Skip to content
58 reacties
4074 weergaves

strenge regels thuis

zijn er meer mensen met strenge ouders? die een pak slaag krijgen als straf of andere strenge regels hebben in huis?

16 jaar
12 maanden geleden

58 Reacties

  • Meisje 21 begrijp je wel. Deze topic gaat over een thuis situatie, van mij zelf beschouw ik mijn opvoeding ook als een thuis situatie. Maar krijg reacties die er soms niet over gaan, maar die beantwoord ik wel. Maar soms denk ik wat moet ik antwoorden, omdat het voor mij niet belangrijk is. Een andere topic maak ik niet, was al eerder van plan te stoppen, maar dan komen er weer reacties, maar stop nu. Bedankt voor reageren.

    18 jaar
    10 maanden geleden
  • J18, ik ben inderdaad gestopt. Ik zou best meer willen vertellen maar wat er in dergelijke topics ook geschreven wordt, het komt altijd uit bij jongens met "begeleiding", ouderwetse rituelen in verre landen, stoere jongens belevingen waarbij jongens op hun kont krijgen. Dat overstemt vervolgens andere reacties en wordt keer op keer herhaald met kleine wijzigingen. Geen wonder dat anderen dan niets meer te vertellen hebben. Ik snap dat deze reactie me niet in dank zal worden afgenomen, maar als je hier perse over wilt blijven schrijven maak dan je eigen topics zodat anderen ook hun verhaal kwijt kunnen.

    21 jaar
    10 maanden geleden
  • Jongen 17, heeft er niets mee te maken of je hetero of homo bent. Zowel beiden kunnen dit soort opvoeding waarderen.
    Verder dit is geen dating site. Laat het hierbij. Meisje 21 stil, of ben je gestopt, stop nu echt met reageren, heb weinig nieuws meer te vertellen.
    Stop er mee dus. Bedankt allen die gereageerd hebben.

    18 jaar
    10 maanden geleden
  • Jongen 18 je zegt dat jij ook geen ervaring hebt, maar je hebt wel ervaring met een pak op de billen. Ik niet. Zou best met jou zoiets eens willen meemaken. Val jij ook op jongens zoals ik. Lees graag dit soort reacties en verhalen die over dit onderwerp gaan.

    17 jaar
    10 maanden geleden
  • Dit is niet het onderwerp jongen 17 waar jij mee aan komt. Gaat wel puur over opvoeding, op een manier die niet van deze tijd is, maar heb er geen moeite mee.
    Dan ben nogal fors gebouwd, en heb daarbij best wel een stevige kont, maar ga er niet verder op in. Je hebt geen ervaring, ik ook niet, maar wel iemand gevonden die me begrijpt, met wie ik overal over kan praten, en soms als ik me niet gedraag of irrittant gedrag vertoon, dan moeten mijn billen er aan geloven.

    18 jaar
    10 maanden geleden
  • Normaal vind ik jou j.18. Verlangen ken ik, no ervaring, heb volgens mij wel de juiste billen er voor, lekker dik en stevig. Jij ook.toch.?

    17 jaar
    10 maanden geleden
  • Vond het ergens niet normaal jongen 23 , nu heb ik zoiets, waarom eigenlijk. Ervaar het als een stoere trotsheid. dat bij me past. Niet iedereen begrijpt dit.

    18 jaar
    10 maanden geleden
  • Jongen 18 , dacht er ook zo over. Meer jongens en meiden die er geen moeite mee hebben dat ze het krijgen, vond het zelf normaal.

    23 jaar
    10 maanden geleden
  • Dreamers forum plaatst mijn reactie niet meisje 21. Dus via een andere weg. Zie eigenlijk geen verschil tussen jou en mijn situatie wat ik ook ervaar als een thuis situatie.

    18 jaar
    10 maanden geleden
  • J18, ik zeg het nog een keer, ik ben tegen slaan, maar wat jij zegt houdt geen stand. We hebben het over straf thuis, maar toch zie ik weer "begeleiding", "het nodig hebben" en "stoer". Dat duidt op een vrijwillige keuze. Die keuze heeft m16 niet. Zij kan zich alleen zo netjes gedragen dat ze het niet krijgt. Dat jongens fysiek sterker zouden zijn en er dus beter tegen zouden kunnen is voor een deel ook een sprookje. Jongens hebben door hun bouw van nature wat meer spiermassa, maar bij het verdragen van prikkels scoren meisjes vaak weer beter. Daarnaast: als je een jongen mag slaan als hij iets misdaan heeft wat doe je dan met een meisje dat net zo vervelend is? De oplossing is natuurlijk om niemand te slaan maar als je het als ouder toch doet komen meisjes er net zo goed voor in aanmerking als jongens. Tenslotte zijn we al een tijdje gelijkwaardig. Al heb ik zelf thuis dat probleem niet want ik heb alleen een zusje en er wordt niet geslagen. Maar wij hebben weer wat anders waar we mee moeten dealen.

    21 jaar
    11 maanden geleden
  • Reageren veel meisjes, waar blijven de jongens met reageren. Meisje 21 en meisje 16, betekend niet dat ik jullie reacties niet waardeer. Maar zoek lotgenoten.

    18 jaar
    11 maanden geleden
  • Vind het niet kunnen, meisje 16 op de blote billen.

    17 jaar
    11 maanden geleden
  • Reageer toch net als meisje 21 maar weer, omdat er toch weer enkelen reageren. Lijkt wel of billenkoek niet of nauwelijks nog voor komt. Meisje 16 vraagt zich af waarom de lezers hier het niet voor meisjes vinden en wel voor jongens , als het nog gebeurd. Zelf had of heb ik een begeleider, die het ook alleen iets vind voor jongens.
    Wou hier mee stoppen, omdat ik nu 18 ben, vond het niet meer zo spannend. En ook omdat er vreemd tegen aan gekeken wordt. Anderzijds gaf het mij wel een gevoel van stoerheid. Jongen 22 die ook begeleiding van hem heeft gehad, begrijpt niet dat ik wil stoppen, gesprek met hem gehad en denkt dat ik toch niet zonder kan. Hij zelf heeft nooit getwijfeld en ergens zegt hij vind hij het jammer dat hij het zelf niet meer mee maakt nu. We hebben het hier over thuissituaties, niet over de geschiedenis of beleving op die beroemde of beruchte jongens kostscholen. Begrijp dat meisje 16 het ook nog krijgt, en niet begrijpt dat lezers vinden dat het alleen voor jongens moet zijn.
    De meeste jongens die het krijgen, zoals ik, hebben toch zoiets dat ze denken dat ze er beter tegen kunnen. Omdat ze fysiek sterker zijn vaak. Zelf zou ik het ook nooit van een vrouw willen krijgen en alleen van een man. Bij een vrouw zou ik me schamen maar krijg ik het van een man, liefst weer geen familie, dan vind ik het ergens stoer.
    Dan mijn begeleider zegt ook, zou nooit een meisje kunnen slaan, ook niet als ik vader was. Van je dochter blijf je af, bij een zoon voelt het toch anders.
    Zelf wou ik ook stoppen met mijn begeleiding, waar een pak op mijn billen soms plaats vond, maar meer omdat het niet meer van deze tijd is. Terwijl ik zelf het nodig had en ook normaal vond, en eigenlijk tegen mijn zin wilde stoppen daarom. Al zal niet iedereen dit begrijpen. Maar weet inmiddels van jongen 22 dat veel jongens het toch wel accepteren op wat voor manier dan ook. Omdat het bij hun past, en vind ht ook dat ik een geschikte jongen hier voor ben, denk dat hij gelijk heeft.

    18 jaar
    11 maanden geleden
  • Dat is wel heel heftig M16. Heeft het dan met de geloofsovertuiging te maken? Valt me op dat het zowel over de mis als ver de dienst hebt, wat toch bij een heel ander deel van het christendom hoort.

    22 jaar
    11 maanden geleden
  • M21 bij ons is het eigenlijk heel normaal dat we zo gestraft worden thuis maar ook vriendinnen van mij krijgen zo straf thuis weet ik. Vind het zeker niet fijn en schaam me ook wel moet ik zeggen als ik met blote billen over de knie lig bij mama of papa en daarna in de hoek sta maar weet ook dat daarna alles weer goed is en ook dat ik alleen straf krijg als ik dat ook echt verdiend heb.
    J22 ik denk dat je het weinig hoort omdat er een soort van taboe op zit maar kan je zeggen dat het hier vaker voorkomt dan je denkt want als ik met wat vriendinnen spreek na de dienst hoor ik wel eens dat ze moeilijk hebben gezeten tijdens de mis zoals ik zelf dan soms ook lastig kan zitten.

    16 jaar
    11 maanden geleden
  • Ik kan wel volgen wat M21 schrijft dat het weinig voorkomt maar als ouders er voor kiezen dat ze dan geen onderscheid maken tussen jongens en meisjes. Helemaal verdwenen is het ook niet, maar je hoort er weinig over inderdaad. Ik weet wel dat het zusje van een goede vriendin nog maar kort geleden voor het eerst van haar leven over de knie is gelegd door haar ouders. Die is 16 en dat was eerder nooit gebeurd, alleen wel eens een enkele tik. Maar dit meisje was echt aan het ontsporen en die ouders waren wanhopig om dat geen enkele andere straf meer werkte. Dus die kreeg ook een pak slaag maar hopelijk blijft dat bij 1 keer en als ze een jongen was geweest had ze dat waarschijnlijk ook gehad.

    22 jaar
    11 maanden geleden
  • M16, nu heb ik thuis nooit slaag gehad (ik sta in de hoek) en ben ik er ook op tegen zowel voor meisjes als voor jongens, maar het is mij ook opgevallen. Ik heb zelfs de vraag al eens gesteld. Een duidelijk antwoord krijg je niet. De jongens die erop reageren komen met romantische verhalen over stoer, een paar tikken op hun billen waarvoor ze zelf toestemming geven van een of andere "begeleider", kostscholen en films. Heeft allemaal weinig te maken met straf thuis. Ik denk dat er niet zoveel mensen meer zijn die het krijgen, maar dat ouders die zo straf geven weinig onderscheid maken tussen jongens en meisjes. En dat die het dus net zo goed krijgen. Ik ben wel benieuwd wat je er zelf van vindt dat je zo gestraft wordt.

    21 jaar
    11 maanden geleden
  • zijn weinig mensen hier heb ik wel door die net als ik nog billenkoek krijgen thuis als straf.
    Wat ik me wel afvraag is waarom de meeste hier het gek vinden dat ik als meisje zo gestraft wordt en dit meer iets vinden voor jongens?

    16 jaar
    11 maanden geleden
  • Ze zouden jou eens een flinke tik moeten verkopen

    19 jaar
    11 maanden geleden
  • Meisje 21 is gestopt, geen reacties meer. Nu, stop ook met reageren. Die opvoeding of begeleiding die ik krijg is maar een klein onderdeel. Daarbij, de interesse word ook steeds minder. Vind het ook steeds minder stoer of spannend worden. Hij begrijpt me wel dat ik met die begeleiding ook stop. En stop ook met reageren. Heb genoeg gereageerd vind ik zelf, heb er geen zin meer in. Meisje 21 speciaal bedankt.

    18 jaar
    11 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten