Skip to content
11 reacties
5569 weergaves

Nudist gezin

Hoi ik ben 14 heb een jonger zusje van 12 en oudere broer van 15.

Onze ouders gingen altijd al naar sauna's en nu kwamen ze gisteren mee dat ze willen dat we een nudisten gezin worden. Maar eerlijk gezegd weet ik niet hoe ik me daarbij moet voelen. Schaam me niet ofzo is toch je family maar loop altijd in minimaal toch me ondergoed rond.

Ben bang dat me pa en broer een stijve krijgen van ons.

Heeft er iemand tips

14 jaar
3 jaren geleden

11 Reacties

  • Hoe is het afgelopen?

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Wij zijn geen naturisten maar wel zonder schaamte. Ik heb bijvoorbeeld nooit de badkamer op slot en mijn zus en moeder en vader komen regelmatig ook gewoon de badkamer in als ik sta te douchen, en andersom ook. Bijvoorbeeld om iets te pakken of even snel tanden poetsen of zo. Ik ben dol op mijn zus en moeder maar krijg daar echt geen stijve van hoor dat is heel iets anders. Ik heb natuurlijk wel eens een beetje een stijve maar dat is verder niet iets waar raar over gedaan wordt. Dus ik zou gewoon kijken hoe het loopt en wat je zelf wel of niet prettig vindt. Wel lekker makkelijk als je gewoon jezelf kan zijn!

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • doe lekker mee met zijn allen naakt zijn alsje thuis ben met je ouders broer en jij

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Ts je ouders zijn er idd wel wat laat mee, als je het niet wil moet je het gewoon zeggen. Op een naturistencamping mag je wel iets aanhouden zeker als je ongesteld bent maar bij de zwembaden moet je toch echt alles uittrekken. Je mag echt niet met een kledingstuk gaan zwemmen dat moet je echt helemaal bloot doen. Ik ben zelf naturistisch opgevoed.

    2e meisje van 19 jij weet duidelijk helemaal niks van naturisten af dat is wel duidelijk

    12 jaar
    3 jaren geleden
  • Je moet natuurlijk zelf bepalen of je naturistisch wil recreëren. Wij zijn het al van kleins af aan en ik weet niet beter en heb me, samen met mijn zus van nu 20, ook nooit geschaamd in mijn puberjaren. Het is een prachtige leefwijze en fijne mensen die doorgaans extra respect voor mens en natuur hebben. Wat het meisje van 19 schrijft over bloot op stoelen zitten etc. klopt niks van. Er blijkt uit dat ze absoluut niets van naturisme af weet. Een naturist gaat nl. nooit in de blote kont op een stoel of wat dan ook zitten en heeft altijd een schone handdoek bij. Echt veel hygiënischer dan die (onder)broeken vol bacteriën bijvoorbeeld!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Aan ts. Hoewel je nog op een leeftijd bent dat je ouders nog voor je kunnen bepalen vind ik dit niet iets wat ze voor je kunnen beslissen. Als je je er niet goed bij voelt moet je duidelijk maken dat je niet mee wilt doen. Ik weet ook niet waar ze het ineens vandaan halen, de meeste mensen die naar een sauna gaan zijn in het dagelijks leven gewoon aangekleed. Overigens krijgen nudisten maar zelden een stijve als ze iemand naakt zien. Maar ik blijf erbij, het moet je eigen beslissing zijn.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • ik ben opgevoed met nudisme ik heb me nooit geschaamt we waren iedere dag bloot en douchte ook gezamelijk probeer het een keertje zou ik zeggen

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Wil je broer en je zusje wel mee doen dan?

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik denk dat je het eerst een keer kan proberen en dan kan je altijd nog zeggen dat je ermee stopt of doorgaat.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik vind: als je dat niet wilt, moet je niet meedoen. Zoiets moet met wederzijdse instemming. Bovendien is het niet zo proper om in je blote reet op stoelen te gaan zitten. Dan zit je in de anus-bacterien van de anderen. En dan kleven jouw anus-bacterien ook aan de stoelen. Of als je doorlekt, is het ook direct op de stoelen. Ik weet niet of jij in dat van je ma zou willen gaan zitten? Dus ik zou zeggen, houd je onderbroek maar aan. Je kan deze argumenten gebruiken.

    Als ze dat echt zouden opdringen, veeg dan je achterste een paar keer slecht af en laat een mooie bruine streep op de stoelkussens achter, of laat je periode erop lekken, en doe alsof je het niet gemerkt hebt. Het zal heel snel over zijn.

    Dit los van het feit dat ik mensen meestal mooier vind in ondergoed dan helemaal naakt. Naakt struikel je over de haartjes, pukkels, wratten, ingegroeide haartjes, rimpels, vlekken, lullige lulletjes, flappen schaamlippen, striemen, enz... Ondergoed camoefleert die defectjes en legt meer de nadruk op het mooie algemene figuur. Maar dat is mijn smaak, jij mag het natuurlijk anders zien.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Zijn ze een beetje laat mee in mijn ogen jullie zijn net in doe ongemakkelijke opgroei leeftijd

    19 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten