Skip to content
2 reacties
919 weergaves

Ik ben er zo klaar mee

In de ogen van mijn ouders (vooral mijn moeder) kan ik echt nooit iets goed doen! Als ik ook maar een keer een game aanzet na een lange dag school en soms werk krijg ik gelijk te horen dat ik er teveel op zit. Ze heeft nu zelfs mijn PlayStation afgepakt omdat ik alleen maar op mijn kamer zit (eigenlijk maak ik gewoon de hele dag huiswerk maar zij denkt dat ik alleen maar zit te gamen)! Als ik er ook maar een keer over wil praten zegt ze gelijk dat ze nooit heeft gezegd dat ik het de hele dag doe!! Iemand een tip voor hoe ik hier (normaal) over in gesprek kan gaan met haar?

14 jaar
3 jaren geleden

2 Reacties

  • Beste jongen, Bij "Gevoelens" las ik het verhaal van een J14 die ook dat soort problemen heeft (Ik word helemaal gek van alles en iedereen). Was jij dat?
    Of een krantenwijk gaat helpen weet ik niet, maar in ieder geval zit je dan niet de hele dag op je kamer.
    De ene keer heb je het over werk en een lange dag school, de andere keer over de hele dag op je kamer zitten. Heb je niet elke dag school?
    De hele dag op je kamer zitten, dat is niet goed. Het is ongezellig en alleen al vervelend omdat je moeder denkt dat jij alleen maar je tijd zit te verdoen. Je zal haar ervan moeten proberen te overtuigen dat je echt wel je best doet. Echter, het komt op mij over dat je moeder nogal gestressed is en dan is het moeilijk.
    Hebben jullie vaak ruzie en wordt er dan meer geschreeuwd dan gepraat? Voor iedereen is het nu een moeilijke tijd en dan krijg je dat, maar iemand moet toch proberen redelijk te zijn.

    Misschien hebben jullie een bemiddelaar nodig. Hoe is de relatie tussen jou en je vader? Kun je er niet eens met hem over praten en laten zien wat je opdrachten van school zijn en wat je daar aan gedaan hebt?
    Probeer ook zelf rustig te blijven. Probeer een gesprek aan te gaan met je moeder en val haar niet in de rede als ze praat, maar luister, en geef jouw mening, op een rustige toon, en laat zien wat je doet. Misschien dat zij ook wil luisteren.

    In het leven moet je een balans zien te vinden tussen werk en ontspanning, dan hou je het langer vol. Ook bij "Gevoelens" heb ik een reactie geplaatst bij een jongen die geen motivatie meer heeft. Wat ik hem heb geadviseerd zou ik ook jou willen adviseren, voor zover dat voor jou van toepassing is.

    Als ik lees dat jij naar school gaat, je huiswerk maakt en ook nog iets van werk doet dan vind ik dat jij je best doet. Op de een of andere manier zal je daar je moeder van moeten zien te overtuigen.
    Als jij thuis bent, zit je dan ook wel eens niet op je kamer? Misschien is dat het probleem, ze zien je te weinig.
    Probeer te praten met je moeder en/of je vader. Je bent geen kind meer en oud genoeg om serieus genomen te worden. Ik hoop dat het je lukt.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • ik had ook zoon periode maar neem misschien een krantenwijk of doe klusjes in het huis,
    gewoon duidelijk laten zien dat je ook andere dingen doet.
    succes

    15 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten