Skip to content
2 reacties
932 weergaves

ik wil niet naar mijn pleeggezin

Hallo k zit erg met een probleem en wil graag jullie hulp. mijn moeder is overleden nu bijna 2 jaar terug. Mijn vader is alleen thuis in het weekend want hij werkt de hele week door. ik heb nog een zus die 2 jaar ouder is. ik woon alleen met haar in ons huis doordeweek. sinds kort heb ik een pleeggezin, maar ik wil daar niet meer heen. ik moet daar van maandag tot vrijdag zijn en daar ook slapen enzo. ik heb duidelijk gemaakt dat ik daar niet wil slapen, maar ik moet. mijn vader en tante zeggen dat het ook goed is voor mij ofzoo.. hoe kom ik hier nu onderuit is eigenlijk mijn vraag. ze kunnen mij toch niet dwingen om naar dat pleeggezin te gaan. ik slaap daar echt vet slecht enzo en zie steeds beelden van mijn moeder. ik ben al 17 en wil gewoon kunnen doen wat ik wil in de avond. lekker hangen of chillen met vrienden ofzo. nu moet ik elke keer weer terug naar dat pleeggezin en ik wil het echt niet meer. heeft er iemand tips voor mij want k weet echt niet meer wat k moet doen hoor...

17 jaar
7 jaren geleden

2 Reacties

  • Werken, goed geld verdienen en dan uit huis op je 18de.

    Realistisch gezien zit er niet meer in dan dat op 't moment.

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • Allereerst gecondoleerd met het verlies van je moeder. Wat heftig dat je dit hebt moeten meemaken.

    Helaas geloof ik dat je inderdaad verplicht uit huis geplaatst kunt worden. Daarbij moet wél rekening gehouden worden met het belang van jou als pleegkind. Als jij de indruk hebt dat het beter voor je is om thuis te wonen bij je zus, bijvoorbeeld omdat je in een vertrouwde omgeving beter slaapt en beter je verdriet kunt verwerken, zou ik daar om te beginnen met je pleegouders en je familie over in gesprek gaan. Maak dan heel duidelijk hoe zwaar het voor je is om nu in zo'n vreemde omgeving te moeten leven; geef ook aan dat je samen met je zus goed voor jezelf kon zorgen en daar niet per se pleegouders voor nodig hebt. (Er zijn ook mensen van jouw leeftijd die al zelfstandig op kamers wonen, dus het is heel goed mogelijk om op jouw leeftijd voor jezelf te kunnen zorgen.) Als je zo geen oplossing kunt vinden, dan kun je als het goed is een klacht indienen bij je pleegzorginstelling.

    Als dit alles niet werkt, hou dan vol! Als je achttien bent, kun je niet langer gedwongen worden om in een pleeggezin te wonen en bepaal je zelf waar je gaat of staat.

    Hopelijk heb je hier iets aan. Heel veel sterkte gewenst!

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten