Skip to content
4 reacties
884 weergaves

Ouders opvoeding

Mijn ouders, beide Brits, vinden het zeer belangrijk dat ik een goede, nette opvoeding hebben gehad. Dit houdt niet alleen in dat ik etiketten qua gedrag moet volgen, maar sinds kort ook die van kleding. Sinds ik in de derde zit draag ik daarom doordeweeks altijd een lichtgekleurd effen/gestreept overhemd met nette broek en veterschoenen en in het weekend een keurig maatpak. Over het algemeen vind ik dit prima, op de (Britse) school waar ik zit dragen een paar van mijn vrienden ook altijd nette kleding. Daarnaast dragen mijn neefjes en neven ook altijd een pak. Ik vroeg me af of jullie ook verplicht nette kleding van je ouders aan moeten? En zo ja , wat vinden jullie daarvan?

16 jaar
3 jaren geleden

4 Reacties

  • Je ouders vinden het belangrijk dat je een goede opvoeding krijgt, een Britse school, maatkleding. Niets mis mee, maar een Britisch school in Nederland is duur, ook Nederlandse kinderen met vermogende ouders worden hier nu steeds meer naar toe gestuurd, vanwege de goede opleiding, met als doel voor later een goede maatschappelijke baan, en hierbij hoort een levensstijl met name dure kleding zoals maatpakken. Maar niet alle of de meeste ouders hebben het geld hier niet voor om hun kinderen dit soort scholen te laten bezoeken of voor dure maatpakken .Opvoeding is dus ook een deel niet alleen van keuze's maar ook van kom af. Of wie het betalen kan, niet iedereen heeft deze keuze.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen ook 17, iedereen mag van mij dragen wat hij zelf het prettigst vind, maar mijn ouders bemoeien zich niet met mijn kleren. Zelf ga ik dus niet naar een echte herenzaak, maar naar een jeansshop . Draag jeans, en shirts, of een spijkeroverhemd of een ander overhemd, soms met een colbertje, maar geen echte herenmode. Wel merkkleding, dat is mijn stijl en ook wel van mijn ouders eigenlijk.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • J17. Een nette opvoeding kan wel degelijk ook met kleding te maken hebben. Mijn ouders vonden het toen ik 16 werd ook wel tijd voor nettere kleding. Sindsdien ga ik vaak naar een herenmodezaak. Daar koop ik vooral overhemden en vindt dit zelf ook chill. Een overhemd is vaak van goede kwaliteit, zit lekker en je ziet er een stuk netter uit.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Een nette opvoeding zit niet in kleding volgens mij. Een maatpak voor een gelegenheid, bruiloft bijvoorbeeld kan leuk zijn maar niet als verplicht.
    Dan over nette kleding, een shirt of jeans kan ook netjes zijn en past meer in deze tijd. Je woont dus in Nederland, als het voor vast is begrijp ik niet dat je op een Britse school zit. Als jij er geen moeite mee hebt. prima. Mijn ouders verplichten me niets en geven me de vrijheid om kleren te dragen die ik wil, je ouders zijn Brits maar dan hoeven ze toch niet conservatief te zijn , vind dat ze jou je eigen keuze moeten laten bpalen.

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten