Skip to content
15 reacties
991 weergaves

Blote voeten regel

Ik zit hier al een tijdje mee mijn ouders willen dat ik geen schoen en sokken aandoe doe ik dat wel krijg ik huisarrest voor een week. Ik weet niet wat ik moet doen om duidelijk te maken dat ik me schaam op school op blote voeten. Heeft iemand een idee hoe ik ze dot duidelijk krijg?

15 jaar
9 jaren geleden

15 Reacties

  • Ik denk dat dit verhaal uit de duim gezogen is, of die ouders horen in een inrichting. Ik ga van het eerste uit, ook al omdat er totaal geen reactie terugkomt van de TS.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Sterk verhaal dit, maar goed, stel dat... Wanneer jouw ouders eisen dat jij op blote voeten loopt, altijd overal onder alle weersomstandigheden dan kun je dit opvatten als mishandeling. Als het flink vriest loop je kans dat je tenen afsterven. Door straatvuil kun je erop wachten dat je gewond raakt aan je voeten met infectie als gevolg. Als er niet te praten valt met jouw ouders en je ziet het echt niet zitten om aan die eis te voldoen, kun je ze aangeven.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Je ouders hebben vast een voet fetisj ik zou gewoon schoenen aan trekken op school

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Waarom moet je dat??
    Je kan gewoon eens met je ouders praten en zeggen dat je het niet wil.
    Zeg dat je vrienden of kennissen het ook niet hoeven te doen. Je kan ook een middenweg afspreken, bijvoorbeeld alleen thuis dat doen, maar dat je het wel nodig hebt voor school/buiten. Wijs anders ook op de gevaren en rommel op straat als glasscherven, modder, hondenpoep enzo..

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Moet er niet aan denken, KOUD! Heb nu al hartstikke koude voeten en lig in bed met twee dekens. Dus ik zou als ik jou was toch wel echt een serieus gesprek met je ouders voeren, want het is niet gezond als je te land buiten zonder schoenen met als het vriest.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Waarom moet je blote voeten? En waarom krijg je straf als je dat niet wilt...
    Het is normaal dat je op school gewoon met schoenen wil lopen!
    Stop in je tas of in je kluisje wat sokken of zorg dat je schoenen of sokken kan verstoppen in je voortuin bijvoorbeeld... dan kun je nog met schoenen naar school fietsen... In de winterr lijkt t me namelijk koud om zonder schoenen te fietsen.

    goodluck xoxo

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • dus als ik het goed begrijp moet jij op de fiets en in school op blote voeten lopen ? dat is een beetje raar. ik bedoel iedereen op school loopt in schoenen met/zonder sokken en dan moet jij dus van je ouders op blote voeten naar school en in de klas zitten ? wat vinden de leraren hier dan wel niet van ??

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Dit is wel heel erg vreemd, geen sokken en schoenen mogen dragen. Geen schoenen binnenshuis zou ik nog wel begrijpen, maar verder niet. Ik zou er met iemand van school over praten.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Snap er helemaal niets van, zijn je ouders voor een behandeling geweest in een inrichting?

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Moet dat ook als het regent of sneeuwt? Nederland is erg koud. Ik zou er als ik jou was er met je ouders over proberen te praten. heb je waarschijnlijk al gedaan maar nog een paar keer wat de reden is dat je op blote voeten moet

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • sorry dat ik zeg maar ik vind het een beetje vaag, maar als ik jou was zou ik gewoon naar kernteamleider gaan, en schoenen in je kluisje zetten.

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • laat gewoon altijd een paar schoenen en sokken op school staan in je kluisje

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Topic starter:

    Volgens mij heeft het niks te maken met een religie
    ik geloof niet maar ben wel gedoopt dus mijn ouders zijn katholiek

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Moet dit van een religie? En zoja, welke?

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Oké :0 ik begrijp dat jij de heelen tijd op je bloten voeten moet lopen mmm even deken zijn je ouders hippie of ik vint dat het zlef mag bepalen
    Dus

    18 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten