Skip to content
6 reacties
417 weergaves

Verliefd op jongen denk ik

Ik ben denk ik bi maar weet het nog niet zeker. Maar ik heb een jongen leren kennen die ik echt super vind. En we passen ook goed bij elkaar. Maar er is 1 ding dat me tegenhoud. Ik weet niet zeker of ik op jongens val. Wat zouden jullie doen? En hoe weet je zeker dat je op jongens valt?

15 jaar
4 jaren geleden

6 Reacties

  • Beste TS, Heel fijn dat je dat even vertelt. Ook heel fijn dat jij en je vriend elkaar hebben. Ik denk dat jullie lieve jongens zijn. Wees gewoon samen, wees blij dat jullie elkaar hebben en doe gezellige, leuke en spannende dingen met elkaar. Uiteindelijk gebeurt er gewoon wat jullie allebei graag willen. Maak je niet druk of dat homo is en of jij wel of niet homo bent. Vriendschap is liefde en liefde is liefde. Van vrijen wordt je gelukkig. De natuur wil dat jullie dat doen en beloont je met geluksgevoel. Jongen, meisje, daar geeft de natuur niets om. Als jullie er allebei blij van worden is het gewoon goed. Veel geluk samen!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 21, ik ben de gene van de vraag.
    Wij zijn allebij 15 hij is alleen 1,5 maand ouder. Maar ik aarzel omdat: ik wil hem geen pijn doen maar ik weet nog niet goed of ik hetero ben. ik denk dat ik homo of bi ben. Maar in ieder geval wij vinden elkaar leuk. En kunnen alles met elkaar delen. En hij is te vertrouwen want ik ken hem al wel lang maar ik heb hem pas echt ontmoet en leren kennen 3 maanden geleden. En ik wil bij hem in zijn armen liggen en hij mag het ook bij mij dus denk dat ik homo of bi ben. Want heb een vriendin gehad maar ik vond het ook heel leuk bij haar. Dus denk dat het wel goed zit qua liefde.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Nog een kleine aantekening bij mijn berichten. Ik begrijp dat jouw vriend een relatie met jou wil maar jij aarzelt en ik vroeg mij af waarom. Is die vriend misschien niet van jouw leeftijd maar een stuk ouder? Dan adviseer ik je heel erg op te passen want misschien ziet hij jou dan als een leuk snoepje. Sommige oudere mannen zoeken jonge jongens die onzeker zijn om ze in te palmen voor eigen plezier. Hou het gewoon bij je leeftijdsgenoten. Veel leuker en veel veiliger.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Om te beginnen met je vraag, die testen zijn er en je kunt ze via Google vinden. Ik heb er alvast een voor je opgezocht die mij wel wat lijkt: https://psycho-tests.com/test/sexual-orientation-test
    Als je zelf zoeken wilt, zoek op: "online test sexual orientation"

    Dan jouw verhaal. Het is mij een beetje onduidelijk of jij nu min of meer verliefd bent op die jongen of dat het omgekeerd is en dat die jongen wat meer met jou wil dan gewoon vriend zijn. Ik krijg de indruk dat jij in principe wel wat wil, maar dat je geremd wordt door jouw idee van wat wel en wat niet gepast is. Als je bi of homo bent is het ok, als je hetero bent niet, zo denk jij blijkbaar.

    Wat naar mijn idee belangrijk is dat is wat jouw lichaam je zegt. Je geest kan geprogrammeerd worden door je opvoeding en je omgeving maar je lichaam niet. Daardoor kan het zijn dat jouw lichaam verlangens heeft die jij niet wilt, die jij verkeerd vindt, of waar jij je voor schaamt.
    Je zegt dat je niet weet of je op jongens valt. Weet je dat echt niet? Je bent 15 en alle gezonde jongens van 15 doen het met zichzelf. Sommigen hebben genoeg aan hun fantasie, sommigen hebben wat inspiratie nodig in de vorm van plaatjes of filmpjes. Wat zijn jouw favoriete fantasien? Dat weet jij toch wel!

    Jongens van 14, 15, hebben vaak een hele goede vriend waarmee ze soms heel intiem zijn. Ze kennen elkaars ziel en elkaars lichaam. Ze zijn meestal gewoon hetero, maar ze hebben ervaren dat het met jezelf doen heel leuk is maar dat het nog veel leuker is als een ander het met je doet. Ze schamen zich niet, ze denken niet homo, hetero of bi, ze genieten gewoon van elkaar en van hun lichaam. Op die leeftijd kan dat gewoon. Als ze een vriendin krijgen dan is dat voorbij omdat het met die vriendin nog veel leuker is dan met die vriend, maar ze vergeten het niet. Het worden dierbare herinneringen.
    Wat ze met hun vriend geleerd hebben is hoe om te gaan met seksualiteit en intimiteiten met een ander. Het maakt je vrijer en zelfverzekerder en een betere minnaar.

    Jij kent die jongen. Jullie voelen je tot elkaar aangetrokken. Speel je wel eens met de gedachte om hem in jouw armen te hebben en om in zijn armen te liggen? De warmte van zijn huid te voelen?
    Van vrijen wordt je gelukkig omdat er dan in de hersenen zogenaamde gelukshormonen vrijkomen zoals dopamine. Daarom willen mensen aangeraakt worden, ze worden er blij van.

    Hoe het met jou en die vriend zit weet ik niet. Wil je wel maar durf je niet of mag je niet van jezelf? Wil hij wel maar heb jij niet dat soort gevoelens voor hem? Het moet gewoon voor jullie allebei goed voelen anders moet je het niet doen. Dan hou je er alleen maar een slecht gevoel aan over en is de vriendschap voorbij.
    Laat je lichaam het je vertellen. Als jullie heel dicht bij elkaar zitten en jullie raken elkaar, schuif je dan een stukje opzij of krijg je dan een warm gevoel van binnen. Voel je dan genegenheid en wil je een arm om zijn schouders leggen of voel jij je dan onbehaaglijk?
    Volg je gevoel. Vaak krijg je meer spijt van wat je niet hebt gedaan dan van dingen die je wel hebt gedaan.

    Hou op met dat hokjesdenken en etiketjes plakken. Het enige dat telt is je gevoel. Je weet nog niet goed hoe je bent. Dat komt vanzelf wel. Mensen zijn daar soms hun hele leven naar op zoek. Wees gewoon blij met je vriend, wees zijn vriend en wees blij dat er iemand is die van je houdt. Dat is een groot geluk!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 21. Ik ben het van het bericht. Maar ik wil met hem vrienden blijven. En hij heeft mij gevraagd maar heb nee gezegt omdat ik niet weet op wat ik val. Ik heb zo weinig ervaring qua relaties. Dus weet niet waar ik me prettig bij voel. Maar 1 ding is wel, ik heb tegen die jongen die me gevraagd heeft omdat ik niet weet waar ik voor val. Maar wij passen wel goed bij elkaar zijn we achtergekomen. Maar zijn er misschien testen om te weten voor welk geslacht je valt?

    En bedankt voor de tips

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat wij zouden doen? Gewoon blij zijn dat je een goede vriend hebt gevonden en samen leuke dingen doen. Laat gewoon komen wat er komt en vraag je niet af of dat wel of niet homo is. Jij bent een jongen, hij is een jongen en als jullie erg close zijn en dat ook op een lichamelijke manier willen uiten dan moet je daar van genieten en je verder nergens druk over maken. Je bent 15 en nu kan alles nog. Het enige dat telt is of het goed voelt voor jou en voor hem. Praat er gewoon over als jullie wat verder willen gaan en je twijfelt. Homo, hetero, bi, dat wordt wel duidelijker als je wat ouder bent. Daar moet jij je nu helemaal niet druk over maken. Vriendschap en vertrouwen is het enige wat hier telt, etiketjes plakken laat je maar aan anderen over.

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten