Skip to content
18 reacties
2722 weergaves

Is dit wel okay?

Hey iedereen     Ik ben een jongen van 18. Ik heb begin augustus een meisje (15 jaar) leren kennen in de zwemclub. Nu sturen we regelmatig met elkaar. Eigenlijk ben ik stiekem verliefd op haar. Maar ik ben wat terughoudend want het voelt zo verkeerd aan. Ik die samen zou zijn met iemand van 15 jaar. Hoe zouden mijn ouders reageren? Ik ben meerderjarig terwijl zij dat nog niet is. Ik studeer aan de universiteit, terwijl zij nog in de middelbare school zit.   Mag ik dan wel een relatie hebben? Stel dat ik met haar seks zal hebben als we koppel zijn, mag dit wettelijk gezien?     Ik heb met haar al veel gebeld en gestuurd. Ze had het eens over haar gezin en ze vertelde dat ze 3 zussen en 2 broers had en ze vroeg of ik later ook zoveel kinderen zou willen? Is dit een hint?     Ook al zouden we allebei akkoord gaan en is er toestemming, toch voel ik me hier niet goed bij. Volgende maand wordt ze 16. Maar mijn ouders schelen ook 3 jaar en daar is toch ook geen probleem?     Of is dat gewoon nu dat daar moeilijk wordt over gedaan?     Zou ik met haar relatie beginnen? Hoe moet ik dat dan best aan haar vragen? ik zie relatie wel zitten, maar tegelijk ook weer niet, snap je?     Hopelijk kan iemand me helpen     groetjes

18 jaar
7 maanden geleden

18 Reacties

  • Hey allemaal
    TS hier nog eens

    Zoals ik schreef had ik haar ontmoet in augustus. Voor we het bed deelden met elkaar hadden we ongeveer 2 maanden een relatie. 2 dagen na het bed gedeeld te hebben, besloten we samen uit elkaar te gaan. Zowel zij als ik wouden tijd nemen voor onszelf. We gingen voor de laatste keer iets drinken en klonken er nog eens op.

    Geen verkeerde intenties dus.

    Groetjes en nog eens bedankt!

    18 jaar
    8 dagen geleden
  • J15
    Ik hoop hier een eerlijk antwoord te krijgen van TS

    16 jaar
    11 dagen geleden
  • m16 ik heb het gelezen maar dat staat er niet. Ze kenden elkaar al langer voor het etentje en seks. Hij zegt dat ze samen hebben besloten te stoppen met de relatie. Jij bent zeker typisch zo'n meisje die meteen de jongen overal de schuld van geeft. Want zo lees ik het wel

    15 jaar
    11 dagen geleden
  • Heb jij haar eigenlijk gewoon gebruikt voor je eigen plezier? Want zo lees ik het wel. Meestal heb je eerst een tijd een relatie en dan pas sex.
    Jij gaat een keertje eten met haar en gelijk neem je haar mee het bed in.
    Ik vind het zielig voor haar.

    16 jaar
    14 dagen geleden
  • Hey iedereen

    ts hier

    Ik weet dat het een tijdje geleden is. Maar op haar verjaardag zelf heb ik haar getrakteerd op een etentje. Daarna gingen we samen overnachten in een hotel en de rest moet ik niet vertellen denk ik :)

    Nadien hebben we nog regelmatig afgesproken met elkaar, maar we besloten een week geleden om een einde te maken aan onze relatie. Wel beloofden we, en dat is nog steeds zo, dat we contact blijven houden.

    Het is nu zo helaas, maar het was ook geen probleem voor haar ouders (het leeftijdsverschil), voor mijn ouders wel.

    Dit wou ik gewoon laten weten.

    Hartelijk dank iedereen

    groetjess

    18 jaar
    15 dagen geleden
  • Jullie kunnen toch ook gewoon bevriend worden zonder een relatie

    12 jaar
    21 dagen geleden
  • Mensen praten elkaar bang! Er staat nergens in de wet dat je benden de 16 geen seks mag. De wet waarin staat dat het verboden is om seks te hebben met een minderjarige is ook niet bedoeld voor dit soort situaties. Het is ter bescherming van de minderjarige voor volwassen zedendelinquenten, mensen die dus misbruik willen maken van minderjarigen. Max 5 jaar leeftijdsverschil is in Nederland acceptabel. En als er niets tegen de wil van de ander gebeurt dan is er helemaal niets loos! Ik scheel zelf 10 jaar met mijn vriend. En zijn al 5 jaar samen. Hij liep stage bij ons op school en hadden gym van hem en was echt niet de enige die verliefd op hem werd.... Bijna alle meiden vonden hem super. Toen ik het thuis vertelde was het niet gelijk goed maar toen ze hem leerden kennen wel. Het is ook hoe je er zelf in staat. We hebben een heerlijk appartement met uitzicht en wonen op nog geen km van mijn school. Waarom zou je moeilijk doen als het ook zo kan?

    19 jaar
    21 dagen geleden
  • mijn ouders schelen twaalf jaar.

    10 jaar
    22 dagen geleden
  • ik kreeg verkering met mijn vriendin toen zij 16 was en ik 19. mijn vriendin was toen al een stuk verder in haar ontwikkeling als volwassenen en zij is ook heel erg verliefd op mij dus als het van beide kanten komt is dit geen probleem!

    21 jaar
    1 maand geleden
  • die meid is inmiddels al sowat 17 zon oude post... jammer dat de ts zelf niet reageert was wel benieuwd eig hoe het gegaan was

    19 jaar
    1 maand geleden
  • Meisjes zijn dikwijls een paar jaar vroeger volwassen dan jongens. Dus een meisje van (bijna) 16 en jongen van 18 kan best. Mits je allebei ongeveer even volwassen en even intelligent bent; en je elkaar goed aanvoelt, en je elkaar respecteert.

    22 jaar
    1 maand geleden
  • Wacht nog een maandje gwn.

    23 jaar
    1 maand geleden
  • M16. Hij zit nog maar net op de uni en als zij vmbo doet, is ze bijna klaar met school. Je moet alles in perspectief plaatsen. Naar schatting 2,5 jaar is misschien wat veel voor deze leeftijd, maar wat mij betreft niet verkeerd. Ik zou met seks ook even wachten totdat ze 16 is. Verder moet je natuurlijk voorzichtig zijn, maar goed dat moet met alle leeftijden.
    Zolang jij (en zij) je er goed bij voelt, zou ik je niet tegen houden, TS.

    18 jaar
    2 maanden geleden
  • ik vind het oprecht smerig hoe mensen die meerderjarig zijn vallen op minderjarigen. ze zit nog op de MIDDELBARE SCHOOL. jij zit op de universiteit. zelfs als het over een jaartje wettelijk mag, maakt het het niet beter dat je als volwassen zijnde valt op een kind. en die "hint", lieve schat ze is 15 haar brein is nog niet volledig ontwikkeld en je maakt er misbruik van. echt smerig.

    maarja dat is gewoon mijn mening. ?????

    16 jaar
    2 maanden geleden
  • Kan wel hoor, zou niet meteen bed in duiken even wachten tot 16 maar gewopn mee uit vragen kan prima hoor

    19 jaar
    7 maanden geleden
  • 18 en (bijna) 16 is gewoon prima hoor, ik zou me er niet al te druk om maken. Er is niets strafbaars aan.

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Vanaf 16 jaar is ze ‘seksueel volwassen’. Dit betekent dat wanneer je seks hebt met iemand vanaf 16 jaar, dit niet meer strafbaar is als volwassene. Wettelijk gezien, is het dus wel aan te raden om dat maandje nog even te wachten.

    Wat ouders ervan vinden, is natuurlijk weer wat anders. De meeste ouders zullen het geen probleem vinden, zeker niet als ze zelf 3 jaar schelen. Een groot gezin van haar kant, kan duiden op een (streng) Christelijke overtuiging. Wanneer dit het geval is, kunnen ouders wel wat sterk reageren wanneer ze vertelt dat ze met een 18-jarige seks heeft. Misschien eens goed bij haar navragen of zij weet/kan inschatten hoe haar ouders hierop reageren.

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Als jij haar ziet zitten, en uit je reactie blijkt dat zij jou ook wel ziet zitten, ga ervoor. En dat leeftijdsverschil van 2½ jaar zegt echt niets, mijn vriend is 8 jaar ouder.

    21 jaar
    7 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten