Skip to content
2 reacties
69 weergaves

Vriend met autisme

Hoi, Beste, Ik heb al een 6 maanden verkering met een vriend die autisme heeft. Weet niet zo goed wat het inhoud, hoe je ermee moet omgaan. Bijvoorbeeld. Gisteren had ik afgesproken met hem, hadden we een leuke namiddag gehad... Het 's avond ik begin te sturen met hem, hij reageert droog toen heb ik hem gezegd dat, dit mij stoorde kreeg ik zo'n reactie : 'Leuk' ging hij ofline. Verder heb ik dan gezegd dat ik zijn reactie grof overkomen vond dat ik ten minste wou dat hij naar me luisterde. Weet nu niet, hoe ik het best er verder op reageer... Ben best wel bang hem kwijt te raken. Iemand tips?

15 jaar
8 jaren geleden

2 Reacties

  • Ik heb zelf ook autisme maar dat betekent niet dat hij niet van je houdt als hij zo op je reageert. Misschien heeft hij die dag veel prikkels binnen gekregen van het bezig zijn want daar heb ik zelf ook vaak last van. Als hij zn rust nodig heeft geef het hem dan. Bijvoorbeeld een lange dag school (prikkels!)

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Misschien is het handig eens naar forums te gaan, specifiek waar autistische mensen samenkomen. Maar ook eventueel waar partners van autistische mensen samen komen. Zo kun je veel leren. Bedenk je wel dat er veel verschillende autisten zijn en niet alles wat je daar leest ook bij hem zo is.
    Ik kan je wel vertellen dat veel autisten niet goed zijn in zich inleven in anderen, hij kan zich misschien niet zo goed voorstellen dat jij je beledigd voelt. Ook kunnen ze minder belang op emotie, ook het uiten ervan, leggen. Het is niet zo dat hij niet bij je wil zijn, maar het gevoel van verliefdheid is gewoon niet zo belangrijk. Daardoor kan hij erg bot over komen, soms hebben ze dit niet eens door.
    Maar ook als hij normaal gezien wel moeite doet om lief over te komen, het sociaal doen op die dag kan hem enorm vermoeid hebben, en dan is zoiets al snel moeilijk. Als hij wat tijd alleen krijgt trekt het misschien weer bij, geef hem vooral die tijd! Hij kan er niets aan doen dat hij die tijd nodig heeft.
    Ik zou aanraden, ookal komt hij bot over, zo lang hij je nog antwoord en bij je blijft zal dit meestal zijn omdat hij dit wil. Tenzij hij naast autisme nog een ander serieus probleem heeft, zal het waarschijnlijk zo zijn dat als hij je niet meer fijn vind, hij gewoon weggaat.

    18 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten