Skip to content
1 reacties
77 weergaves

Ik weet het echt niet meer.

Hey,. Ik weet eigenlijk niet echt waar ik moet beginnen. Maarja... Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 1,5 was. Ik zag mijn vader toen nog. Hij zij dat hij altijd van me zou houden, en le nooit in de Steek zou laten. Vanaf mijn 10de kwam hij ineens niet meer opdagen, ik zag hem nog op de trouw van mijn tante en dat was het. Ik heb hem dan nog 1 keer gezien, met kerstmis 2014 maar toen is hij het afgetrapt omdat ik er was. Ik heb dit nooit erg gevonden, maar sinds kort wel, het is gewoon kt als je vader je haat. En als je voor hem nooit goed genoeg bent, hij was pas tevreden als ik meer dan 92% ofzo had op mijn rapport. En als ik jarig ben stuurt hij niet eens een berichtje. Vroeger was hij helemaal anders, Toen had hij een lief. Het was gewoon geweldig met ons drie, maarja... Toen was het uit tussen hun, en hij Werdt de meest gemene/negatieve persoon die ik ken. Op school vorige jaar zij een jongen dat hij me knap vond, ik reageerde gemeen, ik weet niet waarom maar ik kon er gewoon niets aan doen , en heel het jaar zat hij naar me te kijken enzo, naja... allemaal dingen die een jongen doet als hij je leuk vindt, eerst walgde ik van hem maar daarna werd ik verliefd, smoorverliefd. En ja nu kom ik ineens te weten dat hij het allemaal niet meende. Ik ben hier echt heel verdrietig over, ik heb nooit iemand zo leuk gevonden als hem, ik hou echt van hem, en hij haat me. Ik heb het gewoon allemaal verpest, ik haat mezelf echt. Ik durf gewoon geen mensen meer te vertrouwen/ geloven, daardoor heb ik het helemaal verpest bij die jongen. als ik eenmaal iemand vertrouw , dan verpest die het toch. Ik zit op school in een nieuwe klas, er zijn 4 meisje die wel leuk zijn. Maar ik ben gewoon zo bang dat ze alsof doen dat ze mij leuk vinden. Eigenlijk wil ik daarom zelfs geen vrienden hebben, als je eenmaal aan ze gehecht bent dan laten ze je vallen...alsof je niks voor hun betekent. Ik ben ook gewoon veel te onzeker, maar ik kan er gewoon niets aan doen, ik ben gewoon zo bang om slechte punten te halen, en daardoor paniekeer in onbewust tijdens testen waardoor ik slechte punten haal, en iedereen verwacht dat ik altijd heel goede punten heb, maar soms gaat het gewoon niet. Bedankt als je dit gelezen hebt, en sorry Xx

13 jaar
8 jaren geleden

1 Reacties

  • Dit klinkt erg zwaar allemaal. Ik kan me voorstellen dat verschrikkelijk is als je door je vader genegeerd wordt. Heel veel sterkte daarmee.

    Misschien is het een idee om hier eens over te praten met iemand. Je moeder misschien (ik weet niet hoe je band met haar is), of anders je mentor of een vertrouwenspersoon op school.

    Ik begrijp goed dat je je hier slecht over voelt, dat je het gevoel hebt dat je vertrouwen geschaad is. Accepteer ook vooral van jezelf dát je je zo voelt. Want wat jij met je vader hebt meegemaakt, dat is gewoon erg. Aanvaard dat je je momenteel gewoon slecht voelt en dat je het recht hebt om je slecht te voelen.

    Maar: besef wel dat het hier om een gevoel gaat, niet per se om een werkelijkheid. Je hebt het gevoel alsof je niemand kunt vertrouwen, maar of dat ook echt zo is, dat weet je niet. Dat kun je helaas ook niet altijd weten. Maar er zijn echt genoeg mensen in de wereld die wel te vertrouwen zijn, dat beloof ik je. Wil je de kans op vriendschap met zulke mensen mislopen omdat je bang bent dat anderen misschien je vertrouwen schaden.

    Wat je cijfers betreft: zou het kunnen dat je faalangst hebt? Het klinkt daar wel naar, namelijk. Misschien is het een goed idee om daar hulp voor te zoeken (ik geloof dat daar wel trainingen voor zijn). Het kan je echt ontzettend helpen om te leren hoe je daarmee om moet gaan.

    Ik wens je heel veel sterkte en succes hiermee, meisje 13! Heel veel geluk!

    17 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten