Skip to content
4 reacties
932 weergaves

Kamergenoot en weinig slapen

Dag allen,

Woon al half jaar met kamergenoot en heb een jaarcontract, dus nog half jaar te gaan. Het is een prima jongen, maar mijn slaap kwaliteit is erdoor wel verminderd. Hij snurkt best wel, is een enorme diepe slaper en hij laat random scheten in zijn slaap. Het was een keer zo hard dat ik gewoon om 5 uur in de ochtend ervan wakker werd hahaha.

Ik slaap heel slecht ervan. Ik haal elke avond 4-6 uur slaap en ik merk dat ik koppijn ervan krijg en weinig energie heb met sporten of studeren. Ik heb al 60 euro uitgegeven aan middelen: oordopjes, slaappillen en een slaapmasker die bluetooth geluid kan spelen. Weinig helpt. Ik zet nu een koptelefoon op met white noise, maar ik kan gewoon niet slapen met geluid. Het moet rustig op miin kamer ziin en ik krijg gewoon angst met het in slaapvallen. Warme douche, boek lezen en sporten helpt ook niet, want zijn gesnurk en scheten ziin enorm irritant.

Hoe moet ik dit oplossen?
Zit er aan te denken om van die “wiet producten “ van de Kruidvat te kopen om me te relaxen.

19 jaar
1 jaar geleden

4 Reacties

  • Drugs gaan je echt niet helpen, integendeel, die maken je depressief, zwak en ziek, en ze veroorzaken allerlei dwanggedachten en waanideeen. (Ik laat de umlauts weg, want die komen op deze site meestal niet goed door.)

    Slaappillen ook niet, die maken je dom, suf en verslaafd.

    Met mousse oordopjes hoor je echt niets als je ze goed indoet: oprollen tot een dun worstje, en dan diep in je oren (maar niet zo diep dat het pijn doet). Dan hoor je alleen nog het geruis van je bloed en je eigen hartslag. Ik doe dat soms als er teveel lawaai is.

    Of zoek anders een andere kamer of kamergenoot. Of probeer hem te overhalen om anders te slapen, vb. niet op zijn rug maar op zijn zij, dan snurk je minder.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Hoe kom je aan een kamer genoot dat is heel uniek in Nederland, kan je geen studentenkamer krijgen voor jezelf

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik weet natuurlijk niet hoe jullie kamer ingedeeld is maar ik neem aan dat jullie in aparte bedden slapen. Dan zou je eventueel een scheidingswand in akoestisch materiaal kunnen plaatsen. Dat neemt al een groot deel van het geluid weg en zorgt bovendien voor extra privacy. Maar het moet uiteraard technisch doenbaar zijn en je vraagt ook best de toelating van de verhuurder voor een vast bouwsel. Ik werk zelf in de bouw en vgm is zo'n akoestische wand de ideale oplossing voor jullie probleem.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Lastig probleem zeg.
    Kun je in elk geval met je kamer genoot bespreken of hij andere dingen kan gaan eten?
    Zodat hij niet de hele tijd scheten laat.
    Er zijn ook een soort knijpers te koop waardoor hij niet meer snurkt.
    Of hij moet gewoon twee van jouw oordopjes in zijn neus stoppen.
    Snurken is vaak valse lucht.

    Je kunt ook proberen om een kamer ruil te doen met iemand?
    Of dat hij gaat ruilen.

    En anders als de cannabis middeltjes van kruitvat niet helpen steek je zelf gewoon een joint op voor het slapen gaan.

    16 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten