Skip to content
2 reacties
766 weergaves

uit huis

Ik ben net 17 jaar en heb echt een vreselijke band met mijn vader, die band is er nooit geweest en zal er van uit gaan dat die er ook nooit echt zal komen. Dit was nooit echt en vreselijk groot probleem omdat ik wel gewoon een hele goeie band met mijn moeder heb, nu is zij afgelopen zomer heel erg ziek geworden. en we zijn er een aantal weken geleden achter gekomen dat he ongeneeslijk is en dat we over maanden inplaats van jaren moeten hebben. Aangezien mijn vader ook regelmatig naar de fles grijpt heb ik al een aantal jaren gesprekken met een maatschappelijke werker, die heeft gezegd dat het misschien een goed idee is om begeleid wonen te proberen vanaf komende zomer zodat ik niet in een situatie kom te zitten waar ik alleen ben met mijn vader. Nu klinkt dit wel als een best oke plan alleen ben ik nog nooit op mezelf geweest en om weg te gaan van mijn moeder terwijl ze er nog is vind ik ook maar niks. maar om het allemaal uit te moeten zoeken wanneer ze net overlijdt is geen goed plan. mijn vraag is of iemand hier tips heeft hoe ik misschien beter kan omgaan met deze situatie. ( Ik weet zelf ook dat er geen 'goeie' oplossing is)

17 jaar
6 jaren geleden

2 Reacties

  • Wat je het zelf ziet zittten is altijd het best. Misschien moet je het lichtjes op bouwen tot als ze er niet meer is

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Allereerst: heel veel sterkte met je moeder. Erg heftig dat jullie dit mee moeten maken.

    Als je denkt dat het een goed idee is om begeleid te gaan wonen, dan zou ik dat doen. Ik zou vooral goed met die maatschappelijk werker overleggen over wat de mogelijkheden zijn. Er is vast een manier om nog zo veel mogelijk tijd met je moeder door te brengen en toch begeleid te gaan wonen, bijvoorbeeld door in de buurt van je thuis te blijven. Heb je misschien goede vrienden bij wie je steun kunt zoeken, of andere familieleden dan je vader? Het kan heel fijn zijn als je steun kunt krijgen van mensen die je goed kent.

    18 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten