb ik wel spijt van. Want ik kan nu zien dat dit mijn toekomst kan verpesten. Maar goed, ik heb dus besloten om helemaal nooit meer nudes te maken. Ik wil mijn ouders vertellen dat ik met deze jongen heb, maar ik ben bang dat ze reageren enzo. Enige tips hoe ik het zou kunnen vertellen? Xx anoniem

14 jaar
4 jaren geleden

5 Reacties

  • Hey, Hoe gaat het nu? Weten je ouders het nu? Ben je al verder gegaan?

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • TS hier weer!! Ik ben nog maagd hoor geen zorgen ;) we hebben nog niet eens gezoend :) dus komt goed!! Ik wil wel aan seks beginnen in deze relatie, maar mijn ouders zijn altijd thuis... bij hem weet ik ook niet of dat gaat.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, Ouders hebben er altijd wel een beetje moeite mee dat hun kinderen aan seks gaan doen, vooral als het om meisjes gaat en ze nog zo jong zijn. Van binnen weten ze natuurlijk dat het eens gaat gebeuren en je moeder is ook jong geweest. Vertel thuis dus gewoon dat je een leuke jongen hebt ontmoet en dat je hem eens mee wil brengen. Misschien gaan ze je vragen of er iets is gebeurd. Zeg dan maar dat jullie alleen wat gezoend hebben.
    Misschien, als ze kennis met hem maken, dat ze hem dan wel aardig vinden. Ongetwijfeld zullen ze je met adviezen overstelpen, maar dat doen ze omdat ze van je houden en willen dat jij gelukkig wordt en niet in de problemen komt. Luister naar ze, probeer ze gerust te stellen, en wees verstandig. Dat zal niet altijd lukken, zeker niet als jullie liggen te vrijen. Zorg er dus van tevoren voor dat er geen "ongelukjes" kunnen gebeuren en eis van je vriendje dat hij ook zijn maatregelen neemt.

    Stiekem dingen doen maakt je niet gelukkig, dus doe wat je hoort te doen. Veel geluk samen!

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Heel erg bedankt M16!! TS hier. Ja, hij is wel lief enzo :) alleen ik denk soms een beetje geil :/ dat is weer wat minder maar ja

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey, Goed dat je hebt besloten geen nudes te sturen. Als je toch besluit het eens wel te doen, zet je gezicht er dan niet op uiteraard. Misschien kun je proberen door te zeggen dat je verliefd bent zonder te zeggen dat je verkering hebt en dan kijken hoe je ouders reageren. Als ze positief reageren kan je het wel zeggen. Daarnaast moet je denk ik wel nadenken of dit wel een lieve jongen is als hij zo snel om nudes vraagt.

    16 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten