Skip to content
11 reacties
271 weergaves

Mijn moeder behandeld mij niet als een 18 jarige

hoi iedereen! Ik ben een 18 jarige jongen (bijna 19), ik heb het probleem dat mijn moeder mij niet kunnen loslaten. Ik mag bijvoorbeeld niet zelfstandig op vakantie met vrienden van haar (dat vind ze eng) Ook mag ik niet zelf weten wanneer ik naar bed ga. Ze let de hele tijd op mij, overal waar ik ook ben en wat ik ook doe. Dat frustreert me! Ik heb zelfs een internetslot na 10 uur 's avonds en als ik te laat naar bed ga, dan vervroegen ze het met een uur. Ik heb pdd-nos en ik vraag mij af het daardoor komt dat mijn moeder doet of ik 10 ben en mij niet serieus neemt als een 18 jarige!!!! Ik word er helemaal gek van, vooral als ik zie wat andere van mijn leeftijd allemaal mogen. Wat vinden jullie ervan? hebben jullie tips of herkennen jullie dit? Het is voor mij vervelend, maar helemaal voor mijn vrienden, want door al deze regels staat mijn vriendschappen ook onder druk.

18 jaar
9 jaren geleden

11 Reacties

  • Mijn ouders behandelen mij ook niet als de gewone 22 jarige en daar is een goede reden voor . Want ik heb ook beperking een ook die PPD nos er bij en ik heb ook bedtijd van 22 uur en lig ik te laat in bed is het de volgende avond voor straf dubbel inhalen .

    Ik moet ook om 17:15 uur de laptop hebben dicht gevouwen of hij word een week in beslag genomen en het klinkt raar maar als ze niks zeggen zit ik er 19 uur nog achter en het word tijd om buiten eens te wandelen . nou de fiets kapot is en mijn papa nieuwe onderdelen bij de fietsenmaker gekocht heeft en aan he herstellen is

    Ik mag ik niet zelfstandig op vakantie buiten de grenzen van Nederland en in Nederland alleen onder goede voorbereiding dat met mijn ouders besproken moet worden


    Mijn ouders eisen ook niet dezelfde verwachting als andere 22 jarige dus als kind behandeld worden kan soms ook heel goed zijn want er word minder van mij verwacht en geist en mag zijn zo als ik ben

    Welke ouders laten nou hun zoon savonds tegen mamma en pappa aanliggen als die daar behoefte aan heeft en word geaaid over mijn hoofdje en kan rustig mn duim in de mond doen , een knuffelbeer pakken daar is verder niks mis mee .

    Ik word behandeld wat voor mij het leven het beste op orde heeft en word daar in geholpen en gesteund en begeleid alleen om het leven op orde te houden moet er een bepaalde dingen na geleefd word en om e zorgen da het ook gebeurt word er ook bij herhaalde lijk niet nakomen en doen wat juist beter is straf gegeven .
    IKk kan dus ook eerder naar bed gestuurd worden van een uur eerder o direct na het eten, afhangelijk wat het geval was en moet ook nog gewoon op mn knieen in de hoekstaan oor straf of een dag binnen blijven en dan ook pyjama aanhouden.
    of ik word naar mijn kamer gestuurd .
    Maar ik krijg alle zorg die ik nodig heb .

    zonder bemoederd te worden maak ik er een zooi van en dat willen mij ouders niet maar ik zelf ook niet dus ik wil zelfs ook zo door mijn ouders behandeld worden en bovendien woon ik bij hun dus bepalen zei de regels .

    Maar alles word voor mij geregeld door mijn ouders en ik heb geen zorgen stress .





    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Das wel echt vervelend je kan er denk ik ook niet zoveel over doen maar praten lijkt mij her beste oplossing. Maar bekijk het is van een andere kant zo zie je wel dat je moeder heel erg van je houdt das weer een andere ding

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • ben wel wat jonger maar ik moet nog gelijk met mijn broer van 14 naar bed omdat we de slaapkamer moeten delen. als we de voldende dag naar school gaan moeten we er al om 9 uur in liggen .

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Hallo, Heb hier ongeveer een gelijkaardig probleem, ik mag tegenover mijn vrienden ook helemaal niet veel: op tijd in bed, geen gsm tot mijn 18e en nu wordt die nog soms afgepakt, eerst niet uitgaan en nu maar af en toe met maanden opvoorhand planning tot 1u, streng verbod of liefde, moet keiveel studeren ook in vakantie, enz... Kortom je bent niet alleen (ik ben van België btw) Greets Q

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • hey jongen van 18, echt vervelend gast. Ik denk dat je vooral jezelf moet zijn en aan moet geven wat jij wilt en niet. Je bent 18 en daarmee volwassen en ook al woon je nog thuis, je moet wel kunnen meebeslissen. Als je een goede vriend hebt misschien kan je er met hem over hebben of dat hij nog tips weet voor je. Als je bijvoorbeeld met een vriend op vakantie wilt, moet je dat gewoon doen. Opgeven moment is op vakantie gaan met je ouders gewoon niet leuk meer, dan wil je gewoon zelfstandig op pad met vrienden of andere. Het kan wel gezellig zijn met je ouders natuurlijk, maar zelf op vakantie gaan met vrienden of zo laat je weer nieuwe dingen ervaren, kom je nieuwe dingen tegen, avonturen maak je. Soms hoort opstandig zijn er ook bij, dat werkt ook positief voor jezelf, jezelf leren groeien. Gewoon de dingen doen die voor jou belangrijk zijn en voor jou veel betekenen en het meeste steun heb je aan iemand die je echt kan vertrouwen een vriend of een kennis ofzo, mijn vrienden helpen mij ook.

    22 jaar
    9 jaren geleden
  • Je bent 18 dus je mag gaan en staan waar je wilt. Ik weet alleen niet in hoeverre de PDD-NOS je remt in je zelfstandigheid. Ik zou de mogelijkheden gaan onderzoeken om op jezelf te kunnen wonen, aangezien je moeder je volwassenwording tegenhoudt.

    21 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik weet nu nog niet hoe ik er voorsta als ik ook 18 ben. Ik herken wel de moederdingen die jij noemt. Ik mag bijvoorbeeld 's-avonds niet meer naar buiten als het donker is. In deze maanden duurt het lang voordat het donker wordt maar dan wordt het toch niet later dan half 9 omdat ik doordeweeks om half 10 naar bed moet. Huiswerk daargelaten heb ik nu dus wel een lange avond. Op zaterdag is het wat anders. Dan moet ik om 6 uur binnen zijn, gaan douchen en verplicht pyjama aan. Omdat ik de hele dag gelegenheid heb gehad om te spelen zogezegd. Ook mijn vriendjes mogen allemaal veel meer. Die gaan bijvoorbeeld al uit op zaterdagavond. Ik zeg dat weleens tegen mijn moeder maar daar heeft ze niets mee te maken, zegt ze. Die avond moet ik dan 11 uur naar bed. Bij elkaar vind ik ook dat ik minder mag en meer moet dan mijn leeftijdgenoten.
    Tips om dat te voorkomen heb ik niet, ik weet zelf ook niet wat ik moet doen om losser te komen. We hebben blijkbaar gewoon ouders getroffen die strenger zijn dan anderen.

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Misschien moet je het er gewoon met je ouders over hebben, dat klingt makkelijker gezegd dan gedaan maar op dat moment boeit je de rest van de wereld ff niet

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • hallo help dan

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Ja dat hep ik ook al ge probirt met mijn vriend ze oders :(

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Heey
    Dit is inderdaad een heel erg vervelend probleem.
    Ik zou zeggen praat er met iemand over en laat die persoon dan met je moeder praten.
    ik zou dan naar iemand die volwassen is.
    (bijvoorbeeld een moeder/vader van je vrienden)
    heel veel succes verder!

    11 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten