Skip to content
5 reacties
1007 weergaves

Ben ik de enige? (Studentenwoningen)

Hey,

Ik ben een super lichte slaper en ik hoor dus veel geluiden die me wakker maken (buren, mensen om de gang rennen, buiten). Ik woon momenteel in een appartementencomplex voor alleen studenten en ik slaap meestal vrij slecht. Voor volgend jaar wil ik graag in een rustige omgeving wonen en ben ik al in aanraking gekomen met een studentenhuis waar het verboden is om feestjes te vieren en luid ziin in t algemeen. Heerlijk!

Echter, veel mensen vinden me saai dat ik hier een voorkeur voor heb en iedereen die ik spreek wil allemaal samen een huis kopen waar ze veel kunnen feesten.

Ben ik de enige die graag als student rustig wil wonen? Ik heb heel erg het gevoel dat ik de enige ben

20 jaar
1 jaar geleden

5 Reacties

  • Snap wat je bedoelt ik had dat ook in begin met mijn huisgenoten deelde altijd kamer met 1 en zat geen deur in de kamer dus we hoorden alles en zagen alles van elkaar en van de rest van het huis maar dat wenden heel erg snel en sliep na maand overal door

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Je bent daar niet de enige in.
    Ik wil ook rustig kunnen slapen.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik heb ook graag stilte, met alleen maar natuurlijke geluiden vanop enige afstand. Dus geen hond, haan of duif vlak onder het raam, maar op 100m mag wel. Het gekabbel van een bergrivier of watervalletjes is ook prima, maar die heb je in Vlaanderen helaas niet, alleen op reis.

    Mooie mechanische geluiden vind ik een zware, fluwelig grommende dieselmotor op enige afstand (zoals een zware generator), dat lijkt op een spinnende kat. Of een kettingzaag maar dan wel op 500m afstand. Of een kerkklok op 1km. Dat is rustgevend.

    Maar dat is hier helaas niet in de stad, hier is altijd veel lawaai. Ik wil vooral geen luide muziek, geen bassen, geen luidruchtige en geen dronken mensen, geen mensen die met deuren slaan of lopen rommelen, dat vind ik echt afschuwelijk. Al die afgestompte lawaaimensen zouden ze moeten verbannen...

    Ik kan beter slapen met oordopjes, goed diep in mijn oren zodat ik alleen nog mijn hartslag en bloed hoor, helemaal niets anders.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik denk niet dat je enige bent hoor. Ik hou wel van een feestje maar mijn broer gaat komend jaar studeren en wil/ moet ik op kamers en hij zoekt precies zo'n huis.

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Nee hoor, daar ben je niet de enige in. Toen ik nog studeerde vond ik gezelligheid hartstikke leuk, hoewel ik nooit echt een feestbeest ben geweest, maar ik had ook behoefte aan een rustige plek voor mezelf. Daar zou een gehorig studentenhuis/complex dus ook niet bij hebben gepast. Ik denk dat je niet moet vergeten dat degenen die altijd in zijn voor feesten het meest luidruchtig zijn (dus ook in het uiten van hun wensen/meningen), want dat zijn of wel in hun groep of wel van zichzelf vaak de meer uitbundige mensen. Al die anderen die er meer zoals jij in staan hoor je dus gewoon minder. Dat kan dus de indruk geven dat je een uitzondering bent, maar in de praktijk valt dat waarschijnlijk echt reuze mee.

    23 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten