Skip to content
13 reacties
2022 weergaves

Ik ben een jongen van 16 en ik ben buitenbeentje.

Dus ik ben 16 éh, en in tegenstelling tot een normale tiener zie ik me zelf als iemand apart. Een normale 16-jarige zou liever achter meisjes aanrennen, discotheken bezoeken, gaan drinken of met vrienden chillen en denken als een tiener/puber. En in tegenstelling vind ik dat alles wat een normale tiener leuk vindt, niet interessant. Ik ben iemand die van avonturen houd in wouden en onderzoekingen plegen voor de natuur. Alles wat toerisme behoud. En ook denk ik te volwassen-achtig. Ik heb me toekomst al in zicht. Hoeveel kinderen ik wil, hoe ik ze ga verzorgen enzovoorts. ps. ik zie af en toe wel meisjes en hou graag om leuke gesprekken te houden. is dit normaal ofzo?

16 jaar
9 jaren geleden

13 Reacties

  • Het klinkt misschien raar, maar dit is precies wat ik ook heb. Later ga ik het echt wel redden maar nu... Ik praat vaak te moeilijk voor klasgenoten en kan nu niet echt genieten van mijn middelbare school tijd en de vrijheid. Erg jammer... Ik probeer er juist iets positief in te zien. Dit is blijkbaar wie ik ben en kan er nu met pakken er bij neer gaan zitten maar ik kan er ook het beste van maken en er op mijn manier er van genieten.

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Ja , je hebt altijd mensen die niet van bijv. uitgaan houden. Maar dat is niet zo dat je gelijk een buitenbeentje bent. Het is juist knap dat je jou eigen plan volgt. Als je geen zin hebt om uit te gaan moet je dat niet doen. Natuurlijk, de meerderheid van de jeugd gaat uit maar als jij dat niet wilt hoeft dat niet, dan hoor je bij dat andere iets kleinere deel dat daar allemaal geen zin in heeft. En als jij het leuk vindt om onderzoeken in de natuur te doen, prima! Jij hebt tenminste een toekomstplan, wat die vele in het uitgaansleven vaak niet kunnen zeggen. Volg alsjeblieft je eigen plan, helemaal niks raars aan!

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Wie nu al denkt over z'n toekomst heeft veel langer de tijd om z'n doelen te halen later . Oftewel lekker bezig

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • 'I'm no one'. Ben zelfstandig. Heb best veel vrienden en maak best veel vrienden maar ik vind het fijn om zelfstandig te zijn. Doe mijn hobby's; design, design en design. Leuke post en ik snap jullie allemaal.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • met TS hier,

    tegen meisje van 16 hier bovenstaande reactie.
    je begrijpt mijn punt definitief! ik erger mij ook verschrikkelijk aan het gelul van ze!! Jammer, dat je in Europa woont.. Als je maar in een Caraibische land woonde konden we nog afspreken haha.. ik zelf woon nu in het Caraibisch gebied..
    maar anyways, eindelijk heeft iemand mij een sein gegeven dat er ook mensen zijn die eindelijk iemand net mij zoekt!

    Dank je.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • voor mij geldt eigenlijk hetzelfde als al gezegd is. Vroeger was ik wel heel druk, maar dit kwam door problemen die ik thuis heb gehad en die probeerde ik te verbergen door extra druk en vrolijk te doen. Nu is dat niet meer zo, maar mensen vinden me vaak een beetje raar omdat ik soms heel afstandelijk kan zijn omdat ik me ongelooflijk erger aan al dat gelul van leeftijdsgenoten als ik bijv. gewoon probeer te werken, en ze vinden me raar dat ik zoveel van paarden en natuur houdt en alleen op reis wil gaan enzovoorts. Ik zie alleen op tegen het op jezelf gaan wonen omdat ik dan zo alleen ben, en jongens nooit interesse voor me hebben en ik dus zonder liefde en zonder financiele steun moet zien rond te komen. Ik zoek eigenlijk juist zo iemand als jou, omdat de meeste jongens die interesse tonen rond de 20 of ouder zijn, waarschijnlijk omdat tegenwoordig jongens mentaal gewoon nog veel jonger zijn.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Zo herkenbaar. Ik hou ook niet van uitgaan, hou niet van veel drinken en 'achter de jongens aanrennen' en ik ben ook meer bezig met mijn eigen interesses. Goed om te weten dat ik hier niet alleen in ben. :-) Ik zie er echt niet tegenop om volwassen te worden, integendeel.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik vind het super dat een puberjongen zoals jij al weet wat hij wil en wat zijn ambities in het leven (kunnen) zijn. Je moet echt trots zijn op jouw karakter en manier van denken!

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ga nooit uit ofzo ik hou niet van feestjes of met andere mensen ergens zijn. Ik hou van alleen zijn. Ik praat ook nooit echt met vrienden over de telefoon ofzo whatsappen doe ik eigenlijk ook nooit. Ik ben liever thuis en kijk series of lekker slapen of inderdaad de natuur in. Ik hou van dieren en doe er ook een opleiding over en zelfs de directeur vond het raar dat ik nooit uitga en nooit met andere mensen praat/afspreek dus idk xd

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Mensen denken te veel in hokjes.     Die is dit en die is dat en ik zelf ben ook zo iemand die in zo hokje geplaatst wordt ik ben namelijk homo maar pas als ze het van me weten dan ben ik dus "ook zo eentje" nou mooi hun dus ook.     Daar komt nog eens bij dat ik niet van keiharde house of trans hou dus nooit naar een feest ga.     Maar net als jij ben ik gewoon mezelf, ik hoef niet mee te doen met de massa die alleen kunnen doen wat anderen ook doen.     Oké Pokemon Go vind ik wel grappig maar alleen omdat je ook volwassenen ziet rond lopen om zo ding te pakken te kunnen krijgen maar zelf doe ik er niet aan mee dan maar liever wandelen met me hondene en een paar keer de nberg op zien te klimmen omdat me hond zijn speeltje er op neer donderde en ik dan zijn speeltje mag ophalen hij snap niet dat die het zelf moet doen.     Het ergste is wel dat als we weer thuis komen dat hun lekker op me bed gaan liggen en dan ik weer op de bank kan gaan slapen.     Al met al zijn wij dus geen doorsnee jongens en dat maar goed ook daar lopen er al meer dan genoeg van.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Een beetje wel

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Weetje ik HAAT echt 1 ding. En dat is het woord normaal. Normaal heeft geen betekenis het is een mening. En dus is het eerder dat jij jezelf apart ziet terwijl er ook jongens kunnen zijn die jou normaal vinden. Want hoe de meeste jongeren van 16 en 17 doen vind ik niet normaal. Ik ben 17 en ben ook heel anders dan andere jongeren van mijn leeftijd maar ik zeg niet dat ik mezelf normaal vind maar ik vind mijn leeftijdsgenoten over het algemeen niet normaal. Want tegenwoordig zijn er te veel jongeren die schelden en vloeken en dingen vernielen en onrespectvol met anderen omgaan. En daarom begrijp ik je punt ook dat je zegt dat je volwassener bent dan je hoort te zijn dat denk ik ook wel eens van mezelf. Aan de ene kant ben ik veel volwassener dan de meeste van mijn leeftijd en aan de andere kant ook minder. Maar dat maakt allemaal niet uit want het belangrijkste in het leven is in mijn ogen dat je je zelf bent en hoe je jezelf ook omschrijft als jij dat echt bent dan ben je normaal. Ik zie het woord normaal niet als hoe de gemiddelde jongeren zich gedragen nee ik vind iemand normaal als hij zich zelf is. En dus vind ik jou ook normaal want volgens mij ben jij wel jezelf.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Je bent gewoon jezelf en dat is gewoon wat telt. En van nature ben je gewoon heel normaal! Maar andere zullen dat niet gauw inzien. Wat mij betreft vind ik je heel volwassen voor je leeftijd.

    In zekere zin, mannen zijn jagers. Die hebben geen problemen met avonturen, het zit in hun bloed. Het is je oerinstinct die jouw daarnaartoe drijft.
    Integendeel, bij vrouwen zit het zo dat ze van verzamelen houden en het allemaal goed organiseren.

    Vergelijk dat maar met de oertijd en stammen zoals in Afrika en Zuid-Amerika.

    22 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten