Skip to content
5 reacties
712 weergaves

Ontdankbaar of gewoon verwent

Het is vandaag men verjaardag en ik heb al maanden gevraagd voor een album van een artiest die ik heel erg leuk vind, ik ging er van uit dat men ouders dat zouden kopen het was rond de 60 euro en voor ons is dat wel betaalbaar. Maar toen ik mijn cadeautjes open maakte kwamen er AirPods uit, nou vinden veel jongeren van mijn leeftijd dat leuk maar ik niet. Ik zeg vaak dat ik AirPods onhandig vind en en dat ik gewone met draadjes leuker vind staan bij mijn kleren. Ik weet hoe duur AirPods zijn en ik vond het een beetje overdreven om zoiets Duurs te kopen terwijl ik ze waarschijnlijk nooit zou gaan gebruiken. Ik heb me al maanden verheugd op dat album en had het Er elke dag over. En dan krijg je iets wat je eigenlijk helemaal niet leuk vind. Ik heb het nog niet uit het plastic gehaald dus zou het nog terug kunnen sturen maar ik vind dat ook een beetje zielig. Moet ik nu eerlijk zijn want ik veel meer dingen krijgen voor die 130 euro wat ik echt ga gebruiken, of moet ik gewoon niks zeggen.

15 jaar
3 jaren geleden

5 Reacties

  • Zeg tegen je ouders dat je het heel erg apprecieert dat ze zo'n duur cadeau geven. En dat ze de beste ouders zijn (als je dat zelf ook vindt tenminste, het moet oprecht zijn).

    Vraag dan of ze het erg zouden vinden als je het zou ruilen voor iets dat je nog net iets liever hebt? Wel heel vriendelijk en met het gevoel van waardering voor hen erbij. Je moet niet enkel die woorden uitspreken, maar ook dat gevoel naar hen uitstralen. De mensen voelen dat.

    Misschien op die manier? Zo stoot je hen niet teveel voor het hoofd, want ze deden het wellicht om je gelukkig te maken.

    Moet je ook eens uitproberen in de supermarkt aan de kassa: straal een gevoel van vriendelijkheid en dankbaarheid uit naar die jongen of dat meisje die je goederen scant. Gewoon zonder iets te zeggen, in stilte, dankbaar zijn dat ze je helpen. Of ergens aan een loket waar je staat aan te schuiven tot iemand je helpt. Je zal zien dat de meesten plots veel vriendelijker en behulpzamer worden,ze fleuren op. Of oefen op school of op de bus, gewoon op willekeurige mensen in je buurt.

    Als je dat gevoel oprecht kan voelen en doorstralen, dan werkt het. Dan gaat die boodschap recht van jouw ziel naar die ander zijn ziel of bewustzijn, zonder omweg langs jouw mond, geluidsgolven, oorschelp, trilhaartjes, hersenen,... Dit komt uit de Oosterse filosofie, maar dat had je al wel door. :-)

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat is natuurlijk balen. Je loopt al weken te hinten wat je het liefst cadeau zou krijgen en dan krijg je iets totaal anders. En dan ook nog iets waar je totaal niet zat op te wachten. Bovendien lijkt het of niemand aandacht schenkt aan jouw wensen. Vervelend maar het is niet anders. De beleefdheid schrijft voor de je nooit mag laten blijken dat een cadeau jou niet bevalt. Je zal dus even wat blijheid moeten faken vandaag. Toch een fijne verjaardag gewenst. En volgend jaar vraag je een cadeaubon.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Als eerste wil ik je feliciteren met je verjaardag. Wat vervelend dat je iets anders krijgt dan gehoopt, maar ik denk dat veel meisjes jaloers zijn op die airpods. Ze zijn best wel handig, maar dat moet jezelf ontdekken. Kan je het album niet ergens downloaden? Dan zet je het op je telefoon en dan kan je het altijd beluisteren met je airpods.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Als je eerlijk aangeeft naar je ouders dat je hun idee waardeert maar het erg duur vind voor iets wat je niet graag zou willen gebruiken en liever had gekregen waar je om had gevraagd (heb je dit duidelijk aangegeven vooraf aan ze?) en je dit niet zegt om ondankbaar over te komen maar omdat je wel eerlijk wil zijn.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, Soms zijn volwassen mensen niet te begrijpen. Je wilde een album van zes tientjes en je kreeg iets wat meer dan twee maal zo duur was en wat je helemaal niet wilde hebben. Je bent niet verwend of ondankbaar als je teleurgesteld bent, maar als ik zie dat jouw ouders zomaar 130 euro voor je uitgeven dan wordt je wel verwend vind ik zo.
    Je weet niet goed wat je nu moet doen en je zou graag die 130 euro willen hebben om de dingen te kopen die jij wel wil hebben.
    Heb je er al met je ouders over gesproken, bijvoorbeeld gevraagd waarom ze je die AirPods hebben gegeven? Misschien vonden ze het leuk om je te verrassen in plaats je wat te geven waar je om had gevraagd.
    Eerlijk zijn is altijd het beste, zeker naar je ouders. Dat zullen ze zeer waarderen al zullen ze natuurlijk wel wat teleurgesteld zijn dat je niet blij bent met hun cadeau.

    Weet je zeker dat je die AirPods echt niet wil gebruiken? Misschien vind je het uiteindelijk toch wel leuk en kun je van je zakgeld sparen om het album dat je zo graag hebben wil kopen. En misschien is er een vriend of vriendin die het heeft en kun je het naar je telefoon kopieren.

    Soms heb je een teleurstelling, maar volgens mij heb jij het thuis best goed. Daar moet je dan maar blij mee zijn, niet iedereen heeft dat.

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten