Skip to content
17 reacties
359 weergaves

Help! Ik ben lesbisch..

Ik ben n meisje van 15 en ik ben er al een tijdje geleden achter gekomen dat ik lesbisch ben. Heeft hier iemand ervaring mee? Want ik durf namenlijk niet tegen mijn vriendinnen te zeggen dat ik lesbisch ben. Iemand wilt me wel helpen he xo ??

15 jaar
8 jaren geleden

17 Reacties

  • Hey ! 1 van mijn beste vriendinnen is lesbisch en ze had het eerst aan mij gezegd omdat ze weet dat ik niet judge en zo. Toen heb ik haar geholpen om dat ook aan de anderen te vertellen. Het is allemaal goed gekomen want nu heeft ze zelfs een vriendin ! Zoek eerst en vooral een vertrouweling en als het echte vriendinnen zijn apprecieren ze het wel. Veel succes! Xox

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ieder eigen keuze niks aantrekken van anderen verkeerde reacties want je bent ook maar een mens en die heeft een ziel als iemand het niet kan kunnen mag diegene opdonderen

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • Gewoon zeggen dat je op meisjes valt als jullie echt goede vriendinnen zijn acepteren ze het wel!

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ach ja, dat is ook vervelend zeg.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik houd dat soort dingen altijd gwn stil, als mensen er naar vragen krijgen ze gwn eerlijk antwoord maar ik vind t niet iets wat uitmaakt.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Hey! Zelf ben ik bi en snap je struggle heel erg! Zelf heb ik niet zoveel moeite gehad met uit de kast komen omdat m'n ouders me op hebben gevoed met het idee dat alles prima was, zolang ik maar mezelf bleef. Bij mijn vriendinnnen vond ik het ook totaal geen probleem, omdat er in mijn vriendenkring al 2 meiden zaten die ook lesbisch of bi waren, dus dat maakte het voor mij natuurlijk een stuk makkelijker. Er gaat vooral heel erg rond dat mensen het 'lesbisch' zijnde niet accepteren, volgensmij valt dit enorm mee, een van die meiden die dus (tegen mij) eerder uit de kast gekomen was, die vind het ook nogsteeds heel lastig, terwijl ze wel 'mijn' vriendin is geweest. Ik probeer haar dan altijd te vertellen dat ik verliefd op haar ben geworden omdat ze altijd zichzelf is geweest, en omdat zij zij was. Dat vind ze dan altijd wel heel geruststellend, en is ze blij dat ze iemand heeft die het iig van haar weet zodat ze in iedergeval aan 1 iemand haar zorgen kan uiten, als je dit (lesbisch zijnde) lastig vind vertel het dan gewoon aan iemand die je vertrouwd zodat diegene je ermee kan helpen, dat lucht enorm op!

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Mijn beste vriend is homo maar is gewoon aardig en word niet gepest want op school hebben we gewoon respect voor elkaar en ik ben trouwens nog alleen maar geen homo ,dus conclusie is maakt niet uit wat je bent je bent en blijft in de zelfde waarde

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • @meisje16 van 10 dagen geleden, wat is dat nou weer voor een opmerking, je weet ook duidelijk niet dat je vanaf je geboorte al een geslachtsvoorkeur hebt en dat dat niet te veranderen is! Hee meisje, het komt goed en ik zou als ik jou was en zoals velen al zeiden proberen on het alleen tegen je beste vriendinnen te zeggen en hoe moeilijk dit ook is, als jullie echt vriendinnen zijn vinden ze het echt niet erg aangezien je nog steeds bent wie je bent! Succes x

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Meisje 16, heb je iets van social media waar ik je op kan contacteren? ??

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Meisje van 16. Je reactie slaat nergens op, ze mag zelf weten wat ze wilt. Als ze zich daar goed bij voelt hoor je dat ook te accepteren, ik heb geen idee hoe het zou voelen en jij ook niet. Dus hou op met die domme reacties.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • hey
    Ik ben bi en en heb het er ook heel moeilijk mee gehad maar nu heb ik het tegen de belangrijkste personen gezegd. maar ik kon het niet alleen mijn beste vriendin merkte het al aan mij samen met haar heb ik het verteld. je moet iemand hebben om je hart te luchten dus vertel het eerst tegen 1 persoon en daarna kan je het tegen meer mensen zeggen.
    als je wil wil ik je wel helpen.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Wat een super lieve mensen reageren hierop, laten we meisje 16 daar even buiten houden, ik ben zelf hetero maar als een vriendin bij mij zou komen dat ze lebie is zou ik haar accepteren hoe ze is dat doen jou vriendinnen vast en zeker ook liefsxxf

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Je geslachtsvoorkeur maakt niet veel uit.
    Je functioneren binnen deze samenleving maakt wel iets uit.

    In andere woorden:
    Het boeit niet wat je leuk vindt, zolang je maar gelukkig bent :D

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik denk persoonlijk dat het het beste is als je het verteld wanneer jij er klaar voor bent en als je je er veilig bij voelt. Uiteindelijk denk ik dat het nergens voor nodig is om bang te zijn want de mensen die echt van je houden en die je echte vrienden zijn zouden het gewoon van je moeten accepteren, want je bent eigenlijk gewoon hetzelfde persoon. Maarja het is denk ik ook wel heel moeilijk om uit de kast te komen, daar weet ik niks van dus misschien vind je het wel fijn om er met iemanf over te praten die ook lesbisch is. Xx

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • De reactie hier boven van dat meisje van 16 slaat dus nergens op wat zit ze nou high class te doen waarschijnlijk gewoon een 12 jarige die denkt stoer te doen . Schat gewoon vertellen als ze je niet accepteren zijn ze het niet waard.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Uhgg Wat vies dat je een lesbo bent. Je moet je niet aanstellen gaan en het niet durven zeggen want dan vindt ik je echt een aansteller.vriendinnen hebben toch geen geheimen? Dus je kunt het gewoon zeggen .als. Ik je vriendin was geweest lag het er aan hoe lang het al zo was. als het al heel lang zo was (ik ben 1 van de populaire ) hoefde je niet meer bij mijn vriendenkring te gaan staan Anders als je het die dag net wist had ik je geaccepteerd. Maar kom niet na een week aanhuppelen ik ben lesbo .Want dan krijg ik ook het gevoel misschien is ze wel op mij of op 1 van onze vriendenkring.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Hi, ik ben zelf bi en ik weet hoe lastig het kan zijn om dit soort dingen aan anderen te vertellen. Ik zou je ook aanraden om het niet meteen aan iedereen te vertellen, vooral op jouw leeftijd kan dat nog wel eens verkeerd uitpakken. Ik heb het zelf aan mijn zus verteld en mijn beste vriendin. Hun reacties vielen me heel erg mee. Mijn vriendin stelde zelfs voor om samen naar een'gaybar' te gaan, terwijl zij 100% hetero is. Waarschijnlijk kun je het je beste vrienden wel vertellen. Soms is het een goed idee om het onderwerp subtiel te bespreken, dan merk je hoe vrienden er tegenover staan. Ik weet namelijk van 1 vriendin dat ze lesbisch vies vind, dus daar vertel ik het niet tegen. Maar je hoeft je er absoluut niet voor te schamen! Succes!

    21 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten