Skip to content
4 reacties
370 weergaves

Mijn ouders gaan scheiden 😭😭😭

Ik zit ergens heel erg mee. Ik ging met groep acht op kamp was heel leuk kom ik thuis, ‘s avonds zit ik gwn op mijn telefoon op dit forum te kijken zegt papa ineens bloedserieus willen jullie even naar boven gaan ik moet wat met mama bespreken ( heb twee broertjes ) na tien min. Komt papa boven en zegt weer bloedserieus papa wil scheiden. Hij hield niet meer van mama en hij is verliefd op iemand ander en zij is 29 en hij is 42 en hij is ( toen ) 2 weken geleden met haar naar Oostenrijk geweest ( we hebben daar een huisje ) een paar weken later zegt papa weer dat ze in therapie gaan alleen wat is jullie ervaring mee dat jullie ouders gescheiden zijn of in therapie zijn want ja mijn vader die moet dus niet meer op die vrouw zijn maar weer op mama (🤞) dus nogmaals wat is jullie ervaring er mee help me


Groetjes een hele verdrietige ts 😭😔

11 jaar
19 dagen geleden

4 Reacties

  • Op mama worden zal niet snel gebeuren en je moeder zal ook flink boos zijn

    Therapie is niet alleen voor koppels om samen te blijven maar ook om goed met elkaar om te gaan bij scheiding met kinderen

    19 jaar
    18 dagen geleden
  • Beste ts, het is nu eenmaal zo dat relaties soms voorbij gaan. Mensen houden niet meer van elkaar, ze kunnen niet meer prettig samen leven en nog talloze andere redenen. Soms ook door een domme tijdelijke verliefdheid op iemand anders, waar diegene later spijt van krijgt. Als een relatie daardoor stuk gaat is het heel moeilijk om het weer goed te krijgen en hoe vervelend ook voor jou, jij kunt daar niets aan veranderen. Of die therapie waar ze het nu over hebben kan helpen weet ik niet. Ik denk dat het moeilijk wordt, want je vader is verliefd op een ander en daardoor zal je moeder zich bedrogen en aan de kant gezet voelen. Probeer in ieder geval van allebei te blijven houden zodat wat er ook gebeurt, je niet ook nog 1 van je ouders kwijt raakt. En vergeet niet dat jij er niets aan kunt doen en het jouw schuld niet is. Bovendien ben je echt niet de enige die zoiets meemaakt.

    22 jaar
    19 dagen geleden
  • Zelf geen ervaring.

    Maar ik snap wel dat het echt kut is voor jullie: al die angst, verdriet en onzekerheid...

    Weet je, mensen kunnen plots verliefd worden op iemand anders. Of op twee of meer mensen tegelijk. Aan dat gevoel kan je niet veel doen. Dus dat kan je papa ook overkomen, of je mama, of jij.

    Maar daarom moet hij nog niet gaan scheiden, vind ik. Het is niet omdat hij verliefd is, dat hij blindelings achter zijn piemel moet aanlopen. Hij kan ook dat gevoel van verliefdheid even laten bezinken, tot het weer vanzelf overgaat na een tijdje. Dus ik vind dat hij zijn gezin niet zomaar op het spel moet zetten voor een kortstondige verliefdheid. Zoiets blijft toch niet duren: na een tijdje is het nieuwe en opwindende eraf. Hij moet zijn hersens gebruiken en rationeel nadenken.

    Misschien kan je hem dat proberen uitleggen? Maar best wel iets taktvoller dan dat ik het hier doe...

    22 jaar
    19 dagen geleden
  • Dag meisje, Volgens mij ben jij B, meisje 10 die inmiddels jarig is geweest. Ja, dat komt natuurlijk hard aan als je hoort dat je vader en je moeder niet genoeg meer van elkaar houden om samen te blijven. Hij heeft dus ook al een andere vrouw die hij leuker vindt.

    Je hoopt dat die therapie er toe leidt dat je ouders besluiten om toch maar samen te blijven, maar als hij al met een andere vrouw op vakantie is geweest dan is dat iets waar je als vrouw, je moeder dus, niet zo gemakkelijk overheen kan stappen.

    Mijn ouders zijn niet gescheiden, maar misschien zou het beter geweest zijn als ze dat wel hadden gedaan. Wat is er beter? Erkennen dat het samen niet meer gaat en elkaar vrij laten, of toch maar bij elkaar blijven en elkaar ongelukkig maken?

    Het kan zijn dat jouw vader zijn verstand even kwijt is geraakt door die andere vrouw, maar het kan ook zijn dat het al lang niet meer zo goed ging tussen je ouders. Heb je daar nooit wat van gemerkt?

    Jij en je broertjes moeten nu maar afwachten hoe het verder zal gaan. Ben jij de oudste? Dan moet jij er zijn voor je broertjes. Jij zal flink moeten zijn en er voor zorgen dat ze vertrouwen hebben in hoe het verder gaat. Jouw ouders zijn nu heel erg met zichzelf bezig. Geef ze dus wat rust, dat hebben ze nodig.
    Hoe het met jou zit weet ik niet, maar meestal is het zo dat jongens de sterkste band hebben met hun moeder en omgekeerd vaak ook wel. Meisjes trekken dan wat meer naar hun vader. Het hangt er ook van af wat voor soort vader jouw vader is. Doet hij veel met jou en je broertjes?

    Hoe het ook verder zal gaan, je vader blijft je vader en je moeder blijft je moeder. Dat zal nooit veranderen. Jullie zullen contact met ze blijven hebben ook al wonen ze niet meer in hetzelfde huis.
    Ik wens jou en je broertjes veel sterkte. Het is allemaal niet leuk, maar jullie zijn lang niet de enigen die zo iets overkomt. Ik hoop dat je veel reacties krijgt van anderen die dit ook hebben meegemaakt en je kunnen vertellen hoe zij dat ervaren hebben.

    23 jaar
    19 dagen geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten