Skip to content
3 reacties
1392 weergaves

Een Gothic met problemen

Hey, Ik ben een Goth/Alternative en ik studeer Applicatie ontwikkeling aan het ROC (dat houd in dat ik websites bouw en apps maak). Ik ben al een aantal jaar Goth/Alternative, kleed me alternatief luister Heavy en Death Metal etc. Ook doe ik aan armed combat (Vechten met messen, dolken, stokken etc.) en aan unarmed combat (Hier leer de basis van verschillende vechtsporten en uitgebreide tegenaanvallen) Later wordt duidelijk waarom dit belangrijk is. Ik heb verschillende Goth/Alternative/Punk/Emo whatever vrienden o.a. een vriendin van mij. Maar zij wordt hier enorm mee gepest. Mijn ROC en haar middelbare school zitten in het zelfde gebouw dus we komen elkaar nog wel eens tegen.   (Hier komt het probleem/verhaal): Laatst zat ik in de les en zag ik dat ze het opnam voor een eerstejaars punk-jongen. De jongens die hem pestten waren al vierdejaars. Omdat ze het voor hem opnam richtten de jongens zich nu op haar. Ik kon niks doen, ik zat nog in les. Ze begonnen met schelden en duwen eentje greep haar bij haar borsten en gaf haar ruw een klap... toen ging ik door het lint. Mijn leraar volledig negerend stond ik op en liep op de slaande jongen af. Ik gaf hem een korte slag op zijn keel waarna ik deze vast pakte en de jongen tegen de muur drukte. Een andere jongen wilde me een trap tegen mijn rug geven maar hij was te traag; ik dook weg waardoor hij de andere jongen raakte, deze viel op de grond en begon snakkend naar adem te hoesten. Een van de drie rende weg waardoor er nog maar een over bleef... Ik vind dit heel moeilijk... De jongen haalde uit, ik dook er onderdoor en gaf hem een uppercut op kin. ik ben het lokaal weer ingelopen, heb mijn spullen gepakt en heb meteen alles gemeld bij de afdelingsleider. Omdat de jongens nog op de middelbare school zaten is het ook door diens bestuur behandeld, daardoor ben ik niet geschorst maar heb ik een taakstraf (Ik moet de aankomende 4 weken elke schooldag het trappenhuis schoonmaken, dat zijn 19 trappen...) Kan iemand me helpen met dit soort dingen onder controle krijgen? of dat ik er in elk geval met iemand over kan praten? Wat er gebeurd is zit me nogsteeds tegen, ook buiten school. denk aan: conflicten, vechtpartijen, dreigingen. Ik moest het gewoon even kwijt. Thanks - Goth (Doe maar alsof Goth mijn naam is aangezien je geen namen mag gebruiken)

17 jaar
9 jaren geleden

3 Reacties

  • Ik ben ook altanativeling en word ook snel boos enzo niet dat het daar en ligt maar goed, ik als ik iemand kut opmerkingen maak laat ik het gewoon van me af glijden of maak ik een lullig opmerking van ok stoer ofzo mijn vrienden.die gewoon normaal eruit zien vinden het maar raar dat ik zo doe maar hun zeggen er al helemaal niks van ik weet wanneer mensen boos worden om wat ik doe dus dan stop ik ook neem een vriendin die door hun gepest word mee. En gaan damen naar muziek luister bmth vooral ??

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Oh god, ik hoopte dat als ik van de middelbare school af was de meeste mensen het beter zouden accepteren. Ik zit nu in de 3de vd middelbare school. Dat mensen gwn zo doen tegen mensen die een betere smaak hebben is gwn fking lijp. Als je de hele tijd opkomt voor je vrienden en zij niet voor zichzelf gaan ze nog extremer doen als je er niet bent.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Is er geen manier om jezelf los te maken van dit soort personen die je zo uitdagen? Denk hier serieus over na.

    'Ook doe ik aan armed combat (Vechten met messen, dolken, stokken etc.) en aan unarmed combat (Hier leer de basis van verschillende vechtsporten en uitgebreide tegenaanvallen)'

    Het is heel belangrijk om jezelf te kunnen verdedigen en waarschijnlijk kun je dit ook als ik dit zo lees. Maar bedenk je wel: hoe meer je jezelf met dit soort dingen bezig houdt. Hoe meer vijandige mensen naar je toe trekt. Dit is een feit. Kun je jezelf goed genoeg verdedigen? Ja? Ga het dan niet overdrijven en stop met deze sport. Ik weet zeker als jij bezig bent met dat soort sporten dat je jezelf constant foucust op het idee dat je wel MOET omdat je diep in jezelf VERWACHT dat dit soort dingen jou ook overkomen. Als je focus zo zit, dan handel je hiernaar en overkomt het jou. Sluit dit niet uit en denk hier over na. En nogmaals: verdedigen is belangrijk! Maar hier zit een grens op.
    En weetje, ik ken je niet. Als Combat jou rust geeft en je passie is MOET je het blijven doen, maar wordt je bewust van waar je focus tijdens deze sport naar toe gaat. Passie of voorbereiden voor een aanval van buitenaf?

    'Wat er gebeurd is zit me nogsteeds tegen, ook buiten school. denk aan: conflicten, vechtpartijen, dreigingen.'

    Dit is vervelend, heel erg. Maar ontrek je hieruit. Vraag om bescherming, je ouders, leraren? Politie, samen naar school en thuis fietsen? Op andere plekken chillen waar ze je niet kunnen vinden?

    Ontrek je hieruit. REAGEER er dus ook niet meer op. Geen haat, helemaal niks, Want reactie geeft reactie.

    Iedereen zou elkaar moeten accepteren.

    Ik hoop dat je hier wat aan hebt. ! En zo niet, veel succes en sterkte met je situatie!

    21 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten