Skip to content
3 reacties
723 weergaves

Oneerlijkheid in een gezin

Beste mensen, Ik ben S en ben 15 jaar mijn enigsts broer T is 17 jaar. En ik vind dat ik veel minder krijg als mijn broer T en zal uitleggen waarom. Het begon 1 jaar geleden toen mijn broer op vakantie ging (toen was die nog 16) en eigenlijk heel de vakantie betaald kreeg. In eerste instantie de reis en toen die daar was kreeg die het ook allemaal betaald (€50,- per dag). Toen ik dit jaar op vakantie wou met een vriend en ik vroeg of ik misschien ook een bijdrage kon krijgen was het antwoord nee en dat ik het maar zelf moest betalen, dit zeggen ze altijd met hetzelde smoesje. Ik doe namelijk een krantenwijk elke donderdag en als ik op school zit (donderdagen zijn lange schooldagen bij ons) dan heb ik geen tijd om de krantenwijk rond te brengen en dan doet mijn vader het rondbrengen. Elke keer dat ik wel tijd heb help ik gewoon keurig mee. Maar nu zeggen ze altijd dat ik zogenaamd geld krijg elke maand omdat mijn vaderde krantenwijk rondbrengt en dat ik het maar alles zelf moet betalen. Mijn broer heeft al een bijbaantje waar ik ook op naar zoek ben maar nog niet een leuke gevonden. En ik word er echt gek van dat ik dit telkens moet aanhoren. Nog een voorbeeld: voor sinterklaas zal ik officieel een bed krijgen. Maar dat ging niet door en werd het kerst, maar dat ging ook niet door dus werd het mijn verjaardag 5 maanden later. Uiteindelijk heb ik hek gekregen, en eigenlijk verder helemaal niks voor mijn verjaardag. Dus ik heb 3 feestdagen telkens te horen gekregen dat ik mijn bed zal krijgen en minder gekregen en voor mijn verjaardag niks erbij. Toen is er beweerd dat ik ook nog een kast voor mijn verjaardag zal krijgen maar voor alsnog heb ik geen kas en word gezegd dat ik die naar de vakantie krijg (3 maanden naar mijn verjaardag) en mijn broer gaat dit jaar weer op vakantie naar spanje en krijgt zomaar 200 euro mee en heeft al een stuk of 10 dure kledingstukken gehad. En dankzij zijn vakantie ga ik korter op vakantie dus ik ben de pineut van zijn vakantie. En heb zelf nog geen een kledingstuk voor de vakantie gehad en eigenlijk ook nog geen verjaardagcadeau. Maar mijn ouders beweren dat die 200 euro zijn verjaardagcadeau is want hij is in juli jarig en in juli gaat die op vakantie, toen zei ik dat ik nog geen verjaardagscadeau heb gehad en kreeg te horen dat ik die kast kreeg naar de vakantie. En als ik een keer geld vraag voor de bios ofzo of iets anders. Moet ik zeuren om het te krijgen terwijl mijn broer bijna wekelijks geld krijgt om zich dronken te zuipen in de stad. Maar dan blijven mijn ouders beweren dat ik elke maand geld krijg van de krantenwijk en zo gaat dat al 2 jaar. Weet iemand wat ik het beste kan doen.

15 jaar
5 jaren geleden

3 Reacties

  • Zoals de jongen van 20 jaar al aangeeft komt het voor dat ouders lievelingetjes hebben. In ieder geval dat er verschil zit in de opvoeding tussen de 2 kinderen. Zo mocht ik als oudste tot mijn 18e helemaal niet uit in het weekend terwijl mijn ruim 2 jaar jongere zusje uit mocht met vriendinnen. Als er iets gebeurde tussen ons kreeg ik meestal de schuld en was de straf voor mij en niet voor haar. Dan moest ik soms een aantal weken eerder naar bed dan zij. Dan zat ik gestraft thuis een weekend en kon zij haar gang gaan. We gingen eens een zaterdag een dagje uit, leuk in principe, maar vooral mijn zusje was moe van die dag. Moesten we allebei (dus niet alleen zij) vroeg naar bed op zaterdag. Als ik het er eens op een goede dag over had met mijn ouders kreeg ik te horen dat ik als oudste het goede voorbeeld moest geven, maar het was eerder zo dat mijn zusje een grotere mond had dan ik en daarmee mijn ouders blijkbaar kon beïnvloeden, want als zij iets moest moest ik me daarop aanpassen.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Zorg dat je een beter bijbaantje vindt en dat je pa je niet hoeft te helpen. Spaar zoveel mogelijk daarvan zodat je alles voor jezelf kunt betalen. Helaas is het zo dat sommige ouders lievelingetjes hebben. Daar kun jij niks aan doen, je bent goed zoals je bent. Vraag ze niet meer om cadeau’s of geld om uit te gaan, maak er geen ruzie over. Ooit komt er een dag dat je ouders bij jou aankloppen voor hulp en dan kun je ze echt diep de stront in trappen.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Krantenwijk opzeggen

    16 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten