Skip to content
6 reacties
548 weergaves

veel zweten

hoihoi,

ik heb zojuist mij rapport op school ontvangen. dat gebeurd onder 4 ogen met mijn mentor om event nog over dingen te praten. nu heeft zij me voorzichtig verteld dat docenten mij niet fris vinden ruiken (zweetlucht) weet iemand wat ik hier tegen kan doen? deodorant doe ik al meerdere keren per dag maar dat lijkt niet te helpen

18 jaar
6 maanden geleden

6 Reacties

  • Bij de drogist kun je 5 dagen behandelspray van Therme kopen. Dat spul werkt echt super tegen zweetlucht.

    21 jaar
    6 maanden geleden
  • Lijkt me niet tof om zoiets te horen, maar aan de andere kant: wel fijn om het te weten zodat je er iets aan kunt doen. Dingen die zouden kunnen helpen:
    1. Drink meer (water). Een zweetlucht kan komen doordat je te weinig drinkt, je lichaam produceert daardoor meer stoffen die de zweetlucht veroorzaken;
    2. Kijk naar je soort kleding. Sommige stoffen ademen niet goed of versterken een zweetlucht, terwijl anderen juist het tegendeel bereiken, onder andere bamboe schijnt die positieve eigenschap te hebben;
    3. Trek vaak schone kleding aan. Bovenkleding, in ieder geval ondershirts en zo, dagelijks;
    4. Douche/was regelmatig, bij voorkeur dagelijks;
    5. Verander van deodorant, misschien is het soort dat je nu gebruikt niet ideaal voor jouw omstandigheden en gebruik ook parfum.

    23 jaar
    6 maanden geleden
  • Ervan uitgaande dat je basishygiëne op orde is (elke dag douchen, elke dag schone onderkleding, minimaal 1 x per week je bed verschonen, etc.), kan je denken aan salie.

    Salie is een kruid dat je bijvoorbeeld door een salade of soep kan doen. Door een (pasta)saus is het ook wel lekker. Salie bestaat ook als thee en ook in pillen. Salie helpt tegen te veel zweten.

    Ben je te dik? Dan helpt afvallen zeker ook. Verder geen synthetische kleding dragen (polyester etc.) en niet te veel frisdrank en energiedrank drinken. Door de zuren in deze dranken, ga je meer zweten.

    Je oksels scheren kan zeker helpen tegen zweet en de geur hiervan. Verder kan je nog aan capsules met jujube-extract denken. De jujubeplant (dus niet de dropjes) helpen ook tegen te veel zweten.

    Tot slot veel ui en prei eten zodat je lever goed je afvalstoffen kan afvoeren. Hierdoor gaan deze afvalstoffen zich niet ophopen, waardoor je zweet een (extra) onprettige geur krijgt. Om het proces van reiniging te versterken kan je (tijdelijk) capsules met glutathion gaan slikken.

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • Je zegt dat docenten vinden dat jij een zweetlucht hebt. Ten eerste, zweet je dan zo veel? Momenteel is het nogal winters en het lijkt mij dat het zweten dan wel meevalt. Is het echt een zweetlucht of een lichaamsgeur die als zweetlucht wordt ervaren?

    Als je veel zweet dan moet je regelmatig schone kleren aantrekken. Ik neem toch aan dat jij dat wel weet en ook doet. Als jij 's morgens ruikt aan kleren die jij de dag daar voor direct op de huid hebt gedragen, ruik jij dan ook een zweetlucht? Hoe ruiken jouw schone kleren?
    Wat je ook moet doen is jezelf elke dag wassen, in ieder geval op de essentiele plaatsen zoals je oksels en die andere plek.

    Je docenten ruiken jou. Zijn er anderen die er ook wel eens iets van gezegd hebben zoals je vriendinnen of bij jou thuis? Durf je het te vragen?

    Je gebruikt deodorant. Sommige deodoranten hebben zelf een sterke geur, andere elimineren juist ongewenste geuren. Ik denk dat die laatste voor jou beter zijn. Geur op geur hoeft niet een aangename geur op te leveren.

    Tenslotte, als niets helpt en je verspreidt echt een onprettige geur dan kan je het beste naar je huisarts gaan. Lichaamsgeur kan op allerlei manieren ontstaan, zoals bijvoorbeeld door het voedsel dat je eet. Het kan ook iets hormonaals in je lichaam zijn.

    Kijk of er iets is in je dagelijkse routine dat je kan veranderen en vraag ook en second opinion. Hoe iemand iets ervaart zoals geur is soms erg persoonlijk. Sommige mensen kunnen erg gevoelig zijn. Daar hoef jij je niet altijd wat van aan te trekken. Is het er een die er wat van heeft gezegd, of zijn het er meerdere?

    Als je bij Google zoekt op : "tegen zweetgeur" krijg je ook heel wat suggesties. Het gaat er wel om of dat ook echt jouw probleem is.
    Ik wens je succes, zo leuk is het niet als dat je verteld wordt.

    23 jaar
    6 maanden geleden
  • Hoe was jij je kleding en hoe vaak, plus draag je veel synthetische stofjes

    Odorex dep Deo ipv een spray
    Oksels scheren

    19 jaar
    6 maanden geleden
  • Het kan zijn dat de zweetlucht in jouw kleren is getrokken en zuur ruikt, zonder dat jij het zelf (nog) ruikt. Kan dat? Ook kan eten van invloed zijn op de geur. Misschien een andere deo proberen?

    22 jaar
    6 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten