Skip to content
11 reacties
1398 weergaves

Strenge ouders

Mijn ouders zijn erg streng, ik mag bijvoorbeeld geen social media, mag niet naar schoolfeesten en mijn vader wil altijd weten waar ik ben, dus heeft hij een phonetrack app op mijn telefoon gezet. Wat moet ik hier van vinden? Ik weet dat ze het doen om mij te beschermen, maar gaat dit niet te ver?

12 jaar
5 jaren geleden

11 Reacties

  • Mijn zusje van twaalf heeft geen telefoon en moet 's avonds gewoon thuis zijn want op die leeftijd ben je des te meer vatbaar voor het onheil volgens mijn ouders. Geniet van de fijne dingen thuis en help je ouders in het huishouden zodat ze je een goede dochter vinden!

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey,
    Ik heb precies hetzelfde, mijn telefoon is al een half jaar stuk en ik mag geen nieuwe. Ook mag ik niks zelfstandig doen en zijn er veel regels

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Het is vervelend maar goed dat je inziet dat je ouders het met de beste bedoelingen doen het is logisch dat je ouders bezorgd zijn die van mij ook haha en ook van andere omdat zij van ons houden en ons willen beschermen ik mag ook bepaalde sociale media niet maar ik mag wel naar feesten en zo’n app heb ik ook niet maar wat ik aanraad is dat je er een keer goed met ze over gaat praten en duidelijke afspraken maken dan hebben zij misschien wat meer vertrouwen en jij mag wat meer maar onthoud dat je niet de enige bent en dat het niet is omdat zij jou wantrouwen misschien hebben zij wel een goede reden maar het is inderdaad niet leuk ook is het zo dat ouders het meestal moeilijk vinden om hun kinderen als het ware los te laten en kinderen willen dat juist puberteit en dat kan botsingen veroorzaken maar dat is heel normaal en dan kunnen jullie elkaar misschien begrijpen en allebei wat geven zij jou wat meer vrijheid jij houdt je aan de afspraken want het gaat inderdaad iets te ver

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • je bent 12!!
    Denk eens na....

    Je hebt gewoon een bezorgde vader die niet wilt dat zijn dochter iets overkomt.

    Niets mis mee en accepteer het.

    Wees nog een tijdje kind in plaats van jong volwassene.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • jongen 14, ik krijg eens per 8 weken een flink pak voor mijn broek. ik krijg nooit op m'n blote. Mag mijn onderbroek aanhouden

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Vervelende situatie. Ik kan er over mee praten, want ik ben zelf ook redelijk beschermend en overbezorgd opgevoed. Je vraagt je af of dit normaal is, maar dat is denk ik niet zo belangrijk. Het belangrijkste is dat jij hier last van hebt en het misschien anders zou zien. Dit is een ingewikkelde zaak want het is natuurlijk normaal dat je als kind het wel eens niet leuk vindt als je ouders je iets verbieden. Ik zou je het volgende mee willen geven. Dat jou ouders je weleens slaan is niet normaal. Misschien is het voor jou gewoon en ben je het gewend, maar dat is het niet. Het is ook nergens voor nodig en helpt zeker niet mee in een contact waarin jij open met je ouders kan spreken over dingen als bijvoorbeeld sociale media of feesten. Ik weet niet hoe vaak dit bij jou gebeurd of hoe je hier zelf in staat, maar mijn advies zou wel zijn het bespreekbaar te maken. Leg dit eens voor aan een andere volwassene en kijk wat die van die situatie vindt en vraag om advies. Over de andere dingen die je aangeeft als het gaat om weinig mogen en sterk gecontroleerd worden is het denk ik belangrijk dat je, als je hier verandering in wil, dit bespreekbaar maakt. Je kan natuurlijk zelf het gesprek met je ouders aangaan. Soms kan het echter ook helpen als iemand van buiten af, bijvoorbeeld iemand anders uit de familie je hier bij helpt. Waarschijnlijk kan jij wel inschatten wat in het geval van jou ouders de beste insteek is. Probeer in het gesprek met je ouders begrip te tonen voor het feit dat zij overbezorgd zijn, maar ook naar hen duidelijk te maken waarom jij dit belangrijk vindt, dat ze je kunnen vertrouwen en dat je ook graag zou willen dat ze dat doen. Probeer er achter te komen waar je ouders zich zorgen over maken. Wat denken zij dat er kan gebeuren als jij bijvoorbeeld naar een feest van school gaat. En kijk wat zijzelf en wat jij kan doen die zorgen weg te nemen. Zet er op in dat je een middenweg vind en daar afspraken over maakt. Ga er niet van uit dat je ineens van alles mag, maar probeer te kijken of jou ouders je een beetje tegemoet willen komen. Als laatste, als je afspraken maakt met je ouders over bijvoorbeeld feesten en sociale media, hou je er dan ook aan. Ga niet de grens op rekken omdat je toch nog wat meer vrijheid wil. Door je aan afspraken te houden laat je zien dat jij te vertrouwen bent en dat je ouders weinig reden hebben je te controleren.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • meisje 12 je zegt dat je ook soms geslagen wordt. Is dat dan een pak slaag op je blote billen? Dat gebeurt bij mij thuis ook, herken me ook wel in je verhaal al hebben ze bij mij gelukkig geen app op mijn tel om me te volgen.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja, soms

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Word je ook lichamelijk geslagens

    11 jaar
    4 jaren geleden
  • Dit vindt ik zelf wel een vrij extreme reactie, kijk dat sommige ouders dan bijvoorbeeld whatsapp lezen ofzo is dan weer een anders verhaal maar dat je geen sociale media mag slaat gwn nergens op.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik herken dit hier precies hetzelfde

    14 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten