Skip to content
1 reacties
66 weergaves

Zieke moeder

Mijn moeder is geestelijk ziek ze heeft een ziekte dat haar soms lijd tot zelfmoordpogingen natuurlijk zit ik daar heel erg mee ben ook voor 3 jaar uit huis gehaald en heb in verschillende pleeggezinnen gezeten Ben daardoor ook veel gepest nog meer dan daarvoor want daarvoor werd ik veel buitengesloten en had maar 1 vriendin ... ik was vaak heel verdrietig .. sinds Dreamers uit is voel ik me beter nu weet ik dat ik er niet alleen voor sta.. maar ben wel nog bang dat ooit de zelfmoordpoging van mijn moeder lukt en ze er niet meer is ?? Wie weet wat waardoor ik misschien ergens anders aan kan denken?

14 jaar
9 jaren geleden

1 Reacties

  • Wat vervelend voor je.. Ik woon nu bij mijn vader, maar woonde vroeger met enkel een moeder met borderline zonder medicatie. Dat was wel een stuk minder erg dan wat jij beschrijft, maar ik begrijp hoe enorm lastig het je leven lang kan zijn als je nooit een normaal functionerende ouder echt bij je hebt gehad als kind..
    Ik kan je amper advies geven voor het omgaan met je moeder, zelf weet ik ook nog niet hoe ik met haar om moet gaan, ookal gaat het nu een stuk beter en is ze nu wel soort van 'normaal'. Ik zou zeker bij haar wegblijven op slechte momenten. Maar als je daar behoefte aan hebt, kan het zeker wel goed zijn om haar op goede momenten te zien, als je dit kan. Ik denk dat je er misschien ook meer rust mee kan krijgen als zij je uitlegt waar ze last van heeft, zodat je een idee hebt hoe het voor haar is.
    Wat ik wel denk is dat ze net zoals mijn moeder erg veel om je geeft, ookal kan ze dit misschien niet laten zien door haar aandoening.
    Je kan haar helaas niet helpen, maar dat weet je denk ik zelf ook al wel. Ik probeerde het vroeger wel, mijn moeder te helpen op haar slechte dagen, maar met haar stemmingswisselingen maakte dit alles even beter, maar daarna vele malen erger.. En je raakt er zelf in betrokken, iets wat je helaas niet moet doen.
    De enige goede helpende woorden die ik kan geven is dat jij er niks aan kan doen en je ondanks je slechte start zeker wel een normaal en goed leven kan hebben

    18 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten